Жестока любов (1998) (Perro amor)

А дали това е любов?

Какво ще почувствате, ако узнаете, че избраникът ви се е впуснал във връзка с вас по предложение на любовницата си?

Именно това се случва в теленовелата “Жестока любов” със София. Много красиво момиче от бедно семейство се заглежда по сина на богаташите Брандо. В този момент, Антонио в своята стая си облича сватбения костюм и гледа през прозореца пристигащите гости. На долния етаж привършва обличането си красивата му годеница – Даниела Валдири, но в този момент младоженецът се вълнува не от нея, а от очарователното момиче, което се занимава с почерпката. Тя, както и нейната приятелка Вероника, не може да не забележи колко мил и обаятелен е стоящият на прозореца Антонио Брандо. Той дори не обръща внимание на забавната и непосредствена Веро и тя много се радва за приятелката си, а самата тя започва да кокетничи с музикантите, поканени да веселят гостите.

Симпатягата Бени или както сам се представя, Бернардо Капаросо, не пропуска възможността и взема телефонния номер от красавицата. Неговият приятел, тъмнокожият музикант Рикардо (Роки) Парис, не може да свали поглед от София, която по никакъв начин не го поощрява. Само ако не беше Антонио... Девойката не подозира, че точно в този момент, пет минути преди да се ожени за Даниела, се занимава с любов в своята стая със своята братовчедка Камоила.

Тези двама извратени приятели-любовница, израснали заедно (в богатство и разкош!), водят опасна игра и с живота на другия, и с любовта. Те отдавана са взели решение, че чувства като страст и любов не могат да им осигурят достатъчно приключения, за да се спасят от скуката и за това те се заклеват никога да не ги приемат на сериозно. Те се отнасят към живота като към игра, в която има само едно правило – да не се влюбват.

Камила вече от пет години е омъжена за Гонсало Касерес, който заедно с бащата на Антонио работи в семейната строителна фирма на Брандо. Те се занимават с нов проект в квартала “Сан Херонимо”, където живеят бедни хора. Гонсало дори в деня на сватбата води преговори с представителя на хората там. Дагоберто Парис, бащата на музиканта Роки, и неговият недостатъчно принципиален спътник при преговорите с компанията Брандо, Хайро Капаро, които вече са се договорили и сега чакат само обещаната им сума, за да подпишат договора за продажба на къщите. Гонсало се надява на парите, които бащата на булката, Фернандо, ще даде на фирмата, за да плати на хората и успява да ги уговори да подпишат, а на следващия ден ще си получат парите. Под влияние на Хайо, Дагоберто се съгласява да подпише и щастливият Гонсало звъни на Педро Брандо и на съпругата си, за да им съобщи радостната новина. Той дори не предполага, че докато говори с него по мобилния си телефон, Камила се занимава с любов с Антонио.

Преди позвъняването на съпруга си, Камила много подробно описва на Антонио колко тежък ще е съпружеския живот с Даниела, която през цялото време ще изисква внимание. Камила предлага на братовчед си поредния облог – казва му, че не може да отмени брака си с Даниела точно пред олтара. Привикналият да се води по ума на своята приятелка, Антонио приема облога, но в замяна иска да се любят с нея точно под прозореца, от който се виждат пристигащите гости. Камила се съгласява, но в разгара на любовната игра, в стаята влиза майката на Антонио, Кристина Брадо и устройва на двойката скандал. Впрочем, те не са много разстроени, защото интересното предстои.

Вече в църквата, Камила разбира, че от парите на Фернандо зависи успеха на проекта. Тя се опитва да каже на Антонио, че не трябва да изпълнява баса, но не намира начин да говори с него заради роднините, които са около младоженеца. Камила всячески се опитва да обясни на Антонио, че не трябва да предизвиква скандал, но той приема жестовете й като начин да го стимулира и само се усмихва.

Заради това, че Антонио на въпроса на свещеника отговаря “не”, фирмата Брадо се оказва на ръба на фалита. Той не подозира за това и само се забавлява като изнася реч, в която споменава, че в последния момент е осъзнал, че не може да опропасти по този начин живота на момичето, че не е достоен за нея. Екс-годеницата плаче на гърдите на баща си, който се кълне, че ще си отмъсти за нейния позор. И прави всичко възможно роднините на Антонио да не могат да се набавят с необходимите им средства от никъде.

Тъй като изпитват недостиг на пари, Педро и Гонсало излъгват Дагоберто. След като разбира, че покупателите нямат намерение да платят за представените от него домове, след като няма сили да погледне съседите си в очите, той се самоубива.

Неговият син, Роки, се заклева да отмъсти за смъртта на баща си. Той е решен да принуди Брадо да си платят за всичко, но на първо място да си платят на жителите на Сан Херонимо.

Педро, който е извън себе си от ярост към сина си, го лишава от кредитните му карти и жилището. На него, въпреки че не му е много приятно, въобще не му е до капризите на баща му – той се е въвлякъл в нов облог с братовчедка си: може ли да преспи с такова чисто и високонравствено момиче като София. Но не се получава, колкото и да се старае: той кани жертвата на вечеря (като я кара да готви заедно с него), прилага цялото си обаяние, открадва си една целувка и когато е почти уверен в успеха си, че София е готова на всичко, позвънява Камила и предлага да слуша как той ще изпълни облога. Оскърбена от предложението на Антонио да завършат нощта в леглото, София го отблъсква. По-късно тя признава на Веро, че независимо от всичко, този младеж много й харесва.

За връзката между София и Антонио се застъпват бабите им – Кармен Брадо и нейната приятелка доня Лихия.

По-нататък събитията не се развиват така, както би искала Камила. Тя не е предполагала, че братовчед й ще устрои сервитьорката от ресторанта на работа в офиса на компанията им. Още по-малко е предполагала, че той ще започне да изпитва към София онези чувства, от които те са се отрекли преди време. Антонио попада в същия капан, който е приготвил за София – той никога не е искал да се влюбва. А намесата на Камила довежда до това, че София ражда син на Антонио, а той неочаквано осъзнава колко дълбоки са чувствата му, става друг човек, най-накрая пораства и се разделя със своята “бойна” приятелка Камила...