Перегрина (Венецуела) (Peregrina (Venezuela))

Историята се развива в едно село във Венецуела.

Мириам е болна от левкемия. Тя умира след като ражда момиченце. Съпругът й – доктор Мирабал, умира в една катастрофа. Момиченцето – Хисела, остава под опеката на дядо си по майчина линия – г-н Мендоса.

Съпругата на Мендоса и мащеха на Мириам преследва богатството на семейство Мендоса, което желае да даде на своите синове-близнаци от първия й брак – Хуан Карлос и Роландо. По тази причина, тя подарява момиченцето на едни цигани, които обикалят от село на село със своя цирк.

Двадесет години по-късно, циркът се завръща в селото. Г-н Мендоса и сестра му Йоланда виждат Хисела и забелязват изумителната прилика на циганката с мъртвата Мириам. Те стигат до извода, че тази девойка е неговата изгубена внучка.

Роландо, който е амбициозен колкото майка си, след като научава, че Хисела е наследница на състоянието на семейство Мендоса, я съблазнява, при което тя се влюбва в него и той се жени за нея, за да присвои всичко, което тя притежава.

По време на медения месец, Хисела разкрива, че Роландо не я обича след като чува в негов разговор, че се е оженил за нея от интерес. Хисела е разбита и се връща в къщата си, без да знае, че Роландо е бил убит и че всички подозират, че тя е убийцата му.

Хуан Карлос, братът-близнак на Роландо, мрази Хисела, вярвайки че тя е убила брат му. Той приема самоличността на близнака си, за да й отмъсти.

Източник: www.network54.com/Forum/223031