Чужди грехове (Pecados ajenos)

Една нова любов се ражда след разпадането на два неуспешни брака.

От една страна, Наталия страда от брак, изпълнен с оскърбения и унижения. Съпругът й, алкохолик, си е присвоил нейното състояние и отношенията им са просто непоносими. Свекървата прави опити да се отърве от снаха си и с помощта на най-добрата приятелка на Наталия, Инес, замисля и осъществява коварен план - принуждават Наталия да стане бегълка.

От друга страна, Адриан, който се е оженил, вярвайки в истинската любов, с времето болезнената ревност на съпругата му разрушава представите му за брака.

И така, двете сродни души се срещат - Наталия и Адриан. Те се борят за своята любов, която в началото им се струва невъзможна.

Персонажите:

Наталия Руис де Мерсенарио

Красива, изискана, интелигента, чувствителна и хуманна. Тя учи Бизнес администрация, но не успява да завърши образованието си, защото трябва да се грижи за децата си - Глория и Луис. Някога е вярвала, че обича Рохелио, съпругът й, но всъщност тя е търсила в него образа на изгубения си баща. Обожава децата си - те са най-важни за нея. Компенсира проваления си брак с грижите и обичта към децата си дълги години. Свекърва й, Агата, я ненавижда. Докато Наталия е била млада и зелена, Агата е успявала да манипулира брака й с Рохелио, който се възползва от наследството, което Наталия е получила от родителите си, починали при трагичен инцидент. Агата я превръща в своя робиня, принуждавайки я да търпи лошо отношение и унижения. Дори успява да настрои Глория срещу нея. Наталия среща Адриан и с него разбира смисъла на думите „истинска любов". От мига, в който се срещат, двамата усещат, че са сродни души и че Съдбата се е погрижила пътищата им да се пресекат. Въпреки всичко, тяхната връзка не е никак лесна. Всичко е против нея и двамата трябва да се борят, за да останат заедно.

Адриан Торес

Много привлекателен мъж, изпълнен с оптимизъм и надежди за щастие. Благороден, великодушен и искрен. Той е Генерален директор на компания за внос на електроуреди в Тампа, Флорида. Неговият добър външен вид и добро представяне му помагат в бизнеса, но също така предизвикват ревността на Елена, съпругата му. По тази причина, техният брак е изпълнен с конфликти и скандали. Елена го следи от близо и много често му прави сцени, които само влошават отношенията на Андриан с приятели и колеги. По ирония на съдбата, Адриан е верен съпруг и отговорен баща за Денис и Алфредо, децата си. Той се притеснява от факта, че те стават неволни свидетели на разногласията му с Елена, за която вярва, че никога няма да го направи щастлив. Той дава всичко от себе си, за да спаси брака си, но всичко е напразно. Решава се на развод, след като осъзнава, че тя никога няма да се промени. Влюбва се в Наталия и се надява да й помогне за връщането на децата й. Той преживява бурна връзка с нея, докато не осъзнава, че тя е неговата половинка, която е търсил цял живот.

Инес Вайехо

Чувствена и привлекателна, понякога вулгарна жена. Лицемерна и хитра, тя винаги е искала да бъде съпруга на Рохелио заради преимуществото да разполага с богат и лесно управляван мъж на разположение. Като добра манипулаторка, тя успява да убеди Наталия, че е искрена нейна приятелка - това е цената да контролира Рохелио и богатството на семейство Мерсенарио. Била е любовница на Рохелио в миналото и се предполага, че имат син, Чарли, който в действителност е син на нейния любовник, Мануел. Прекомерната амбиция на Инес я карат да преживее много позор, последствия от нейните необмислени действия. След като получи това, което иска, тя е способна да унищожи дори собствения си син.

Елена Торес

Привлекателна, фина и елегантна дама. Много неуверена и ревнива, неспособна да контролира своите страсти. Превърнала е брака си с Адриан в затвор за него. Нейните избухвания, необоснована ревност и напълно саморазрушително поведение убеждават всички, че не е добре с главата, въпреки че тя се опитва да привлече вниманието на всички и да кара всички да изпълняват всички нейни капризи. Обича децата си, Денис и Алфредо, но не се притеснява много за тях, защото единственото нещо, което я интересува е нейната мания по Адриан. Единствената й приятелка и доверено лице е Ракел, майка й, която не одобрява всичко, което дъщеря й прави. Елена не желае да изгуби Адриан при никакви обстоятелства и Наталия се превръща в нейния най-голям враг. Готова е на всичко, за да унищожи Наталия и да я отстрани от пътя си.

Рохелио Мерсенарио

Красив мъж, но слабохарактерен, притежава един порок: постоянно е пиян. До някъде, по тази причина той е груб и сприхав. Работи като редактор във вестник, който е собственост на Агата, майка му, която умее да го манипулира и винаги успява да го накара да изпълнява заповедите й. Именно Агата го е принудила да се ожени за Наталия. Когато Наталия изчезва, той се съгласява Агата да се грижи за децата им. Рохелио е любовник на Инес и се предполага, че имат син, Чарли. В алкохола Рохелио се опитва да избяга от реалността - факта, че е кукла в ръцете на майка си, която обожава и в същото време презира заради силата й.

Мануел

Привлекателен, амбициозен, лекомислен и безскрупулен мъж. Той е любовник на Инес и истинският баща на Чарли. Той е способен да направи всичко за пари. Обединява се с Инес и Агата, за да разрушат живота на Наталия, но когато Инес и Агата му обръщат гръб, той се опитва да им отмъсти и да ги накара да си платят за всичко, което е бил принуден от тях да направи. Става любовник на Агата от собствен интерес, но планът му се проваля, тъй като Агата е прекалено умна, за да попадне в неговите интриги. Единственото нещо, което го интересува в живота, са парите. Не се е притеснявал за Чарли и дори не го интересува дали той наистина е негов син или не.

Агата

Жена на възраст, която все още пази красотата си. Опитва се да контролира всичко. Притежава жесток и злобен характер. Проницателна и манипулативна, тя е начело на семейство Мерсенарио. Излива личната си ярост върху Наталия. Обожава Глория, внучката си, в която открива себе си и се стреми да я превърне в свое копие. Когато Наталия пожелава да се освободи от нейната диктатура, Агата, заедно с безусловната си съюзница Инес, подготвя план за разрушаване живота на Наталия. Тя обича Рохелио, сина си, но в същото време го мачка, знаейки колко слабохарактерен е той, въпреки че е имало време, когато е използвала тази негова слабост. Агата е способна да премине през всеки, застанал на пътя й и нищо не може да я спре.

Саул Фарера

Най-добрият приятел на Адриан, с когото работи в една и съща компания. Заслужава доверие. Уверен е във възможностите си. Обожава Адриан, който вижда в него брат и се опитва да му помага в семейните проблеми. Вечният ерген, чието сърце е покорено от Моника, в която се влюбва безумно. Привлекателен мъж, роден победител, симпатяга и с подреден живот, въпреки че е неуверен в сърдечните дела и се страхува от брака.

Денис Торес

Млада дама с необикновена красота. Притежава силен характер, въпреки че е недозряла и трудно различава кое е добро и кое - лошо. Нестабилността в семейството й се отразява силно. Въпреки това тя е умна, искрена и безгрижна. Споделя с Алфредо, брат си, най-големите си притеснения около мания на Елена да хване Адриан в изневяра. Когато баща й решава да се разведе, тя страда много, защото майка й настоява тя да застане на нейна страна. Влюбва се в Рикардо, недорасъл и безотговорен младеж, който я кара да страда. Не е убедена дали трябва да има интимна връзка с него и не открива подкрепа и разбира от Елена, но за това пък ги открива в Наталия. Омъжва се, защото забременява - прекалено късно осъзнава, че нито тя, нито Рикардо са достатъчно зрели, за да знаят как да живеят заедно. Накрая все пак успява да открие стабилността, която желае и да бъде щастлива.

Глория Мерсенарио

Девойка, която е наследила красотата на майка си и характера на баба си. Наталия живее в постоянен страх от сближаване между Агата и Глория и желае да отдалечи Глория от отрицателното влияние на Агата. Тъй като Глория е на страната на Агата, тя прави каквото си иска с нейната подкрепа. Луис, брат й, се опитва да й повлияе, без особен резултат. Влюбва се в Чарли, но по-късно открива, че любовта им е невъзможна, което я кара да страда. Характерът й се променя в течение на историята. Израства след ударите, които й нанася живота и накрая осъзнава, че майка й е добър човек и Наталия я обича въпреки всичко. Връзката й с Чарли приключва щастливо, след безбройни раздели и сдобрявания.

Луис Мерсенарио

Привлекателен, сериозен, но въпреки това емоционално нестабилен младеж, в следствие от проблемите, които преживява семейството му. Обожава Наталия, майка си, и желае да се противопостави на баща си и баба си, за да я подкрепи. Страда много, докато вярва, че Наталия е мъртва и приема за чудо новината, че е жива. След като се събира отново с нея, той е първия, който повярва в невинността й. Преживява вътрешна криза заради своята сексуална неориентираност. След като преживява множество трудни моменти, той се научава да се приема такъв, какъвто е.

Алфредо Торес

Добре изглеждащ, трогателен, благороден и откровен младеж, добър брат и добър син. Много се впечатлява от скандалите на родителите си и се опитва да ги избягва. Приема развода на Елена и Адриан като лично спечелена свобода. Вижда в Наталия втора майка, което му докарва проблеми с Елена. Влюбва се в Мария и преживява с нея буйна любовна връзка. Изглежда всички и всичко е против тях, но накрая успяват да уредят всички проблеми и да бъдат щастливи заедно.

Чарли Вайехо

Красив, умен, изискан и благороден младеж. Син на Инес и няма никаква идея за това, което прави майка му. Инес умее да го манипулира, докато той пораства и не й позволява да продължава така. Обича Глория повече от всичко и е един от хората, които й помагат в нейната промяна. Ненавижда идеята да е син на Рохелио, защото той превъплъщава всичко, което Чарли ненавижда. Страда много, докато смята, че връзката му с Глория е невъзможна и се забърква с Елса, само за да се опита да забрави единствената жена, която някога е обичал.

Д-р Норберто

Привлекателен и сериозен лекар. Най-добрият приятел на Анселмо и работи в частна клиника. Те подготвят план, с който да попречат Анселмо да изгуби земите си в делото, което съпругата му завежда срещу него. Норберто се подчинява покорно на Анселмо от страх да не би той да разкрие тъмното му минало.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Pecados_Ajenos , www.intratv.net/