Смъртен грях (Pecado Mortal)

Вие извършили ли сте смъртен грях?!

Семейство Венето

Когато Микеле Венето пристига в Бразилия, докато бяга от проблеми с полицията и финансови затруднения във военна Европа, букмейкърите все още са били голяма работа в района. На Микеле му е допаднала горещината, красивите жени и е останал.

След като е бил бияч в нощен клуб в Лапа, той става шеф по сигурността на букмейкъра Себолао. Накрая наследява поста, благодарение на доза късмет и решаващата помощ на съпругата му Ана.

В същото време, Донана открива, че съпругът ѝ си има любовница – Стела, а също така, че момичето е бременно от него. В действителност, Микеле не знае, че ще има второ дете от Стела. Като се страхува от насилие от страна на букмейкърите, Стела така и не е казала на Микеле, че е баща на Отавио, момче на две години, което тя умело крие.

Донана не казва на Микеле, че е изгубила детето и заплашва Стела, като я убеждава, че единственият начин синът ѝ Отавио и детето, което очаква, да оцелеят, е да бъдат отгледани от Донана и Микеле. За това, през 1941 година, след като букмейкъра Себолао умира, Микеле Венето поема управлението на Моро до Пингвин, а заедно с това и игрите със залагания в южната зона на Рио де Жанейро. Тогава и Стела ражда сина си – Марко Антонио. Изплашена за собствения си живот и този на синовете си, Стела предава Отавио и Марко Антонио, за да бъдат отгледани от Донана.

Донана заминава за провинцията и когато се връща, се преструва, че в дома на роднини се е родило детето. Когато се връща, убеждава Микеле, че Марко Антонио е негов законен син, а Отавио е изоставено дете на хълма дете, което тя е прибрала и е решил да отгледа. Стела побягва, изоставяйки всичко зад себе си, без да подозира, че, за да избегне проблеми, Данона е изпратила брат си Жетулио да я елиминира. Със смъртта на Стела, измамата на Донана никога не би излязла наяве.

Тази тайна е добре пазена до 1977 година, когато Микеле и Донана празнуват 38-та годишнина от брака си. Сега те имат четири деца: Отавио, който вярва, че е осиновен; Марко Антонио, второто дете на Стела, което Донана е представила като свое собствено, и две деца от брака им – Жулиано и Ливия.

Балансът на силите между семейство Венето и техните съперници – семейство Ашар, е най-голямото притеснение за Микеле и Донана, когато едно събитие променя цялостната картина неочаквано. Стела, които всички са мислили за мъртва, се връща. И вече не е момичето, което изплашено е избягало. Сега е силна жена, богата и си иска обратно децата.

Венето срещу Ашар!

Спорът между Микеле Венето и Омар Ашар е за пари и власт и е много стара. Но нов елемент може да промени баланса, когато конфликтът им се прехвърля върху новото поколение, представено от Отавио и Данило. Кодексът на честта при залаганията не важат при трафика на наркотици.

Това, което се променя, че докато преди тази война и насилието са били мълчаливи и прикрити, сега стават все по-явни и кръвожадни. За да защитят своите империи, те прибягват до манипулиране на политици, подкупване на полицаи, купуване на свидетели, да защитават ожесточено своята територия.

Сред букмейкърите, Микеле е най-големия. Но Ашар не може да си позволи нещата да останат същите. Докато започва да отмъква парче по парче от Венето, Микеле се заклева да убие предателя: Рикардо Рока.

Рикардо Рока издава Микеле и предоставя доказателства, които позволяват на прокурорите да започнат дело срещу него. Открит и с отслабени позиции, Микеле все повече влиза в лапите на Ашар и става податлив на атаките му. Откриването на Рикардо Роа е най-ефикасния начин да се спре кръвопролитието.

Карлао и Патрисия!

В окото на този ураган са двойка, пълни противоположности: Карлао – хипи, и Патрисия – млад областен прокурор. Патрисия е прокурор по случая на Микеле, но също така и по дело срещу Асар. Карлао има други приоритети. Той ръководи сам детска забавачка, в която е учител, зидар, водопроводчик, дърводелец, механик и шофьор.

Патрисия винаги е била уважавана като професионалистка, а Карлао постоянно се сблъсква с предразсъдъци заради външния си вид и разходките му по плажа на Ипанема. С времето, той се превръща в най-популярната личност по плажовете на Ипанема и Леблон, като организира шампионати в детската футболна лига. Дори го молят да се кандидатира за член на градския съвет.

Всичко върви добре, докато не обвиняват Карлао, че е изнасилил ученик от забавачката. Заглавие във вестника го превръща в социален злодей номер едно. Положението се усложнява допълнително, тъй като следствието се води от корумпирания детектив Пикасо.

Звукът на дискотеката!

Именно в „Stars Like Dust“, животът на всички персонажи се преплита. И там се подвизава Анжо, банкер, женен с две момичета, който се превръща в барман в дискотеката и се сбогува с луксозния живот. Той се влюбва в Лаура, майка на Ги, която работи като медицинска сестра през деня и като стриптизьорка през нощта. Тя дори не иска да чува за бившия си съпруг, който се намира много по-близо, отколкото тя си мисли.

Това е мястото, където Марсиня – изгонена от майка си от дома след като забременява от гаджето си, се превръща в Ева, луксозна компаньонка, най-желаната в Рио де Жанейро.

Смъртни грехове!

Времето само може да покаже дали старото поколение ще разруши криминалната организация, ръководена от Данило и Доротея Ашар. И може би всичко това нямаше да се случи, ако сега Марко Антонио Венето не работеше за правосъдната система и не преследваше букмейкърите.

Дали Патрисия ще прости на Карла, ако той наистина е извърши престъплението, в което го обвиняват?! Дали жена, която работи за правосъдието може да приеме това в името на голямата любов?! А Стела?! Дали ще успее да оправи онова, което смята за най-голямата грешка, която една майка може да допусне?! 

Източник: entretenimento.r7.com