Татко докрай (Papá a toda madre)

Само една дума може да промени живота... като този на Маурисио – женкар и почитател на хубавия живот. Той решава да се ожени за Миранда Феърбанкс – дъщеря на милионер, за да присвои компанията му Логатойс, която е във фалит. Плановете му се променят, когато насред сватбата се появява момиченце на 7 години, което заявява, че той е нейния баща: Анифер. Маурисио си мисли, че това е някаква шега, но един ДНК тест го потвърждава. Миранда отменя сватбата, защото няма никакво желание да се грижи за деца.

С появата на Анифер, Мау трябва да се грижи за малката, докато не се появи майка ѝ, която е изчезнала. Ироничното в случая е, че собственика на компания за играчки не може да понася малки деца. Покрай фалиралата компания за играчки, търсенето на майката на Анифер и грижите за малката, Маурисио се запознава с Рене – жена, в която се влюбва, но в началото нещата не потръгват. Тя и Анифер се заемат със задачата да го превърнат в „домошар“.

Рене и Анифер се оказват двете жени, които променят напълно живота му.

След като не можеш да промениш времето, то те променя и те сменят за друг. Това е случаят на Хорхе – отговорен баща, благороден и крайно религиозен, който все още вярва, че бракът е за цял живот, но иска да сложи край на брака си с Дулсе, колкото се може по-скоро. Двамата не могат да се понасят, поради което Дулсе решава да изостави него и децата им. Сега Хорхе трябва да се адаптира към грижите за децата, за които да се грижи сам. Етап, който не може да си представи, защото няма съпруга, която да се грижи за къщата и децата. Хорхе се научава да бъде и майка, и баща, с или без жена.

Съпругата ти открива работата на мечтите си и ти се налага да промениш дома си. За Тоньо и Веро, ролите в семейството са традиционни: тя е домакиня, а той се грижи за финансовата издръжка на семейството. Всичко се променя, когато и двамата изгубват работата си в Логатойс, а не след дълго, Вероника си намира работа. Тоньо не може да повярва, че след като все още е безработен, се налага да заеме мястото на „домакинята“. Сега се грижи за чистотата, грижите за децата и да ги кара на училище, а Веро заема мястото на Тоньо – тя работи. И точно така Тоньо започва да оценява работата на жена си у дома. Поддържането на къщата не е толкова лесно.

Никога не е късно да се влюбиш отново, но да бъдеш баща?! Нерон е вдовец и кръстник на Рене. Има връзка с Флор Ивон – много по-млада от него жена. Като решава да има дете с нея, основният проблем е да скрие истината от децата му (вече големи), за да запази уважението им към почината им майка. Освен това, винаги го объркват с дядото на малката му дъщеря. Това му помага да израсне като човек и да бъде по-добър баща.

В квартала пристигат Рафаел и Родриго, които са женени. Рафа е ветеринар, а Родриго – полицай. Двамата наемат къща от Рене и се опитват да осиновят дете, но страдат от дискриминацията на някои от съседите си.

Тези четирима бащи се научават, че бащинството не е това, което твърдят, разбиват стереотипите, оценяват жените, осигуряват адекватно образование на децата си и потвърждават, че няма инструкции как да бъдеш баща докрай.

Източник: www.lasestrellas.tv/ , es.wikipedia.org/wiki/Papá_a_toda_madre