Татко по течението (Papá a la deriva)

Бруно Монт е вдовец с четири деца и капитан от чилийския флот. Когато е назначен на нова работа, той започва нов живот в друга къща, много по-голяма. В тази къща, той живее с децата си: Кристобал Монт, Артуро Монт и сестри им Есмералда Монт и малката Марина Монт.

Друго действащо лице в тази история е Виолета Падия, която при пътуване до Валпарисо, е преживяла пожар. Засегната от огъня, тя се прибира в Сантяго и се среща отново с годеника си, Матиас Кирос.

В един ден, като всеки останал ден... три от децата на капитан Бруно са заплашени да бъдат изключени от училището – заради предизвикването на множество неприятности (Артуро е гледал порнография, Есмералда е извършвала подкуп, а Марина е извършила кражба). В този момент, в картинката се появява Кристобал (най-големият от четиримата, благороден, но и конфликтен младеж, кадет от военноморското училище). Всеки от тях има проблеми...

Изморен от всичко, което се случва, Бруно си тръгва и оставя грижите по дома си на Еухенио Падия – Кено, неговият иконом. Тъй като той не успява да се справи с всичко, извиква дъщеря си Виолета, за да работи в семейство Монт.

Когато Бруно и Виолета се срещат за първи път, той вярва, че тя може да бъде идеалната жена, която да стане втора майка за децата му. Има двама души, които са против техния съюз. Единият е Матиас, който иска да запази връзката с годеницата си, а другият – Росарио Кеведо, кокетната секретарка на капитана, която иска да постигне своите цели.

Нещата стават прекалено трудни за Бруно, който научава, че капитанското звание не му служи въобще, за да задържи на повърхността на водата своите деца и че само любовта може да го спаси от проблемите. Все пак, когато липсва една майка, винаги се забелязва...

Персонажите:

Бруно Монт

Морският капитан Бруно Монт е резервиран мъж, със силен характер. Хората, които го познават много добре, са наясно, че той е крехък и че използва позата на мъжкар, за да прикрива чувствата, които са предизвикани от смъртта на съпругата му преди пет години. И най-големите му усилия не служат за нищо що се отнася до отношенията с децата му. Всеки път, когато се опитва да се сближи с тях, нещата се влошават още повече.

Росарио Кеведо

Привлекателна и много завистлива жена. Разведена, тя живее във Валпараисо със 17-годишната си дъщеря Барбара. Росарио е секретарка на Бруно и мечтае един ден той да се вгледа в нея. Тя не се отказва и прави всичко възможно, за да осъществи целта си.

Виолета Падия

Симпатична, очарователна и много общителна жена. Тя с лекота печели обичта на хората, с които се среща. Нейна голяма страст са корабите. По тази причина, от много млада започва да се занимава с управлението на корабче в Муеле Прат, с което урежда туристически обиколки.

Мигел Аяла

Най-добрият приятел на Бруно. Работи като инструктор по физическа подготовка в военноморското училище. Той се е научил да се държи като наперен мъж, но в действителност, не е толкова самоуверен. Влязъл е в училището, защото е наясно какъв ефект има униформата върху жените. Винаги е мечтал да спечели Вики, собственицата на „Спасителната лодка“.

Вики Урутия

Собственица на „Спасителната лодка“ - ресторант, който се намира в Муеле Прат. Преди 25 години се е омъжила за бащата на децата си – един моряк, който я е изоставил заради друга жена. Обожава любовните песни и поеми. Мигел се възползва от това, когато се опитва да я спечели, също като Кено.

Еухенио Падия, Кено

Иконом в дома на Бруно Монт. Отгледал е сам дъщеря си Виолета след като е починала съпругата му. Кено е приятел на Вики от години и винаги се е чувствал привлечен от нея.

Берта Бонфанте

Тъща на Бруно и член на висшето общество във Виня дел Мар. Има много ясна цел: да стане кметица на Валпараисо, и за да го постигне, тя не се спира пред нищо.

Матиас Кирос

По-познат като Черния Кирос. Има очи само за Виолета, любовта на живота му. Положението се усложнява, когато Виолета започва работа в дома на Капитана и открива силната химия, която се заражда между годеницата му и Бруно Монт.

Кристобал Монт Балмаседа

Син на Бруно. Весел, позитивен и щедър младеж. Голяма опора за близките си. Учи последна година във Военноморското училище и всички вярват, че ще се издигне до вицеадмирал, също като дядо си. Свикнал е да го хвалят и на образа си на идеалния човек. Това го кара да се чувства сигурен.

Камила Кирос Урутия

Жизнерадостна и многолика девойка. Почитателка е на културните дейности във Валпараисо и на музиката. Когато баща им ги изоставя, тя се заклева никога повече да не повярва на моряк, още по-малко – да се влюби в такъв. Въпреки всичко, когато се запознава с Кристоабл, нейните предразсъдъци се стапят напълно.

Фелипе Брисеньо

Моряк, многознайко. Женкар, който се радва на вниманието на всички момичето в пристанището, но не понесе, че не е в центъра на вниманието на една жена. За това се заглежда по Барбара, която има очи само за Кристобал. Това се превръща в огромен проблем за него.

Барбара Гонсалес

Невероятна девойка, претенциозна и надменна. Не обича да учи и единственото, което е чела в живота си, са модните списания. Нетърпелива и необуздана, тя винаги постига всичко, което иска. Когато се запознава с Кристоабл Монт, за първи път усеща привличане от някой. Тя си навива на пръста, че той трябва да бъде неин и прави всичко възможно, за да го спечели.

Диего Кирос Урутия

Срамежлив младеж, много ученолюбив и стриктен. Учи във Военноморското училище, където се сближа в Кристобал Монт. Крайно методичен, поради което не вярва в любовта, особено след като се проваля прекалено често. Всичко се променя, когато се запознава с Есмералда.

Есмералда Монт Балмаседа

Благородна девойка, много романтична и срамежлива. Връзката с баща ѝ Бруно е много студена. Винаги ѝ е липсвало женско присъствие в живота, но появата на Виолета в живота ѝ предизвиква промени.

Мари-Ан Чамбърлейн

Гринга, авантюристка и решителна жена. Преди да завърши университет, тя решила да пообикаля по света. Работи с Виолета на корабчето. Въпреки множеството любовни авантюри с местните, тя си пада по Матиас, нейният идеален мъж. Никога не губи надеждата да го спечели.

Артуро Монт Балмаседа

Непочтително и безочливо момче, вманиачен по Интернет. Появата на Виолета го обърква малко и той се влюбва платонично с нея. Това още повече го дистанцира от баща му, Бруно, когото приема като съперник.

Марина Монт Балмаседа

Най-малката в семейство Монт. Очарователно момиче, с ангелско лице, тя успява да спечели обичта на всички около себе си. Умна, но и капризна. В дома си, когато желае да постигне нещо, отива при някой от по-големите, които я глезят постоянно. За Марина, баща ѝ Бруно е всичко на света: най-добър приятел, нейният идол и най-добрият баща на света.

Източник: http://www.mega.cl