Операция Пасифик (Operación Pacífico)

„Operación Pacífico“ проследява живота на Амалия Ортега – всеотдайна и брилянтна като федерален агент от отдел за тайно разследване към Националната полиция, която има като мисия и лична цел залавянето на „Красавеца“ – един от последните трафиканти на наркотици по границата с Мексико.
 
Заради работата си, Амалия е принудена да води двойнствен живот, докато „Красавецът“ заплашва сигурността на семейството ѝ.
 
„Operacion Pacífico“ е политическа драма, изпълнена с много екшън, невероятни места, специални ефекти, които допълват историята на силна страст, голяма любов, трафик и още нещо...

Персонажите:

Капитан Амалия Ортега
 
Още съвсем млада, тя губи родителите от ръката на опасен наркотрафикант. Именно заради това решава да стане полицай, също като баща си. Сега, зад фасадата на привидно обикновена жена, а също така нежна съпруга и любеща майкаа на двама сина, безусловна сестра, се крие Капитан Амалия Ортега – агент под прикритие от Полицията, чиято мисия е да ръководи операция срещу една от най-опасните международни престъпни организации.
 
Полковник Габриел Педраса
 
Кариерата му на полковник е трудно изградена, тъй като не е от привилегирована класа и е заобиколен от пет сестри, които му предават чувствителност и съпричастност. Позволява на наркотрафикантите да го купят, но преследва своята цел: да разобличи и залови корумпирани агенти, наркотрафиканти, адвокати, съдии и прокурори, които им служат. Фасадата му на корумпирано ченге му позволява да влезе в Тайното общество и това на „Красавеца“ – тайнствен мексикански наркотрафикант, който се е превърнал в негова мания.
 
„Красавецът“
 
С манталитет за бизнес и потомък на красива комбинации от три раси, Родолфо престава да бъде просто мексикански имигрант. Създава съюзи, продава собствена дрога, изучава финанси, жени се и накрая става член на Тайното общество. През годините успява да се превърне в призрак за властите – международен наркотрафикант и властен експерт в прането на пари със здрави връзки в бизнеса на държавно ниво.
 
Майор Варгас
 
Ернесто е единствено дете на богат бизнесмен, който е натрупа богатството с контрабанда, осъществявана през Майкао. Като млад започва военна кариера без да забравя съвета на баща си: светът е на живите. Варгас се жени, но остава вдовец след загадъчен инцидент. След повишаването му в Майор, Варгас създава мрежа от корумпирани полицаи вътре в полицията. Освен това е начело на мрежа за мъжка проституция, в която са замесени висши военни и където експлоатират сексуално и изнудват военни с по-нисък ранг.
 
Хорхе Камачо
 
Хорхе се е дипломирал като адвокат, посредствен, който заради нуждата от повече пари, отваря собствена кантора, в която приема клиенти от сенчестия бизнес и една особена група от клиенти, които го търсят заради липсата му на етика. Хорхе се запознава с Амалия, влюбва се, жени се за нея и от този момент води двойнствен живот. От една страна той е много добър приятел, лоялен колега, разбиращ съпруг, любещ баща, но от друга – той посвещава голяма част от времето си на своите зависимости: секс и пране на пари.
 
Агент Джоунс от ДЕА
 
Роден в Югославия, емигрира с майка си в САЩ. Записва се в армията под натиск на втория си баща. Въпреки че получава професионална подготовка и е бил в конфликтни зони, като Ирак и Афганистан, на него никога не му се е налагало да стреля с оръжие: той е специалист в анализиране на данни и бързо се е превърнал в експерт в подкрепа на стратегии на бойното поле. Става агент в ДЕА, научава се да бъде стратег, пресметлив, манипулатор, познава силата на информацията и знае как да я използва, за да служи добре на интересите на неговата агенция и страната.
 
Полковник Лопес
 
След убийството на най-добрия му приятел от ъката на натрокрафикант, Алваро се превръща в ментор на едно сираче – Амалия Ортега. Когато му възлагат разследването и разобличаването на мистериозния мексикански наркотрафикант, Лопес не се бави и взема Амалия в екипа си. Лопес не подозира, че рискува да бъде уволнен от полицията: има един внедрен човек и да бъде ментор на Амалия го прави е лесна мишена.
 
Лейтенант Паула Гайтан
 
Дъщеря на феминистка, която винаги ѝ е внушавала, че за да успее в живота и да бъде щастлива има нужда да бъде решителна. След завършване на обучението си в полицията, Паула е привлечена от Амалия да работи в нейния отдел. От този момент се превръща в нейна сянка, шпионирайки, разследва, работи като агент под прикрите, но преди всичко е нейна дясна ръка. Паула е хомосексуална и разкриването ѝ пред всички няма да много лесно.
 
Мариана
 
Предполагаемото предпочитане на по-голямата ѝ сестра от страна родителите им е причината за огромната омраза и негодувание, които се отразяват в нейните действия. След убийството на родителите им, Мариана остава под грижите на Амалия – по-голямата ѝ сестра. Мариана е бунтовник без кауза, пристрастена към хероина без бъдеще и без любов. Мариана влиза в леглото на зет си и го включва в прането на активи за наркотрафикантите.
 
Матиас Камачо
 
Син на Амалия и Хорхе. Матиас е по-малкия, глезеникът, но е истински ураган. Роден две години след брат си, но като че ли от самото си раждане се опитва да навакса разликата между тях.
 
Лоренсо Камачо
 
Син на Амалия и Хорхе. Очарован от брат си. Спокоен, ведър, добър ученик, любезен, внимателен, той изпъква в учението. Той е този, който вдига знамето и получава медалите. Също така е деликатен и донякъде крехък, сантиментален и малко страхлив и срамежлив. Съучениците му се възползват от него и не веднъж става жертва на тормоз, и любопитното е, че винаги е спасяван от брат си Матиас.

Източник: https://foxtelecolombia.com/ , https://vidamoderna.com/famosos/series-y-novelas , https://en.wikipedia.org/wiki/Operación_Pacífico , https://www.ecured.cu/Operación_pacifico_(Telenovela)