Пророкът (1977) (O Profeta (1977))


Даниел притежава паранормални способности – вижда в миналото и може да предсказва бъдещето. Като дете има видение, че зет му – Жоао Енрике, предава сестра му Естер, която се развежда със съпруга си. Като възрастен, Даниел използва своите способности, за да помага на хората. Отваря кабинет и се представя в ТВ Тупи в програмата „Hebe Camargo“, благодарение на която става популярен.

Даниел се превръща в богат, известен и студен мъж. Неговите паранормални способности са обяснявани от психиатри, като д-р Мишел, последователи на спиритуализма, като Франсишко, баща му, и от католиците, като отец Олаво. Той е толкова обсебен от властта си, той не разкрива предателството на Жоао Енрике, който за да си отмъсти за развода, се превръща в него приятел и го предава на полицията.

В същото време, Даниел започва връзка със Соня, годеницата на Мурило, неговия най-добър приятел. Той предсказва смъртта на младежа, но е обвинен, че той я е предизвикал, за да бъде със Соня. Също така се забърква с лекомислената Рут, която просто си търси богат съпруг. И не осъзнава страстта на Карола, грозновато , неустойчиво и проблематично момиче.

В края, Даниел е затворен, измъчен от своите сили и желае да бъде обикновен мъж, като всички останали, за да бъде заедно с Карола...

Източник: www.teledramaturgia.com.br