Картата на мината (O mapa da mina)

Основната история в „O Mapa da Mina“ се върти около скрито съкровище.

Историята започва, когато една банда открадва десет милиона долара под формата на диаманти в Уругвай. Зад а избягат от полицията, единият от крадците – Родолфо Торес де Алмейда, избягва в Аржентина. Неговият съучастник – Иво Симеони, заминава за Сао Пауло диамантите. Иво решава да скрие безценните камъни на едно обичайно място, а за да се подсигури, че няма да забрави точното място, той нарежда да татуират картата на гърба на едно момиче, дъщеря на негова съседка. След това крадецът снима момичето, за да може да я открие в бъдеще.

Иво е изпратен в затвора, а осем години по-късно, когато излиза на свобода, умира след удар. Преди това, обаче, той успява да разкрие тайната за картата на мината на сина си Родриго. Следвайки указанията на баща си, младежът проследява картата и открива, че е татуирана върху тялото на Елиса – една послушница, затворена в един манастир, която е на път да даде обет.

Освен Родриго, Родолфо, полицаят Раул и семейството на Дона Зилда също преследват Елиза като всички се интересуват от диамантената мина.

Дона Зилда е майка на Тони, Жои и Ванда. Докато мафиотите Тони и Жои правят всичко възможно, за да отстранят от пътя си Родриго, чувствената и провокативна Ванда, също заинтересована от съкровището, се влюбва в него.

В един момент на историята, Елиза избягва от манастира и също се забърква с Родриго, спорейки за любовта му с Ванда.

Източник: memoriaglobo.globo.com