Господар на света (O dono do mundo)

Историята в „O dono do mundo", която се развива в Рио де Жанейро, започва, когато Фелипе Барето, успешен пластичен хирург, женен за Стела, се запознава с Марсия, годеница на Валтер. Арогантен, амбициозен и егоист, Фелипе Барето е обсебен от идеята да прекара една нощ с девойката, още повече че знае, че тя е девствена. На портата на църквата, в деня на сватбата на Марсия и Валтер, Фелипе се обзалага с приятеля си Жулио, че ще спи с булката преди съпруга й.

За да осъществи своя план, хитрият Фелипе Барето предлага на младоженците пътуване до Канада, където заминава и той. По време на медения месец, Фелипе успява да отдалечи Валтер от хотела и успява да съблазни Марсия, която накрая му се отдава. Валтер успява да се върне в хотела и ги заварва заедно. Отчаян, той се качва в колата си и претърпява фатална катастрофа.

Отхвърлена от всички близки за това, което е причинила на съпруга си и заради мъжа, в когото е повярвала, Марсия замисля да си отмъсти на Фелипе. Първо, тя му съобщава, че чака дете от него, а той й заявява, че всичко е започнало с един облог и за това й предлага да направи аборт.

След време, Марсия изгубва бебето. Бясна, тя отива в клиниката на Фелипе и нарязва лицето му със скалпел. Марсия намира подкрепа от Олга Портела, изискана дама, която помага на медика. Въпреки всичко, Марсия не може да избегне страстта, която изпитва към Фелипе.

Съдбата решава да преобърне нещата и злодеите се превръщат в истински светци. Фелипе се превръща в лекар, който се грижи за бедните от квартала. Марсия отново се сближава с него, пренебрегвайки любовта на двама мъже, които биха я направили щастливи: Еркулано и Отавио.

В края на историята, става ясно, че промяната на Фелипе е един фарс. Марсия отново скъсва с него и се запознава с Рубенс, с когото решава да си даде шанс. Фелипе, от своя страна, се запознава с една красива девойка и след като разбира, че е дъщеря на заможен фермер, той решава да я съблазни. Въпреки всичко, накрая става ясно, че той не се е променил и е все същия женкар.

Успоредно с историята на Фелипе и Марсия, се развиват историите на жителите на Мдурейра, квартал на Рио де Жанейро, като шофьорът на такси Висенте, баща на Таис - най-добрата приятелка на Марсия, и Нанси, лелята на Марсия и майка на Умберто и Гилерме. Таис и Гилерме преживяват страстна любовна история. Тя започва да проституира, за да се издигне в обществото, а той, който в началото на историята се забърква с банди, се превръща в доблестен и благороден човек.

Друга история в тази теленовела е тази между Стела и журналиста Родолфо. След като се проваля брака й с Фелипе Барето, тя се влюбва в Родолфо, вдовец и баща на Паулиньо.

Друг важен персонаж в историята е Констансия Еужения, майката на Фелипе Барето. Зла, също като сина си, тя прави всичко възможно, за да унищожи Олга, бившата любима на настоящия й съпруг, Алтаир. В края на теленовелата става ясно, че Фелипе не е син на Констансия, а на Олга.

Източник: memoriaglobo.globo.com