Под маската на зъболекар (O dentista mascarado)

Комедия, която разказва за един зъболекар, който през деня се бори с кариеси, а през нощта – с престъпления, при което разчита на помощта на приятелите си.

Дискретната и безинтересна рутина на зъболекаря Адалберто Паладино се променя с появата на една красива пациентка, с мистериозни очи. В края на лечението на зъбите, загадъчната Шейла признава, че няма с какво да плати за услугите му. Паладино решава да ѝ предложи мястото на негов асистент, докато погаси дълга си.

Малко по-късно, Паладино и приятелят му Сержио, с когото делят кабинета и който се занимава с изработване на зъбните протези, откриват, че измамник е изчезнал, докато е очаквал да подейства анестезията, но при това бягство е откраднал всички златни коронки.

Разярени, те търсят, без никакъв успех, с помощта на съседката им по кабинет – адвокатката Вера. Също така се обръщат за помощ към полицията и накрая научават от Инспектор Милер, че Шейла е само едно от фалшивите имена, които използва привлекателната мошеничка, която от дълго време е издирвана.

Известният пенсиониран полицейски началник Еурико, баща на Паладино, бърза да скрие случая на сина си от полицейския участък, защото се страхува, че някой ще открие, че той е един зъболекар. Голямото му разочарование винаги е било факта, че Паладино е пренебрегнал семейната традиция в борбата с престъпността и е предпочел кариерата на зъболекар, която сам е избрал.

Изморени и отегчени, че само ги препращат напред-назад, Паладино и Сержио не са съгласни да приемат тази безнаказаност и решават да поемат правосъдието в своите ръце. Така започват преследването на Шейла.

Като я откриват, те я принуждават да сътрудничи за връщане на откраднатите неща от кабинета. Залавянето е истинска комична операция, все пак преследват една от най-издирваните престъпници. Накрая, те предават престъпника на полицията, но успяват да запазят самоличността си от журналистите.

Тайнствената самоличност на тримата се запазва, докато действат през нощта, а през деня продължават да се борят с кариеси.

Източник: www.teledramaturgia.com.br