Кънтящ вик (O Brado Retumbante)

Това е историята на Пауло Вентура – един адвокат, който поема Президентския пост в Републиката изненадващо. Притежаващ дефекти, но също така и с добродетели, той е обикновен мъж, който се вълнува, смее и плаче без срам.

Дори и по време на криза в брака си, той търси в съпругата си Антонио подкрепата, от която има нужда, за да изпълни своя мандат.

Политическата кариера – със славата, която си е спечелил в съдебните зали като компетентен юрист, а също така и със социалните си дейности, той Вентура става съветник в Министерството на правосъдието, където разнищва корупционни схеми. Без политическа подкрепа, за да продължи своите разследвания, Вентура е уволнен. Разочарован от цялата мръсотия, която е открил, той създава блог, за да прави обществено достояние всеки тип корупция, а по-късно решава и да се яви на изборите. Голям опозиционер, той е федерален депутат, за когото най-много хора гласуват.

Ударът – една група от стари политически лисици се събира, за да подкрепят Вентура като президент на Камарата с намерението да го манипулира и да го отстрани като опозиция. Проблемът е, че президентът и вице-президентът претърпяват самолетна катастрофа, при която умират и Пауло трябва да поеме управлението на страната през оставащите 15 месеца до следващите избори. Той е наясно, че няма да успее да извърши големи промени, но е решен да продължи борбата срещу корупцията. Въпреки трудностите, с които трябва да се справя, той решава да приеме това предизвикателство и да направи всичко по силите си за своите идеи.

Персонажите:

Пауло Вентура

Президентът на страната. Син на преподавателка от гимназията и счетоводител. Каризматичен адвокат, симпатичен и съблазнителен по природа, той става президент по стечение на обстоятелствата, най-неочаквани за него. Роден лидер, той има голяма способност да окуражава хората да следват една идея. Неуморно работлив и точен, той не е чужд на удоволствията от живота. Има проблематичен брак с Антонио, с която има две деца – Марта и Жулио.

Антония

Първата дама и красива жена, тя е елегантна, умна и способна, съучастница и отлична съветничка. Доктор по история на Бразилия, тя притежава войнствена душа. Една от най-известните и обичани преподавателки във Федералния Университет в Рио де Жанейро. Рано се е омъжила за Пауло Вентура, а двамата никога не са имали спокойна връзка, тъй като съпругът ѝ не умее да стои далече от чуждите поли. Въпреки всичките им конфликти, Антония е силата на Пауло.

Марта

По-голямата дъщеря на Пауло Вентура и Антония. Компулсивна консуматорка, притежаваща силна личност и експлозивен нрав, девойката трябва да взема лекарства, за да запазва баланса, но постоянно забравя. Омъжена е за богат бизнесмен – Тони.

Хулиета дос Сантош Вентура

Майка на Пауло Вентура. Умна жена, която има властта да манипулира хората, а освен това притежава невероятна памет. Тя най-добре от всички познава някои слабости на сина си и не се колебае да ги използва в своя полза.

Тони Абраао

Зет на Пауло, Тони е безумно влюбен в Марта и живее заради съпругата си. Отдаден на работата си, той е много успешен бизнесмен. Тони се разбира добре с тъст си, но не споделя същата идеология като президента.

Вернек

Полковник от армията и шеф на Разузнаването на Пауло Вентура. Мъж, който не използва много думи, но е верен и разкрива какво мисли само пред президента.

Салданя

Шеф на щаба на Пауло Вентура, той е подготвен човек, възпитан, верен и опитен. Приятел от младежките години на президента, той споделя идеологията на Вентура и е негов най-близък довереник.

Фернанда Дюмонт

Тя играе ролята на връзка между Президентството и Конгреса. Фернанда е депутатка, която е достатъчно женствена и чаровна, но винаги готова да защити позициите си. Изключително отдадена на работата си, тя се възхищава много на президента Пауло Вентура и тайно е влюбена в него.

Клаудия

Лична секретарка на Пауло. Като дъщеря на колега от факултета на президента, той изпитва към нея обич, която предизвиква подозренията на мнозина. Дискретна, Клаудия се преструва, че не забелязва ревността на първата дама.

Барата

Журналист и говорител на президентството.

Оталисио Жиниор

Възпитан и образован, той е аналитик на системата и заместник-секретар на Разузнаването. Смятан за чудо, Оталисио е гений в областта на компютрите и информатиката, способен да разкрие трудно-откриваеми проблеми.

Флориано

Министър на Правосъдието. Той е бил приятел на Пауло дълго време, но са се дистанцирали след като Вентура е открил за фалшификациите на колегата си. Студен, пресметлив, елегантен и самонадеян, той е основния злодей в историята.

Сенатор

Сенаторът е голямо вдъхновение и модел за подражание на Флориано. Фин, възпитан и изискан, той никога не остава сериозен. Умен и представителен, той е начело на всички удари, от които Пауло страда.

Мурао

Бивш президент, който е бил начело на лошо правителство. Възлага на Пауло големи надежди, че именно той ще бъде изход за страната.

Алесандра

Съпруга на сенатор Аларико Ферао. Тя има извънбрачна връзка с Пауло Вентура.

Оскар

Той е много повече от прост прислужник в двореца. Освен да обслужва кабинета, работи за президента и разговаря много с Пауло. Изпълнен с мъдрост, той прекарва часове в изслушване на изповедите на президента.

Фатима

Шеф на представителството на Арабските Емирства. Красотата ѝ очарова Пауло и в крайна сметка тя също се очарова от президента.

Режина

Терапевтка на Антония.

Лусия Волф

Журналист в един кабелен канал. Изключително компетентен и безпристрастен, когато говори за политика. Неговата позиция и работа привлича вниманието на Пауло.

Мартин

Аржентинец, в когото Антония се влюбва.

Нейде

Преподавателка, тя се забърква в скандална връзка с Министъра на Образованието.

Телма

Лична лекарка на президента, с когото започва връзка.

Емир

Готвач в представителството на Арабските Емирства.

Алоар

Кандидат за президент, наследник на Пауло Вентура.

Хелмут

Заема поста на Министър на Земеделието.

Аларико Ферао

Сенатор, съпруг на Алесандра.

Гилерме

Преподавател и приятел на Анотния.

Наваро

Президент на Боливия.

Източник: www.teledramaturgia.com.br , globo.com