Любовта е във въздуха (O amor está no ar)

Историята се развива в спокойното градче Оуро Вельо. София Шнайдер е темпераментна жена, притежаваща много класа, ум и силни морални ценности. След смъртта на съпруга й – аристократа Виктор Соуза Карвальо, Софие поема управлението на компанията „Estrela Dourada“, която се занимава с развиване на водния туризъм в големия язовир близо до града. Но свекърва й, Урсула, не приема тази ситуация и започва се бори за контрола над бизнеса на семейство Соуза Карвальо.

Урсула разчита на силен помощник – безскрупулния Алберто, който е женен за дъщеря й Милика. Положението се усложнява, когато сестрата на София, Жулия Шнайдер, се завръща от Европа и се обединява с Алберто, за да отстрани сестра си от компанията.

София има още по-голям проблем в дома. Дъщеря й, Луиза, е проблематична тинейджърка, която умело е манипулирана от баба си по бащина линия. Ситуацията се нажежава още повече, когато София и Луиза се влюбват в един и същи мъж – младият авиатор Лео.

Луиза вижда странни светлини и чува необясними звуци. Тя вярва, че вижда извънземни, започва да преследва въображаеми съществува. В резултат на това, един уфолог пристига в Оуро Вельо, привлечен от възможността за контакти с извънземни на Луиза. Той открива загадъчни кръгове в нивите, където лежи мъртва крава. Проблемите на девойката стават още по-големи, когато среща мистериозния Жоао Фернандо, младеж, за когото вярва, че е извънземно. По-късно, Луиза изчезва мистериозно за известно време и когато се връща, тя заявява пред всички, че е била отвлечена.

Циркът „Três Américas“ заема една важна част от историята. Става дума за Лео и Кука Шоколада, които имат интензивна любовна връзка, която използва като сцени много екзотични места.

Еврейската общност също присъства в тази новела, благодарение на София. Семейство Шнайдер е пристигнало в Бразилия след войните. Те използват това, за да започнат нов живот и използват една незаета ниша в бизнеса в района. Начело на това семейство е Естер, майката на София.

В края на историята, Луиза и Лео се събират. При романтично пътуване до Мачу Пикчу, в последната серия, двамата получават неочаквано посещение от странния Жоао, който казва на Луиза, че трябва да се подготви за бъдещето. По време на техния разговор се появява Лео и научава, че Луиза наистина е била отвлечена известно време. Лео винаги е смятал тези истории на любимата си за измислица, повод да се сближи с него. Двамата се събират и са щастливи, а Жоао изчезва.

Урсула, от своя страна, свършва сама в своето имение, убеждавайки се, че тази самота е полезна за духовността й. След много караници по време на историята, Луиза и София най-накрая се сдобряват и се присъединяват към голямо празненство в квартала. Жоао се появява на покрива без да бъде забелязан от другите и се наслаждава на разбирателството между майка и дъщеря. 

Източник: memoriaglobo.globo.com