Нощ и ден заедно с теб (Noche y día junto a vos)

Ако съществува обратното на „дом“, това е „Бригада 24“. Едно място, където никой не живее, но, за някои, то е задължително. И, в този смисъл на „неопределеност“ с липса на стимул и жизненост, остане неопределено време си има своите последствия. Именно там са изпратени полицейски служители, които са извършили нещо незаконно или трябва да изчистят някой „непростим грях“, онези, които са обвързани от кодекса на силата. Тези, които излежат своята присъда се връщат към активна работа, но има и такива, които по различни причини, никога не напускат завършват това „изгнание“, докато не стигнат до пенсия.

Начело на тази бригата е Федерико Кастро. Неговите решения трябва да бъдат одобрени от началника му Гилермо Инчаусти, ръководител на институцията. Неговият обхват на сила и огромна власт го забъркват в някои престъпления, които правят „мръсния“ бизнес.

„Бригада 24“ става необратима съдба за Викторио Вия, Вико, и Паула Пико. И двамата се характеризират с безупречна работа, но поради процесуални нарушения, са осъдени да прекарат неопределено време там, без възможност за защита и контролирани по един прикрит начин от Мартина. Тази екстремна ситуация не ги плаши. По-скоро, те обединяват силите си, за да се превърнат членовете на бригадата в един динамичен и активен екип, с цел да се превърне в истински елитен корпус.

Персонажите:

Виктория Вия - Вико

Елитен полицай. В рамките на отдела, той се занимава със „сложни престъпления“ и е обучен да планира и изпълнява сложни операции. Останал сирак (баща му е бил убит, а майка му е умряла малко по-късно, жертва на голяма депресия), Вико е бил принуден да поеме грижите за трите си по-малки сестри. И сега, неговото отношение към тях е по-скоро „бащинско“, въпреки че момичетата вече са пораснали и са превърнали в истински жени със собствено мнение. Целта на живота му е да се погрижи добре за тях, но най-голямото му желание е да разкрие мистерията около смъртта на баща му, Рубен.

Паула Пико

Имала е желанието да следва агрономия, но след като се е запознала с Аманда – нейната безусловна приятелка, се е почувствала привлечена от света на полицията и накрая става част от него. И така, завършила е с почести академията и сега е детектив, който се занимава с много важно разследване на трафик на оръжия. Тя е по-скоро рационална, отколкото емоционална и полага усилия да спазва правилата. Харесва ѝ да командва, но не и да изпълнява команди. За това, тя се противопоставя на Вико.

Гилермо Инчаусти

Бил е, сега е и винаги ще бъде корумпиран полицай. Седнал в стола на комисар, той прави и следва само своите интереси. Като млад, той е работил в тясно сътрудничество с Рубен, бащата на Вико, негов колега. Малко по малко, Гилермо е започнал да затъва и се опитва да повлече и своя приятел. В самото начало, Рубен се е подвел по „лесните пари“, но след раждането на Мили и когато Вико започва работа като полицай, той се е оттеглил. Инчаусти е приел неговото поведение като вид предателство.

Мартина Мендоса

Детектив. Типичното за нея е мрачното и сериозно поведение. Омъжена е и има сина на 7 години, когото на практика не е виждала от година. Любовница е на Гилермо и влиза в „Бригада 24“, за да контролира Вико и Паула. По принцип, тя се превръща в „ушите“ на Гилермо в отдела.

Федерико Кастро

Докато е работил към полицията, той е бил отличен „медиатор“. Но лесно се превръща от „нечестните“, когато се появява необходимостта от пари (за лечението на болната му съпруга). Въпреки всичко, неговите усилия са се оказали напразни, тъй като съпругата му е умряла. Действията му са били разкрити и е бил принуден да подаде оставка. Гилермо не обръща внимание на миналото му и го приема в „Бригада 24“.

Пако Лонго

Преди да стане част от „Бригада 24“, той е бил полицай от вътрешния отдел, натоварен в разследване на двойка корумпирани полицаи, включваща от Рубен, бащата на Вико, и Гилермо Инчаусти. Толко е бил обсебен от идеята да ги залови, че е изгубил представата за реалния живот, както и съпругата си, която след като се е почувствала изоставена, го е помолила за развод. Пако има една дъщеря – Тати, светлината на очите му, която става неволен заложник в борбата между съпрузите.

Роберто Берарди

Член на „Бригада 24“. Настанен в лечебно заведение, когато е станал зависим към кокаина, след като е бил агент под прикритие в една наркобанда. Макар и да не консумира от години наркотици, той поема последствията си от неконтролируемата си пристрастеност. Всеки ден се бори със себе си, за да не посегне отново към дрогата. Целта му е да се върне на работа в отдела. В любовен план, той изпитва силно привличане към Аманда. С времето, чувствата му става споделени.

Барбара Диас

Настоящата приятелка на Вико. Тя е прокурор и работи в съда. Тя е лудо влюбена, но е наясно, че чувствата ѝ не са споделени: Вико е много по-загрижен за сестрите си, отколкото за връзката им. Мечтата ѝ е да се омъжи за любовта на живота си и да създадат семейство. С появата на Паулина и Мартина в живота на Вико, нейната мечта започва да изглежда все по-малко осъществима.

Еванхелина Сиснерос

Служител, който се занимава с административните задачи на „Бригада 24“. Секретарка на Федерико, в когото тайно е влюбена. Със силен характер, тя също си има „Ахилесова пета“: пие тайно алкохол.

Източник: www.eltrecetv.com.ar , www.pol-ka.com