Гнездо на змии (Ninho da Serpente)

Традиционното семейство Такеш Пентеадо е написало собсвена история в Сао Пауло и се характеризира като представител на бизнеса в големия град. Кандидо Такеш – брат на Гилермина Такеш Пентеадо, матриархат, живее изолиран от всички на третия етаж на семейната къща. След смъртта му остава голямо наследство.

Споровете за наследството, начело с Гилермина, и играта на наследниците предизвикват различни конфликти, създавайки мистериозна обстановка. Героите трябва да открият по един или друг начин как да успеят да получат богатството и да му се радват. Някой не показват никакви скрупули, за да го пипнат, докато други, много по-опитни и дипломатични, прибягват до по-потайни методи, като например, да се сближат с Гилермина.

В центъра на всичко е Гилермина, която не се интересува много откъде идват парите, тъй като държи семейството си със своята сила. Но, незнайно защо, санитарят Матеуш, който се е грижил за Кандидо преди смъртта му, се оказва един от основните бенефициенти на наследството на клана. Той започва връзка с една от наследниците – Лидия, въпреки предразсъдъците на обществото. 

Източник: www.teledramaturgia.com.br