Никога повече (Ni una vez más)

Портрет на пет жени, чийто животи са белязани с едно от най-голямото зло на съвременното общество: Домашното насилие. Историите на тези жени се преплитат, като показват, че този проблем не признава граници: класа, възраст и дори образованието не е защита. Всякакви хора стават агресивни, удрят, излизат извън контрол и в някои случаи, се превръщат в убийци.

Роса, сърдечна жена с особено лично присъствие и излъчване, надарена със силна интуиция, работи в дома на Далия Миранда - талантлива художничка, която се опитва да помогне на братовчедка си Виолета, която често става жертва на тежките удари на съпруга си. Въпреки всички усилия и на двете, Виолета умира и Роса заема нейното място. Обстоятелствата в живота на Далия събират Роса с Асалея, приятна жена, която има икономически проблеми и чийто съпруг често й посяга, и с Ясмин, младата племенница на Далия, която заради годеника си, насилник, умира при зловещ инцидент.

Смъртта на скъпи за тях хора, ги обединява и Далия започва да разкрива чертите на злото, видимо невидимо, в своята собствена връзка. В края на краищата, тя успява да се раздели с Хосе Луис, мъж, който е увлечен по своето собствено его и който е открил свой начин да я направи щастлива, унижавайки я постоянно.

Изглежда, Роса е просто зрител на случващото се, но малко по малко разбира, че нейната съдбата е да се противопостави на миналото, което иска да забрави, и на Освалдо, първият й съпруг, причина за голяма част от нещастията си, се появява, за да й напомни за миналото.

Видове насилие:

Физическо: използване на груба физическа сила.

Сексуално: осъществяване на сексуална връзка по принуда.

Емоционално или психологическо: заплахи, критики.

Икономическо: манипулации с използване на парите.

Обществено: дискриминиращо поведение.

Източник: www.tvazteca.com