Нищо няма да е както преди (Nada Será Como Antes)

1946 година. Във всеки бразилски дом се чува радио. Гласът на водещият е познат на слушателите, предимно домакини. На този фон, Сауло Рибейро – продавач на радио оборудване, се влюбва в забележителния глас на Вероника Мая. Заедно, двамата напускат провинцията, за да търсят прехрана в Рио де Жанейро.

Минават десет години. Както Сауло е планирал, Вероника се превръща в звездата на Радио Копакабана, а той е проницателен продуцент в тази област.

Сауло е нетърпелив и прозорлив. В разгара на 1950-те години, той рискува всичко, което има, в своята мечта, която за мнозина е лудост: пускането на първата телевизионна станция в страната. С опит и доверие, всичко, от което се нуждае, е инвестиции. И най-подходящ се оказва Отавиано Азеведо Гомеш – млад и богат, който се занимава с политика, да финансира първите продукции на ТВ Гуанабара. Традиционните радио приемници отстъпват мястото си на иновативните телевизори.

За координиране на станцията, Сауло разчита на помощта на Аристидеш – неговият най-добър приятел, който също така изпълнява функциите на продуцент, сценарист и режисьор. Всичко върви добре до момента, в който Сауло открива, че не е способен да се сдобие с дете. Той не може да приеме проблема на съпругата си и тогава решава, че трябва да сложи край на брака им. Разводът, обаче, не му пречи да покани Вероника за главната роля, заедно с Родолфо, в новелата „Анна Каренина“ в ТВ Гуанабара.

Докато Вероника дели един апартамент с колегата си Периклез, Сауло се запознава с Беатриз – танцьорка от бар, която мечтае за слава. Чувствена и убедителна, тя се сдобива с роля в новелата. Превъзходството на младата актриса запленява не само зрителите и медиите, но също и Отавиано, който, за ужас на баща си, започва открито връзка с нея. На Вероника също не ѝ харесва тази история, тъй като е засенчена от новата звезда.

Отавиано и Жулия са деца на магната Помпеу Азеведо Гомеш – собственик на няколко компании в различни индустриални сектори. Докато Отавиано е разглезен младеж и без големи амбиции, Жулия е пресметлива и доминираща. Всъщност, именно тя подтиква брат си да заеме мястото на баща им в политиката и да започне бизнес със Сауло. Отгледани без майка, двамата младежи от елита на Рио де Жанейро имат интимна връзка един с друг и много скоро започват връзка с Беатриз...

Източник: https://www.globo.com/ , http://teledramaturgia.com.br/ , https://pt.wikipedia.org/wiki/Nada_Será_Como_Antes