Безчувствена жена (Mujer de madera)

Запознайте се с историята на семейство Сантибаньес. Преживейте любовния триъгълник между Карлос, Мариса и Сесар, станете свидетели на злобата на Пиедад.

Мариса Сантибаньес преживява голяма травма на осемгодишна възраст, когато се опитва да избяга с кола от горски пожар в ранчото Лас Куспидес (разположено в гъста гориста местност) заедно с баща си Аарон и сестрите си, Лукресия и Аида, близначки на една годишна възраст. Голямо дърво пада върху колата. Мариса успява да извади Аида и когато се връща за Лукресия, автомобилът се взривява заедно с другото момиченце и Дон Аарон. Това всичко е минало.

В настоящето, 2000 година, Мариса е красива и жизнерадостна девойка, която е на път да се омъжи за годеника си Сесар - най-красивия богат и възпитан младеж. В църквата, малко преди да се закълнат във вечна любов, се появява една жена, която твърди, че е бременна от Сесар. Естествено, сватбата не се състои и от този момент нататък, Мариса се превръща в „Безчувствена жена".

В началото на историята, Мариса пътешества с леля си Пиедад, сестрата на майка й, която е умряла малко след пожара, без да успее да понесе загубата на съпруга си и едното си дете. Мариса и Пиедад пътуват до ранчото Лас Куспидес, за да разрешат проблемите с навлизане на техните територии. Там тя се запознава с Ефраин, управител на ранчото, груб, но привлекателен мъж. От пръв поглед той се чувства привлечен от Мариса и се съюзява с Пиедад. Всичко се развива зад гърба на Мариса, която е собственица на ранчото, а те тихомълком секат дървета.

В дома на семейство Сантибаньес, Аида, смирена девойка, се влюбва в Карлос, сина на Селина, семейната готвачка и жена, която се радва на доверието им. Карлос е биолог, който се специализира в екологията. Той е изпратен с група еколози в ранчото Лас Куспидес, където се запознава с Мариса и е поразен на мига от Купидон. Това предизвиква съперничество между Мариса и Аида.

От друга страна, Сесар живее със съпругата си, Мария Еухения, и малката им дъщеря, Антония. Сесар не е щастлив, защото продължава да е влюбен в Мариса и в опитите си да я забрави, прекалява с алкохола.

Една от големите тайни в историята е факта, че Дон Аарон и Лукресия, бащата и сестрата на Мариса, не са мъртви. Дон Аарон е бил спасен от жена, която винаги е била влюбена в него. Дон Аарон страда от амнезия и психично разстройство и никой не знае, че е жив. Но има и моменти на проблясъци, когато иска да открие дъщерите си.

Лукресия е отгледана от Крус и съпругата му, които нямат деца. Той е знахарят на района. Лукресия има ужасен белег на лицето и по това се различава от Аида. Лукресия подозира, че други са родителите й и за това не спира да разследва, а междувременно омагьосва годениците/любовниците си с травмите и очарование.

Лукресия е на път да разкрие, че е една Сантибаньес. Мариса се опитва да съблазни Карлос, най-вероятно за да отмъсти на Аида, но в действителност харесва Карлос.

Междувременно, Каридад наема актьор, който прилича на Дон Аарон, за да се опита да побърка Мариса и да получи състоянието на Сесар, когото обича тайно.

Сесар страда от алкохолизъм. Мария Еухения и дъщеря им решават да го напуснат. Те претърпяват катастрофа и Мария Еухения умира, а дъщеря му оживява, но остава инвалид. Сесар отново търси Мариса (която е изоставил пред олтара), но за него вече е прекалено късно - тя е влюбена в Карлос.

Персонажите:

Мариса Сантибаньес

Богата, красива и умна жена, която се е отдала на фондация за помощ на изоставени деца. Също така се е отдала на каузата за защита на горите. Преживяла е голямо любовно разочарование, заради което е разочарована от всички мъже.

Сесар Линарес

Младеж от заможно семейство. Баща му е политик. Сесар е собственик на верига магазини за луксозни мебели и живее напълно влюбен в Мариса. Тя го намразва, защото в деня на сватбата им се появява една жена, която твърди, че той я е изоставил бременна. След време се опитва да си върне Мариса.

Пиедад Виялпандо

Младата леля на Мария и Аида. След смъртта на родителите им, тя се заема с отглеждането им и се превръща във втора майка за тях. Преструва се, че обича Мариса, но в действителност я мрази и иска само да присвои състоянието на Мариса и Аида, както и любовта на Сесар.

Аида Сантибаньес

Скромна и склонна към усамотение девойка. Обича цветята. Изолацията й приключва, когато се запознава с Карлос (сина на готвачката). След това претърпява огромна промяна под въздействието на сестра си, която всички са смятали за мъртва, Лукресия.

Лукресия Сантибаньес

Сестра на Мариса и Аида. Дълго време са я смятали за мъртва и се появява, за голяма изненада на всички. Напълно различна от сестра си Аида. Успява да помогне на Аида да се промени.

Селия Гомес

Силна и борбена жена, която с големи усилия е успяла да отгледа децата си, Карлос и Андрея. Работи за семейство Сантибаньес, с чиито членове е в близки отношения и се радва на тяхното доверие. След като бащата на децата й я напуска, Селия и децата й се изправят пред много сложни проблеми.

Карлос Гомес

Спортен тип, привлекателен и смел младеж, който учи биология и се специализира в областта на екологията. Честен и неподкупен, въпреки скромния си произход и положение. Той е готов на всичко, за да запази застрашени растителни, животински или човешки животи. Също така се бори за любовта си към Мариса и всички проблеми, пред които се изправя заради нея.