Малки момичета като теб (Muchachitas como tú)

„Muchachitas como tú“ разказва историята на четири тинейджърки, много различни по произход и индивидуалност, но споделят една мечта – да танцуват на голямата сцена. Те се запознават в Института на Кармен, където учат актьорство, танцуване и пеене. Също така, тук научават, че любовта, приятелството и моралните ценности са много важни елементи в живота. Всички заедно променят своите мечти и живота си завинаги.

Тези тинейджърки са: Елена – бедната девойка; Моника – богатата наследница; Исабел – провинциалистката и Летисия – от средната класа, но най-амбициозна от четирите. Проблеми в семейството и между генерациите, любовни срещи и раздели, професионална ревност и лични амбиции превръщат теленовелата в наситена с динамика младежка история с елементи на комедия; една история, която пленява със своите персонажи.

Въпреки че в началото приятелството им не потръгва, четирите девойки се обединяват, за да се противопоставят на Маргарита и приятелките й, ученици от втори курс, които правят живота им невъзможен.

По-късно, те сформират музикална група, която печели конкурс и популярността им чука на вратата. За да спечелят пари и да помогнат на преподавателката им Кармен да спаси академията, девойките решават да организират концерт, въпреки че Пепе, бащата на Елена, и Висенте, зетят на Кармен, се възползват от възможността, за да ги „представляват“ и да ги използват.

Федерико, амбициозният братовчед на Моника, се опитва да я елиминира, както и от чичо си, за да присвои богатството им. Но завистта и омразата му към братовчедка му преминават всякакви граници и за да провали нейните шансове за успех, съблазнява Летисия и я принуждава да изостави музикалната група, която без нейното участие е обречена на разпадане.

Злото и опасността дебнат от всякъде тези четири приятелки. Те трябва да се борят ежедневно и изживяват силни драматични моменти, изненадващи разкрия, страстни романси или взривната младежка радост, всичко това добре подправено с щедра доза музика и цвят.

Колоритните персонажи и интересните сюжетни линии правят тази история запленяваща, която държи в напрежение зрителите от първия до последния епизод...

Персонажите:

Елена

Смела, предприемчива и импулсивна девойка, която винаги казва това, което мисли. Семейството й е бедно и тя работи много, за да плаща обучението си в Института. Влюбена е в Родриго и се бори за любовта си, тъй като изпитва ревност от Моника.

Моника

Може да се каже, че Моника притежава всичко. Млада е, красива, благородна, а семейството й е богато. Основният й проблем е свързан с непримиримото отношение на баща й към нейното желание да учи актьорство. Като се запознава с Родриго си дава сметка, че никога преди това не е била влюбена в действителност. Вярна и смела, тя е готова да се изправи пред най-големите опасности, за да защити хората, които обича.

Летисия

Много амбициозна и хитра девойка, но притежава благородни чувства. Тя е най-голямата мечтателка от групата и допуска най-големите грешки в желанието си да промени реалността, която не й харесва. За да бъде богата, тя е готова да жертва любовта.

Исабел

Благородна, срамежлива и разбираща девойка. Пристига от Веракрус, за да живее в столицата. Иска да се посвети изцяло на артистична кариера и да забрави за любовта, но променя начина си на мислене, когато се запознава с Чарли – полицай под прикритие.

Хоакин

Преподавател по танци в академията. Въпреки че живее като представител на средната класа, в действителност той е син на милионер. Дистанцирал се е от баща си, когато той го е наранил, намеквайки, че щом иска да бъде танцьор, то той е хомосексуалист. Влюбва се в Летисия и се бори за любовта си, въпреки че е наясно, че тя е прекалено амбициозна.

Родриго

Честен човек, той управлява такси и учи фирмена администрация. Познава Елена от детинство, станали са гаджета по навик и не знае как да сложи край на тази абсурдна връзка без да я нарани, когато се влюбва в Моника. Когато започва да работи с бащата на Моника, неговата интелигентност го превръща в неприятел на Федерико, който се страхува, че може да разкрие кражбите, които е извършил.

Роджер

Амбициозен и красив. Обича гаджето си Моника, но повече обича парите й. Когато Моника го изоставя заради Родриго, се обединява с Федерико, за да си отмъсти. Близката му среща със смъртта променя начина му на мислене.

Федерико

Основния злодей в историята. Амбициозен, злонамерен и напълно безскрупулен мъж. Неговата мания са дистанционно-управляваеми колички (заради травма от детинство) и ги използва умело при елиминиране на враговете си. Решен е да убие чичо си Гилермо и да се докопа до наследството на братовчедка си Моника.

Кармен

Актриса и певица, която е имала голям успех, но е предпочела да се оттегли след едно жестоко престъпление. Добра и разбираща, тя е щедра жена, която сега пее само пред подбрана публика по време на благотворителни събития. Собственица и директорка на Института TAES, тя е успяла да спечели обичта на ученици и преподаватели. Когато умира сестра й, тя се заема с грижите за племенника си Клаудио и детето се превръща в център на нейната вселена, но миналото се завръща, за да я измъчва.

Естер Сервантес де Оливарес

Майка на Елена. Все още привлекателна, но е изгубила надеждата в живота си и само желае дъщеря й Елена да продължи напред и да не бъде бедна като нея. Живее с Елена и съпруга си Пепе. На младини е била актриса, но кариерата и живота й се провалят, когато се запознава с Пепе, който я измамва и изоставя, предпочитайки една от най-добрите й приятелки – Вероника. Естер отново се среща с Вероника след много години и изяснява нещата с нея, след което те отново стават близки приятелки с Кармен, тъй като трите са били много близки, докато са учили актьорство. Когато Естер овдовява, Елена й помага да се върне към професията си и тя успява, малко по малко. Влюбва се в Хулио – полицейският детектив, който разследва случая на Федерико.

Вероника Васкес де Санчес Суньига

Майка на Моника и съпруга на Гилермо. Богата, благородна, елегантна и отдадена на благотворителност. Обожава дъщеря си и съпруга си и се опитва да ги помирява, когато възникне проблем между тях. На младини е учила актьорство заедно с Естер и Кармен. Вероника се е запознала с Гилермо и двамата са се влюбили, но тя не може да има повече деца. В началото вярва, че племенникът й Федерико е добър, но не след дълго си дава сметка за реалността, когато Федерико иска да вземе всичко, което им принадлежи. Среща се отново с Естер и двете възстановяват приятелството си.

Гилермо Санчес Суньига

Баща на Моника и съпруг на Вероника, чичо на Федерико. Добър човек, мултимилионер, собственик на верига супермаркети, той обожава съпругата и дъщеря си, въпреки различията, които има с нея. Измамен, оставя на Фердерико състоянието, което принадлежи на Моника и Вероника. Дава работа на Родриго, но благодарение на Федерико, Гилермо повярва, че Родриго е крадец и го изгонва от компанията си. Когато разкрива, че всичко е било извършено от Федерико, вече е прекалено късно.

Алфредо Флорес Паласиос

Баща на Исабел и съпруг на Леонор. Остава вдовец прекалено рано. Той е лекар и факта, че не е успял да спаси съпругата си, го е травмирал завинаги. Живее в провинцията, но се премества да живее с дъщеря си в столицата. Обожава дъщеря си, но винаги оставя на Леонор да се занимава с образованието на Исабел и не знае как да се държи с момичето си, почти винаги греши по отношение на нея. С времето се влюбва в Кармен.

Есперанса Фернандес де Ернандес

Майка на Летисия и Силвия. Добра жена, обожава съпруга си Франсиско, когото нежно нарича Панчо. Семейството му е на първо място. Притеснява се от прекомерната амбиция на дъщеря си Летисия. Живее в постоянен конфликт с дъщеря си. Против е брака й с Федерико. Вминалото, Есперанса е била богата девойка, но майка й, Доня Ернестина, която вече е вдовица, й е заявила, че ако се омъжи за Панчо, който е бил обикновен младеж, ще я лиши от парите и няма да бъде повече нейна дъщеря. Есперанса тогава е избрала любовта и е била щастлива, докато Летисия не разкрива нещо, което променя живота й.

Източник: www.esmas.com