Морелия (Morelia)

Историята започва със смъртта на мъжа, когото Морелия смята за свой баща. Той не е успял да разкрие истинския ѝ произход преди да умре.

Един от земевладелците в родното ѝ село, което се намира в щата Мичоакан, не спира да я тормози, докато тя не решава да избяга в САЩ.

Морелия пристига в Маями без пари, нито място, където да отседне. Тя започва работа като сервитьорка в един нощен клуб, за да оцелее.

В първия ѝ работен ден, един нагъл клиент – Ле Бланк, ѝ прави неприлично предложение и Морелия реагира гневно, удряйки му шамар. За да си отмъсти, Ле Бланк я обвинява, че е откраднала портмонето му.

Благодарение на намесата на Карлос Монтеро – адвокат на неоправданите и бедните, я спасява от затвора. Но Морелия остава без работа в бара и така е принудена да приеме мястото на прислужница в дома на семейство Кампос. Там, тя се запознава с най-големия син – Хосе Енрике, и се влюбва в него.

Въпреки предупреждението на Карлос Монтеро относно семейство Кампос Миранда, които смята за безсрамници, от най-лошите, любовта взема превес в сърцето на девойката.

Хосе Енрике също се влюбва в нея и решава да прекрати годежа си с Карина, неговата годеница, избрана и одобрена от семейството. Но Ле Бланк го излъгва, че Морелия е била нещо повече от сервитьорка в нощния клуб и че най-вероятно си е намерил работа в неговия дом, за да го хване и да открадне богатството му.

Разочарован от това разкритие, Хосе Енрике съблазнява Морелия и я изоставя бременна. И като че ли това е малко, та Антонио, майката на Хосе Енрике, я уволнява.

Отчаяна, Морелия моли за помощ Карлос Монтеро, който научава, че тя в действителност е неговата дъщеря, която е изгубил, когато е била бебе.

По-късно, Карлос разкрива на Морелия, че Федерико, бащата на Хосе Енрике, е виновникът за неговото нещастие.

Омразата и желанието за отмъщение на Карлос към семейство Кампос Миранда, още повече отдалечава Хосе Енрике и Морелия.

Карлос открива достатъчно доказателства, за да разобличи Федерико и да го прати в затвора. Семейство Кампос Миранда остава в руини.

С помощта на Ле Бланк и Карина, Федерико замисля своето отмъщение. Той убеждава Карина да съблазни Карлос. Тя го прави и двамата се обвързват в брак.

Така, Карина се превръща в мащеха на Морели и успява да присвои богатството на Карлос Монтеро, оставайки девойката и малкия ѝ син бездомни.

Заедно, майка и син, се борят да продължат напред, докато тя се запознава с режисьор от киното, който ѝ предоставя възможността да играе и да се превърне в голяма звезда.

Без помощта на баща си, Морелия триумфира, въпреки че не успява да получи любовта на Хосе Енрике, който също е успял да се справи благодарение на собствените си сили...

Само съдбата е способна да осъществи най-съкровената мечта на Морелия: да се радва на пълно щастие.

Източник: www.terra.com