Лицемер (Morde e Assopra)

Една история, изпълнена с любов, хумор и много заплетени ситуации, точно в стила на Валсир Караско!

Палеонтоложката Жулия е в Япония заедно с Виржиния и Криситиано и търси фосили от праисторически период, за да може да завърши своята докторската си дисертация и най-накрая да се омъжи за своя шеф и годеник – Джон Люис.

След един инцидент, при който изгубва почти всичките си изследвания, Жулия се запознава с Икаро – изобретател, който е в „страната на изгряващото Слънце“ в търсене на технологични методи за създаването на робот с характеристиките на Наоми, неговата любима съпруга, която е изчезнала и е била обявена за мъртва преди няколко години след инцидент на един кораб.

Икаро споделя с младата жена, че в града, в който живее, в провинцията на Сао Пауло, наскоро са открити останки от праисторически животни, които са датирани от преди 90 милиона години. Очите на Жулия заблестяват и тя вижда в това шанса да реализира най-голямото постижение, мечта за всеки изследовател: да открие нов вид динозавър.

И така, започва едно приятелство, което преминава през света и участва в множество приключения и недоразумения в неповторимия град Пресиоза.

Когато пристига в Пресиоза, Жулия се запознава с Абнер – груб вдовец, собственик на имение и баща на Тоника. Въпросните фосили са открити в овощната градина точно на това имение, а Абнер се противопоставя на изследователите по земите си, разменяйки си с Жулия шамари и целувки.

Двамата започват любовна връзка, но, съвсем естествено, трябва да се справят с някои препятствия да изживеят тази любов.

Най-голямата пречка за тях се казва Селесте. Тя е сестра на починалата съпруга на Абнер и винаги е била обсебена от всичко свързано със сестра ѝ. За да покори зет си, тя използва като примамка Тоника.

Има още някой, който не улеснява връзката между Жулия и Абнер. Става дума за младия Тиаго – наскоро дипломиран правист, влюбен в динозаврите, който също толкова силно се влюбва в палеонтоложката. Както и срамежливия асистент на Жулия, Кристиано, който винаги е бил влюбен в нея...

Източник: www.teledramaturgia.com.br