Върховно изпитание (Monte calvario)

Ана Роса е красива и добра жена, която е принудена от семейството си да се омъжи за един мъж, който не само изглежда неприятно е и самодоволен и злонамерен, който се жени за Ана Роса поради обсебване към нея и от лични и бизнес интереси към семейството на годеницата си.

Ана Роса страда, защото е влюбена в Карлос, но тяхната любов е невъзможно и никой не им позволява да бъдат заедно, поради което двамата се разделят.

Като се омъжва за Октавио, Ана Роса заживява в истински ад. Принудена е да понася Оливия – зълвата, която я мрази и която е прикована в инвалидна количка. Оливия мрази Ана Роса и ѝ завижда, поради което се заема да направи живота ѝ невъзможен.

За да избегне някои от проблемите, Ана Роса започва да работи в едно сиропиталище. Там се запознава с Густаво – красиви лекар, с когото се влюбват искрено. Двамата заедно се изправят срещу семейството на Ана Роса, Октавио и Оливия, които правят всичко възможно, за да попречат на Густаво да се сближи с нея.

Накрая, Октавио осъзнава какво е истинското положение на нещата и решава да даде свободата на Ана Роса, за да може да обича свободно Густаво...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Monte_calvario_(telenovela)