Моите три сестри (Mis tres hermanas)

Това е историята на една истинска любов и за това колко проблеми може да предизвика тази любов на едно семейство.

Лиса Естрада, млада медицинска сестра, винаги е била лоялна към по-големия си брат Аугусто, който се грижи за нея и другите две сестри след смъртта на родителите им. Нейната неочаквана и искрена любов към Сантяго Ортега, красив и работлив инженер, ще предизвика разкриването на тайни, които са прекалено болезнени за всички. Сантяго, който винаги е бил преследван от жените заради своя чар, ще рискува всичко заради любовта си към Лиса. За съжаление, всички останали ще направят всичко възможно, за да унищожат тази голяма любов.

Семейството е изправено на още предизвикателства, когато е заплашен живота на най-малката сестра, Беатрис. Епидемия връща в градчето Хасинто, техният баща, когото те смятат за мъртъв, който сега е брилянтен учен, борещ се със смъртоносната болест. Неговото завръщане ще отвори рани, които Лиса, сестрите й и брат им Аугусто смятат за отдавна зараснали.

Лиса, нейният любим Сантяго и сестрите й Беатрис и Силвия ще се изправят пред вероятността да изгубят всичко, противопоставяйки се на предателството, болестта и финансовите затруднения. Но, както много пъти е правил в миналото, Аугусто ще спаси всички като събере отново Лиса и Сантяго и по този начин възвръщайки хармонията в живота на семейство Естрада.

А животът на малкото семейство е много бурен. В него има и любов, и омраза, и неразбиране, и коварство, и зловещи тайни, и приятни изненади...

Персонажите:

Лиса Естрада

Главната героиня. Средната от сестрите. Работи като медицинска сестра в болницата и учи в медицинския факултет, стремейки се да стане лекар. Лиса винаги е била работохоличка и се посвещава изключително на работата и занятията, докато не се влюбва в Сантяго, инженер, който работи на строящия се до болницата търговски център. Тя обича да плува и е член на клуба по плуването. Именно в басейна започва безсмъртната любов между Лиса и Сантяго.

Сантяго Ортега Диас

Мъж, за който може само да мечтаят жените. Той е делови партньор на Ернесто Солис, известен бизнесмен и се кани да се ожени за Барбара. Сантяго винаги е бил лекомислен плейбой, но любовта му към Лиса го променя. Най-голямата грешка на инженера ще бъде връзката му с Маргарита.

Аугусто Естрада

Най-големият от децата в семейството. Женен, за нещастие, за коварната Маргарита, която го е ослепила със своята очарователна външност и сексапил. Той притежава верига от магазини за строителни материали, които управлява заедно с Маргарита и със стария приятел на семейството, Висенте.

Маргарита Алварес де Естрада

Типичната злобна жена, съпруга на Аугусто. Тя се е омъжила за него заради парите, приемайки грешно неговия развиващ се малък бизнес за крупно преуспяващо предприятие. Когато става ясно, че Аугусто не може да удовлетвори нейните материални потребности, тя се прицелва в Сантяго, смятайки го за своя втори шанс да стане богата жена. Маргарита е готова на всичко, за да не изпусне своята жертва от ноктите си.

Силвия Естрада де Салас

Най-голямата от сестрите. Тя е омъжена за Карлос и има двойка прекрасни близначки: Алисия и Аврора. Не е завършила образованието си, защото рано се е омъжила и веднага е забременяла. Така е искал съпруга й. Силвия отказва да остане само домакиня и започва да гради кариера, когато съпругът й, художник, изгубва работата си и повече не може да изкарва достатъчно пари, за да издържа семейството си. Не е много това, което умее да прави и това, което знае, но то позволява на Силвия да измени живота си.

Карлос Салас

Художник. Много млад се е оженил за Силвия. Налага му се много да работи, за да може да издържа децата си. Карлос е сменил много работни места, а след това настъпва момент, когато не може да си намери никаква работа. Тогава Силвия му предлага да си остане в дома и да се погрижи за децата, докато тя използва своя шанс за кариера. След като чува това, Карлос изпада в ярост. Но той се съгласява с болка, осъзнавайки че животът им никога няма да бъде като преди.

Беатрис Естрада

Беба - както я наричат, защото е най-малкото дете в семейството. Всички й се възхищават и тя е любимка на всички. На 16 години, момичето се сблъсква с обичайните за възрастта си проблеми и със своето поведение подлудява Аугусто. Тя безумно се влюбва във Франсиско, който работи заедно с нея в магазин. Животът на Беба е под заплаха, когато тя се оказва инфектирана със смъртоносен вирус. Само един човек може да й помогне да се излекува, един човек, за когото никой дори не предполага, че съществува на света.

Франсиско Морено

Авантюрист, чиято главна цел е да намери съкровището на остров Плата. Поведението му постоянно е критикувано, но дълбоко в душата си той не е толкова лош. Отгледан е от леля си, която винаги го е ненавиждала и от която не е чул нито една мила дума. Отношенията му с Беба доказват, че този младеж е способен на истински чувства.

Анибал Солис Кинтеро

Син на деловия Ернесто Солис. Той винаги е завиждал на близките отношения между баща му у Сантяго и е готов на всичко, за да се избави от конкурента си. За да остави на спокойствие притеснения Сантяго, Ернесто изпраща Анибал в Амазонка, за да контролира пътен проект на строителната компания. Анибал е много близък с майка си София, но за нейно най-голямо съжаление, Анибал се сгодява за най-добрата приятелка на своята сестра Исабел, срещу което София е категорично против.

Хосе Игнасио Мантеро

Мениджър на рекламна агенция, където започва работа Силвия. Той нервно диша в присъствието на тази жена, въпреки че прекрасно знае, че тя има съпруг и две деца. Ситуацията още повее се усложнява от това, че той е шеф на Силвия.

Есмералда

Дъщеря на собственика на цеха, където започва работа Франсиско след като Беба се излекува от смъртоносната болест. Също като него, Есмералада е механик. Тя е привлечена от Франсиско, но той не отговаря на чувствата й.

Хасинто Естрада/Хайме Контрерас

Баща на Аугусто и сестрите му. След като го изключват от медицинския колеж заради пиянство, той изпада в дълбока депресия и разбира, че не може да издържа семейството си и че заради него съпругата и децата им са останали без средства за съществуване. Хасинсто изоставя семейството си, разигравайки собствената си смърт, за да възкръсне в друг град под името Хайме Контрерас. Хайме си връща загубеното, най-накрая става доктор. Скривайки първия си брак, той се жени за Делия. След много години, Естрада-старши се връща в родния си град, от където си е тръгнал в търсене на по-добър живот и събира изгубените части на "пъзела", съставен преди толкова години.

Барбара Солис Кинтеро

Любимата дъщеря на Ернесто. тя е била сгодена за Сантяго и от тогава тя посвещава живота си само на него. По тази причина момичето рухва, когато Сантяго я изоставя. Тази разглезена богата девойка жадува да има семейство, изпълнено с любов, каквото тя никога не е имала. Барбара винаги се кара с брат си, който ненавижда Сантяго и от време на време с майка си, повлияна от омразата към най-добрата си приятелка на Барбара, Исабел.

Роберто

Бил е приятел на Беба преди тя да се увлече по Франсиско. Син на собственик на пицаруя. Представя се за добър младеж, а в действителност се занимава с незаконна продажба на крадени резервни части. Роберто ненавижда Франсиско, който му разказва за чувствата си към Беба, но тази ненавист е нищо в сравнение с тази, която той изпитва след като Беба го напуска, за да се събере с Франсиско.

Исабел Мендес

Най-добрата приятелка на Барбара, на чието рамо винаги може да си поплаче. И това се случва често при семейството, което има Барбара. Барбара е получила от баща си собствена картинна галерия. Исабел започва връзка с Анибал, братът на Барбара, което принуждава майка му да загуби контрол.

Ернесто Солис

Собственик на "Солис Ентерпрайсис", предприятие, което ръководи заедно със Сантяго. Женен е за София и има две деца, Анибал и Барбара. Той е готов на всякакво престъпление, за да се сдобие с повече пари. Голям почитател на женския пол, прекарва не малко време в компанията на хубави млади дами.

София Кинтеро де Солис

На младини е била актриса. Тя се омъжва за Ернесто от интерес и от този момент от нищо не се отказва, харчи парите на съпруга си наляво и надясно, но това не я прави щастлива. София пуши прекалено много и пие алкохол, а също така пие различни хапчета. Единствената й радост е сина й Анибал. Именно заради това София много се ядосва, когато Ернесто изпраща Анибал в Амазонка.

Алваро Галиндес

Дясната ръка на Ернесто. винаги и за всичко се съгласява с шефа си, независимо какво казва или прави. Заклет ерген, но в действителност от много години страда от несподелена любов към София, съпругата на Ернесто.

Делия

Омъжила се е за Хайме, когато той се е борил с трудностите и от тогава е като ангел-хранител за него. Тя е медицинска сестра и винаги подкрепя съпруга си. Пристигайки в болницата кара всички да говорят. Той става завеждащ на лабораторията, а тя е назначена за главна медицинска сестра. Това е така, докато тя не открива невероятната истина.

Елоиса Диас де Ортега

Майка на Сантяго. Винаги защитава своя единствен син, въпреки че самият Сантяго й е забранил да се меси в личния му живот.

Густаво Мартинес

Лекар в болницата. Увлечен е по Лиса, но когато разбира, че тя е влюбена в Сантяго, изящно се разделя с нея.

Висенте Кинтана

Стар семеен приятел на семейство Естрада. Бил е най-добрия приятел на Хасинто, докато Хасинто не започва да го подозира, че има връзка с Анжела, съпругата на Хасинто. Когато Хасинто напуска семейството, Висенте им се притичва на помощ. Заедно с Аугусто и Маргарита той работи в магазините за строителни материали.

Хавиер

Най-добрият приятел на Сантяго. Работи в спортен клуб, същият, в който Сантяго и Лиса се срещат за първи път.

Серпа

Директор на болницата, който се съгласява с каквото и да е предложение, стига да му е изгодно. Именно заради това той тайно помага на Ернесто в опитите му да закрие болницата, за да може на нейно място Ернесто да построи гигантски търговски център.

Руби

Близка приятелка на Лиса. Тя също работи в болницата като медицинска сестра. Винаги успява да разведри Лиса, да я развесели и по тази причина, приятелката й често се обръща към нея за помощ в тежки моменти. Тя е увлечена по доктор Густаво, който дори не я забелязва.

Мими

Приятелка на Беба, което не се харесва много на майката на Мими, защото смята, че Беба отказва лошо влияние на дъщеря й, която е студентка. Приятелките не обръщат внимание на майката на Мими.

 

Марианхела

Съседка на семейство Естрада, домакиня, има син - Даниел. Става много близка приятелка на Карлос, когато той остава в дома с близнаците, а Силвия отива да работи. Но тяхното прекрасно приятелство се разрушава и се превръща в бедствие, когато допускат една единствена грешка...