Женски поглед: завръщането (Mirada de mujer: el regreso)

Изминали са седем години след последната им среща, когато са си казали „Сбогом“ за много дълго време.

„Дългото сбогуване“ е името на книгата, която Алехандро Салас е написал по време на своето изгнание, спечелила международна награда. Алехандро е забелязван в Барселона, Испания, където той живее със своя син Алекс. Освен това той е разбрал, че Мария Инес е започнала нов живот след като се е омъжила за лекар, Херонимо Карденас.

Мария Инес през това време се е отдала на своите растения и цветя, далеч от децата си, всяко от които е поело своя път в живота. Тя имала дългогодишно приятелство с Херонимо Карденас, добър мъж, за когото тя решава да се омъжи.

Сватбата събира всички заедно. Там е Андрес, който пристига от Париж, където всички смятат, че е успял, но в действителност изживява истински ад. Там е Моника със сина си Диего, дете, което е резултат от изнасилване и което се е превърнало в единствената й причина да живее. Там е Адриана, жадна за власт и завладяваща нови любовници. Там е Мамалена, която пристига от Калифорния, където живее с дъщеря си Консуело. Тя е щастлива да види Мария Инес да урежда живота си. Накрая, там е Игнасио, нейният бивш съпруг и сега неин приятел, алчен политик, който се стреми да стане сенатор.

Покрай щастието се появява и тъгата. Моника умира при една катастрофа и превръща семейното събиране на сватбата в погребение. Бракът на Мария започва изпълнено с тъга и точно по това време, тя и Алехандро се срещат отново. Алехандро, който е пристигнал, за да получи награда за своята книга, решава да остане при любовта на живота си.

Една петдесет годишна се бори и накрая се предава на любовта, която така и не приключва никога, а само е казала едно „Довиждане“ за дълго време.

Мария Инес напуска Херонимо, за да се посвети на Алехандро.

Алехандро напуска Вероника, за да се посвети на Мария Инес.

Решението и борбата никак не са лесни. Двама души, които се обичат наистина научават, че да бъдат заедно е много трудна задача, но си заслужава. Мария Инес няма желание да наранява Херонимо, което се превръща в най-голямото й мъчение. Но Херонимо, един истински мъж, сам я окуражава да потърси онзи, когото наистина обича.

По време на предизборната кампания, Игнасио е изоставен от Даниела и той изгубва изборите, което го тласка към смъртта. Аднрес и Мария Инес са хората, които му помагат да се върне към живота и справедливостта.

Семейството, което от самото начало на историята, е разтърсено, най-накрая намира спокойствието. Осъзнават, че щастието е възможно за всеки, само трябва ден след ден да се търси.

Персонажите:

Мария Инес Домингес

Развежда се със съпруга си, за да поднови отношенията си с любимия Алехандро. Нейното хоби, градинарството, се е превърнало в доходоносен бизнес. Обича децата си, но не се намесва в живота, който сами са си избрали. Тя се грижи за дъщерите на Паулина, приемната й дъщеря. Освен старите приятели, тя се е сдобила и с нови, които й помагат да се справя със самотата, която на моменти й тежи, особено в голямата къща, в която живее и спомените, които неотменно се появяват като полъх на вятъра от миналото. Желае да изживее живота си спокойно, заобиколена от децата си, внуците и приятелите. А защо не и с Алехандро край себе си?!

Игнаио Сан Миян

Той притежава големи политически амбиции. Връзката му с Даниела не върви добре, въпреки че продължават да са заедно и имат син, Пабло, който ги обединява. Той се занимава повече с детето, тъй като жена му е успяла адвокатка и отделя много време на професията си, а той е решил да се върне в Университета. Въпреки развода, той е добър приятел с Мария Инес. Той продължава да обича Даниела, независимо че връзката им се разпада.

Алехандро Салас

Обича Мария Инес както никоя друга жена в живота си. Той е напуснал страната, защото тя е настояла да остане свободен и да се наслади на младостта си. Той е изградил живота си в Европа, посещавайки се на професията си на независим журналист и на единствения си син, Алекс. Той е спечелил много важна литературна награда. Той страда от кризата на 40-те и след три провалени връзки, има сериозна връзка с Вероника, въпреки че неговата единствена любов продължава да е Мария Инес... нещо, което не признава дори пред себе си. Приятен, забавен, разбиращ – такъв, какъвто е бил винаги. Сега, по-зрял, той е най-добрият приятел, който може да намери една жена. Той изживява кризата на 40-те – не може да се примири с оределите коси и първите бръчки, но не само това, а и чувството, че това е началото на края на активния, физически и професионален живот.

Херонимо Карденас

Известен мексикански кардиолог, който се радва и на международна слава. Той е новатор в хирургическите процедури. Имал е осемгодишен брак с италианка, живееща в Мексико, но съпругата му, Ивет, е починала от рак. Като остава вдовец, той разбира, че не може да се грижи за сина си и за това го изпраща в Италия при семейството на съпругата си. Успехът в медицината прикрива самотата и мъката на Херонимо, докато, преди три години, не се запознава с Мария Инес на художествена изложба, посветена на маите, тяхната култура и живот.

Емилия Елена де Домингес

Тя продължава да бъде упорита, както винаги. Живее с дъщеря си, Консуело, в Сан Диего, Калифорния. Животът й в САЩ е изпълнен с носталгия и досада. Продължава да е също толкова темпераментна както преди и когато получава нещастните новини от Мария Инес, не се решава да се върне в столицата, за да помогне на дъщеря си. Нейната най-голяма болка се превръща в нейна движеща сила, която сгрява кръвта й и я кара да осъзнае, че мъката не може да я убие, както си е мислела.

Адриана Сан Миян

Най-голямата дъщеря – достойна последователка на баща си. Има ясна идея за приоритетите си: на първо място са целите й да се реализира в професията, политическите амбиции и винаги да бъде победителка, възползвайки се от оръжията, с които разполага – ума и красотата си. На втори план са децата и съпруга й. Обича децата си, но добре е, че ги има бабите, за да се грижат за тях. Престанала е да обича съпруга си, Николас, тъй като той обича да е на втора линия, на заден план. Но той поне се грижи за семейството и дома, заради което тя няма желание да прекратява този неуспешен за нея брак. Поддържа връзка с колегата си Хулиан, който й се възхищава и й помага в професионалното издигане. За нея собствените амбиции са над чувствата.

Андрес Сан Миян

Живял във Франция, където все още се учи като всеки музикант, който се уважава и се бори да продължи с работата си, въпреки че е чужденец, препятствие, което винаги е стояло пред него. Като музикант, има финансови проблеми и голямата любов на живота му изчезва. Бракът му приключил и това го тласка към тъмнината, той се превръща в огорчен, песимистично настроен човек: пълна противоположност на това, което е бил. Той скрива това от Мария Инес и не се чувства способен да се завърне, тъй като се чувства неудачник.

Моника Сан Миян

Има син, Диегито, и се посвещава на него, въпреки че спомените продължават да я травматизират. От няколко години работи в хотел в Икстапа, където намира спокойствието, от което винаги се е нуждаела. Щастлива е със сина си и ходи в столицата само по време на отпуските си.

Николас Наваро

От началото на брака си и след раждането на двете си деца, той е отблъснат от съпругата си. По тази причина той несъзнателно се посвещава повече на децата си, отколкото на кариерата си. Той работи в адвокатска кантора, но поради липса на амбиции, не се изявява. Тази негова позиция го е превърнала в домашен помощник на съпругата си. Тя го обича, но нейната снизходителност го изпраща на второ място в дома.

Вероника Сеговия

Произлиза от добро семейство. Красива. Притежава характерното „светско“ поведение и е много независима. Фотограф с желание да стане световно известна в своята област. Приятелката на Алехандро, влюбена в него и го приема като най-подходящия човек за сериозна връзка, тъй като той уважава нейното лично пространство, както и тя неговото.

Палома Сантяго

От четири години управител в компанията на Мария Инес и й помага да организира ежедневието. Сериозна, работлива и независима. Учила е четири семестъра Право, факт, който според нея, й е помогнал да се изправи гордо в хаотичния свят, който я заобикаля. Не понася несправедливостите, но не приема слабостите, както в другите, така и в себе си. Все още необвързана, тъй като при нея разумът властва над сърцето. Тя вярва, че би била много добра съпруга и превъзходна майка, но все още не е открила претендент, който да й помогне да се реализира в тази насока и да сподели живота й.

Росарио и Франсиско

Големи приятели на Мария Инес и Игнасио. Продължават да бъдат щастлива и влюбена двойка, въпреки че са заедно повече от тридесет години. Той продължава да работи, въпреки че обича спокойствието, играта на голф-игрището, хубавата трапеза. Грижи се за холестерина и излишните килограми, за децата и жена си. Тя се е посветила на семейството си и приятелите си. Работи във Фондация, в която оказва психологическа помощ на жените. Тази двойка е емблема на любовта „докато смъртта не ни раздели“, любов, която преживява и устоява на всичко, дори проблемните деца, които заплашват да унищожат семейството.

Сара Карденас

Сестра на Херонимо. Лекарка. Привлекателна, елегантна, богата и много женствена. Поддържа добро приятелство с Мария Инес.

Алекс Салас младши

Живее с баща си, откакто той е в Европа (Италия, Франция, Испания). Учи журналистика, за да продължи семейната традиция. Безгрижен, спокоен, откровен и любезен. Не с всички се разбира добре. Тежкото детство го е принудило да израсне бързо. С баща си са големи приятели, споделят всичко и нямат тайни един от друг.

Ана Камила

„Копие на майка си“ е изразът, който я характеризира най-добре. Красива и получила като наследство от Паулина суетата, стремежът към идеално тяло. За нея мъжете не са много важни, тъй като тя осъзнава силата на красотата си и фактът, че може да има всеки мъж, когото пожелае. Тя няма желание да се омъжва, тъй като не иска да има деца, които само биха ограничили свободата й и това би развалило фигурата й. От майка си е научила, че мъжете могат да се използват и да се изоставят, като непотребни вещи. Към баща си не изпитва и минимално уважение, все пак и той е мъж. Отива да учи в Университет, защото по този начин може да се запознава с нови младежи и да блести с красотата си.

Хосе

Привърженик на работата. Основната и голяма любов за него е майка му. Изключителното собственическо чувство над Каролина е проява на неговата неувереност. Ревнив и високомерен.

Каролина

Дъщеря на Франсиско и Росарио. Организирана, методична, спокойна, традиционалистка, класически образ на приятелка. От постъпването й в университета, тя поддържа връзка с Хосе Мария, накратко Хосе, и всички смятат, че те ще се оженят и ще бъдат щастливи като в приказките. Но реалността е различна – от самото начало тя е доминиращата във връзката и не приема той да взема решения, без да се допитва до нея. Само пред кръстницата си, Мария Инес, признава, че Хосе не е мъжът, който да я обича, допълва и защитава.

Сантяго

Син на Франсиско и Росарио. Някога любимец на баща си, сега той няма време за любов, защото обича парите и охолния живот. Учи медицина, с намерението някой ден да се превърне в успешен пластичен хирург. Но това може да се случи, само ако той успее да завърши образованието си. Умело заблуждава семейството за това какво е поведението му извън дома. Постоянната му нужда от пари го подтиква към различни начини за осигуряването им.

Източник: www.serials.ru , www.tvazteca.com