Моята сладка приятелка (Minha Doce Namorada)

Патрисия, която е сирак, живее в един пътуващ парк за забавления и вярва, че звездите са определили за нея голямо щастие.

Един ден, астроложка ѝ предсказва онова, което може да е невъзможно: страстта на девойката, която е зодия Водолей, ще се насочи към младеж Риби, знак, който по принцип не е съвместим с нейния.

В действителност, девойката е очарована от богатия студент Ренато, но той не изпитва същото към нея.

Патрисия пристига в Рио де Жанейро. Там се сприятелява с един господин, когото нарича галено Пепе, без да подозира, че това е пра-чичо на Ренато и собственик на компанията, в която започва работа.

Пепе открива измамите, които са извършили близките му и се преструва, че е на смъртно легло, за да наблюдава как ще се борят за наследството му.

Възрастният мъж е убеден, че Ренато е добронамерен и решава да го раздели с годеницата му – интересчийката Вериня, за да го събере с Патрисия.

За целта, Пепе се съюзява с Леля Микита – продавачка на любовни амулети.

Вериня, от своя страна, има връзка със Сезар, чичото на Ренато.

Двамата млади – Патрисия и Ренато, се изправят пред злобата на Сезар и Сарита Леао – чичото и лелята на Рената, както и племенници на Пепе. Двамата злодеи искат да получат контрола над семейното богатство, което ще бъде наследено изцяло от Ренато.

Вериня също иска да разруши брака им, тъй като също иска да се докопа до наследството.

В същото време, Патрисия открива истинския си произход след като открива майка си – властната Мадам Алис Жордао.

В последния епизод на историята, Патрисия и Рената най-накрая са щастливи след толкова много интриги и обърквания. 

Източник: memoriaglobo.globo.com , pt.wikipedia.org/wiki/Minha_Doce_Namorada