Милагрос (Milagros)

Милагрос – родната дъщеря на могъщия бизнесмен Рафаел де Ла Торе и неговата прислужница Чачита. В своята невинна младост Чачита се влюбва в Рафаел и забременява от него. Тя избягва от Рафаел и се скрива в един манастирски приют, защото се страхува той да не я принуди да махне детето. В приюта Чачита ражда Милагрос, но самата тя умира по време на раждането.

Милагрос е възпитана в манастира, без да подозира кой е баща й. Когато навършва 20 години тя отива в Лима. Милагрос има две желания: да открие своето семейство и мъжът на своите мечти. И двете й желания се сбъдват, но това не й носи щастие.

Хосе Антонио Ечевария е бил на 9 години, когато става свидетел на изтребването на своето семейство. След това събитие остават живи само той и леля му Ракел. След като научава, че семейството му е било избито по нареждане на семейство Де Ла Торе, които са били техни бизнес-партньори, но са искали да останат единствените собственици във вино индустрията в Перу, Хосе Антонио и Ракел се заклеват да им отмъстят за това кърваво престъпление.

След 20 години, Хосе Антонио, който вече е преуспяващ адвокат, става личен помощник на Лукресия Де Ла Торе. Хосе Антонио се крие под чуждо име и по влиянието на своята леля, той започва своето отмъщение. Тяхната цел е да доведат до икономическо и морално разрушение семейство Де Ла Торе.

Рафаел Де Ла Торе вече съжалява за това, че някога, преди време, е изоставил детето си Милагрос. Когато започва издирването й, Рафаел става жертва на покушение над живота му. В своя предсмъртен час, той моли своя адвокат Херардо Белидо да открие момичето, което е изоставил преди 20 години. Настоява завещанието му да се отвори и прочете едва след като Милагрос бъде открита. Лукресия, която не само е била инициаторката на убийствата на семейство Ечевария, но също така и поръчителка на похищението над Рафаел, предварително ненавижда Милагрос. Херардо Белидо открива Милагрос. Тя започва да живее в имението на семейство Де Ла Торе.

След като вече живее в дома на своя баща, Милагрос става лесна мишена за нападките на Лукресия. Милагрос, без самата да знае, става част от плана за отмъщение на Ракел и Хосе Антонио. Хосе Антонио я съблазнява, но с времето се влюбва в нея и се жени за Милагрос, която се явява единствената наследница на огромното състояние на семейство Де Ла Торе.

В един прекрасен момент, Хосе Антонио признава на Милагрос, че се е оженил за нея заради обещанието да си отмъсти. Признава, че я обича, но не може да се примири с това, че тя принадлежи на клана Де Ла Торе. Балансирайки между любовта и омразата, Хосе Антонио решава да напусне Милагрос.

Преживявайки тази трагедия, Милагрос се променя: тя повече не е онова мило и невинно момиче… Сега Милагрос е делова жена, която управлява почти фалиралия бизнес на своето семейство. Хосе Антонио все повече осъзнава, че през целия си живот е вземал неправилни решения и желае да се събере с Милагрос…