Черна Мармозетка (Mico Preto)

Мистериозното изчезване на богатата бизнесдама Аурея Менезез Гарсия е обсъждано в полза на бизнеса ѝ, свързано с Мико Прето. Преди да умре, Аурея е определила непознатия Фирмино до Еспирито Санто като свой заместник. С изчезването на Аурея, Фирмино – честен държавен служител, поема управлението на бизнеса на бизнесдамата, като поема и огромна власт в ръцете си. Трудност е да се справи с амбициозните деца на бившата си шефка: Фредерико, Адолфо и близнаците Жозе Луиш и Арналдо, които не разбират изчезването на майка си и не приемат поведението ѝ.

По някое време, Аурея се появява отново и разкрива причината за изчезването си: тя се е подложила на подмладяващи процедури, в резултат на които е изпаднала в кома заради алергичен шок. Страхувайки се, че Аурея ще провали плановете му да поеме президентското място в компанията, злобният Фред решава да попречи на собствената си майка и успява да я настани в психиатрична клиника. Благодарение на помощта на Клаудия, бившата съпруга на Фре, и Фирмино, Аурея успява да избяга от издевателствата на сина си. В последния епизод на новелата, тя е убита.

Странното поведение на Сарита!

Сарита, годеницата на Фирмино, е измамница, която крие от него, че работи в нощен клуб. Когато годеникът ѝ поема президентството на компанията на Аурея, Сарита решава да придвижи плановете за сватбата и заедно с майка си Еротилдеш, започва да използва Фирмино. Наивен и лудо влюбен в Сарита, той ѝ дава всичко, за което го помолят. За нещастие на Фирмино, Сарита довежда майка си да живее с тях. Дъщерята и зетят живеят като котка и куче, което създава много комични ситуации.

След време, Сарита е наета да се омъжи за депутата Жозе Мария – хомосексуалист, който се е кандидатирал за губернатор. Жозе Мария поддържа любовна връзка с Жозе Луиш, синът на Аурея, но, за да спечели изборите, той прави всичко възможно никой да не разбере за личния му живот.

Междувременно, Сарита поддържа връзка с друя син на Аурея – Федерико, който е женен за Клаудия. Животът на Сарита се усложнява, когато Фирмино и Клаудия разкриват изневярата и решават да приключат връзките си. Двата се сближават и се влюбват един в друг. Всичко е на път да се провали, когато Сарита заявява, че е бременна от Фирмино. Тя използва всички възможности, за да задържи бившия си съпруг до себе си, а Клаудия, разстроена от постоянно присъствие на Сарита, накрая скъсва с Фирмино. В крайна семтка, двамата влюбени се събират.

Астор!

Друг важен персонаж в историята е Астор, младият годеник на Аурея, който страда много след нейното изчезване. Преследван от децата на бизнесдамата, които не вярват във връзката на майка им с този по-млад мъж, Астор накрая намира подкрепа при Аманда, съпругата на Адолфо. Аманда е единствената личност в семейството, която уважава. През цялата история, двамата имат връзка. 

Източник: http://memoriaglobo.globo.com