Микаела (Micaela)

Това е историята за двама младежи, които са обединени от забранена и страстна любов, заради които преживяват ужасни неща.

Себастиан е престижен журналист, който работи в Италия и е женен за Клаудия, признат моден дизайнер.

Микаела е млад фотограф, който предприема пътуване в Италия в търсене на пътя си и да направи серия снимки на ревюта на Клаудия. Там тя се запознава със Себастиан.

Още при първата им среща прехвърчат искри. Съпругата на Себастиан е убита брутално и му оставя да се грижи за шестгодишния им син. Себастиан, разстроен от всичко преживяно, решава да се върне в Аржентина, също като Микаела. Тя се среща отново с баща си, Антонио, който в действителност води двойнствен живот. Порочният Бенито Моранди, чичото на Себастиан, принуждава бащата на Мигале да му даде като съпруга една от дъщерите си.

Антонио, който не е могъл да се откаже от истинската си любов, която винаги е изпитвал към Лусия, майка на момичето, сформира с нея семейство в провинцията, в тайна от всички.

Нито едно от двете семейства не подозира за истинското положение. Но истината излиза наяве, когато Бенито е убит и в болницата пристигат роднините. Там Себастиан и Микаела, които преди това са преживели страстен романс, научават с ужас, че са брат и сестра. Двамата се отдалечават един от друг, опитвайки се да скрият истинските си чувства.

Но това, което те не знаят е, че Микаела в действителност не е дъщеря на Антонио, а на секретарят на Дон Бенито, който е изнасилил навремето Лусия и тя е забременяла.

Истината става известна, но вече е късно, защото Себастиан се е оженил за друга жена, която не обича, само и само да забрави Микаела.

Минава време и съдбата се заема с това тази любов да надживее всички трудности.

Източник: www.telenovelas.com.ar