Братовчедка ми Сиела (Mi prima Ciela)

Три девойки се превръщат в жени покрай радостната студентска атмосфера и сред топлината на семействата си, намират любовта в това прекрасно съжителство. Те са напълно различни и всяка е свързана с Трите Сили, които ги събират: Грасиела Андреина - със сърцето, Силвия Констанса - с разум и упоритост, и Маите Есперанса - с воля и целомъдрие.

При тези обстоятелства, всяка се запознава със своята половинка, с която се запознават случайно. Грасиела среща Давид и открива любовта, за която постоянно слуша от гаданията на леля си, която е монахиня. Силвия, след тайни срещи с Рафаел, е първата, която се запознава с изгаряща тялото тайна страст и магическото преживяване на майчинството. Маите се опитва да се реализира в опасния свят на музиката и се сблъсква с Абел; тя успява да блесне повече от този посредствен композитор, който превръща бъдещия й брак в истински ад.

Трите „Прими", въпреки многобройните инциденти в живота им, накрая остават убедени, че отвъд живота съществува нещо трансцедентално.

Персонажите:

Грасиела Андреина Самбрано Авила

Подвластен на строги морални ценности преминава живота на жизнерадостната Грасиела Андреина. Попада във водовъртежът на емоциите, чрез които се опитва да преживее всеки миг от живота си все едно е последен. Свързана със силата на сърцето, тя узнава любовта под камбанен звън. Накрая разбира, че силата на любовта може да промени съдбата й.

Давид Еспиноса

Вълшебник със змии и неверен по природа, който пропилява енергията, таланта и времето си за недостижими мечти, за дребнави неща като мъжкар. Животът му поема по нов път, когато случайно се среща с Грасиела Андреина, девойка, в която се влюбва отчаяно.

Маите Есперанса Муньос Авила

Със силен и много добър характер и против волята на майка си се бори за своята мечта - да стане концентриращ пианист. Свързана е със силата на волята и виртуозността, тя се запознава по непредвиден начин с любовта в опасния свят на музиката.

Абел Мендес

Талантлив музикант със страст към композирането. Обожава хубавия живот. Набързо се жени за Фернанда, която оставя бременна по време на една почивка. Представен в света на музиката, той се сблъсква с Маите Есперанса, с която преживява любовна история и която успява повече от него.

Рафаел Ренифо

Заради комплекс от своето ниско положение и голямата тайна около неговата условна свобода заради престъпление, което не е извършил, той поддържа тайна връзка със Силвия Костанса. От любов към нея, той променя мечтите си и по време на историята, той се освобождава от сянката си и вътрешните си демони.

Илиана Авила

Физически проблем в началото на историята я кара да изглежда по-възрастна, отколкото е, но топлата любов на Кристобал възражда красивата и чувствена жена в нея. Майка на Маите Есперанса, за която мечтае да стане знаменит хирург и която е против желанието й да се реализира като музикантка.

Алберто Самбрано

Всички жени благоговеят пред него. Успешно се прикрива пред всички и в квартала го смятат за идеалния съпруг. Изобилието на любов, която получава, го кара да се държи хладно със съпругата си Химена, въпреки опитите й да покрива неговите критерии.

Химена Авила де Самбрано

Осиновителка на Грасиела Андреина. Играе ролята на глава на семейство Авила. Обожава съпруга си, но е истински генерал на шефа на чистото сърце.

Кристобал Акоста

Успява да събуди красивата жена, която се крие в Илиана и научава какво означава „любов от пръв поглед". Тъкмо завършва образование в специалността кинематография и се прибира при родителите си, Камила и Рамон.

Силвия Констанса Тоскани Авила

Любов, братство, съюз, солидарност и разбиране - това са фундаменталните принципи по пътя на тази девойка към зрелостта. Свързана със силата на разума и настойчивостта, тя се бори с всички сили. Успехът й като студентка и спортистка е прекъснат от неочаквана бременност. Тя първа открива какво означава изгаряща тялото тайна страст.

Фернанда Рендилес

Фантастична плувкиня и с прекрасен бронзов тен, масажистка и козметичка. Типична вещица, чиято съперница е Маите Есперанса. Неспособна да отговаря за малката си дъщеря, Илюсион.

Естебан Еспиноса

Той е символ на зрял мъж, който се изправя пред най-големите си добродетели, за да открие, че животът е несправедлив. Типичен мъдър, твърд и непоклатим мъж. Остава без работа след закриване на компанията. В търсене на нова реализация, той започва да се чувства по-млад и дори граничи с комичност в опита си да изглежда по-добре.

Арминда Авила

По-голямата сестра в семейство Авила. Благодарение на парите, оставени от съпруга й, тя обзавежда дома си много луксозно, за разлика от домовете на сестрите й. Притежава тънко чувство за хумор, но има големи проблеми с дъщеря си, Силвия Констанса.

Асусена де Мендес

Развива прекомерна чувствителност заради ревността, която предизвиква съпруга й. Малко над нормата, тя постоянно се подлага на различни диети, които се опитва да натрапи на цялото си семейство. Майка на Абел, тя не е достатъчно умна, но в същото време е вълшебница.

Бернарда де Еспиноса

Майка на Давид. Посветена на дома и в защита на сина си.

Тирса

Познава любовта, но след като остава вдовица тя се посвещава тялом и духом на дома на семейство Техера. Бавачка на Росио, съюзница на Ектор и доверено лице на Роберто. Заради това, че е жена със знания и опит, а също така благодарение на силната си интуиция, тя успява да спечели доверието и обичта на другите.

Сестра Есперанса Авила

На 40 години. Въпреки религиозния живот, който води, тя не е изгубила радостта, обичта към болерото, нито пристрастието да си подсвирква, заради което близките й я наричат Канарче. Много по-либерална и открита с племенниците си Грасиела, Силвия и Маите, отколкото сестрите й Химена, Илиана и Армида.

Флавио Мендес

Мъж, който разкрива изяществото на жените около него. В миналото е бил признат композитор и фолклорист. Подкрепя и окуражава лудостите на сина си Абел и се държи много търпеливо с фриволната си съпруга, Асусена.

Аурелия де Муньос

Забавно ехо на всичко, което казва Илиана. Майка на Федерико, сводница на Маите Есперанса и тъща на Илиана.

Роберто Техера

Процветяващ продавач. Споделя живота си с дъщеря си Росио.

Нанси Руис

Не е типичната порочна жена. Нейната независимост предизвиква присмех. Готова е да защитава любовта си към годеника си, Давид.

Марко Антонио

Влюбен в Силивя Констанса, но е принуден да се освободи от Сусана. Благороден и великодушен, но твърд в решенията и действията си.

Росио Техера

Истинската майка на Грасиела Андреина. Не може да е напълно щастлива, защото изпитва вина за това, че се е наложило да даде дъщеря си за осиновяване. Успешен фотограф и притежава много добър вкус.

Ектор Бермудес

Очарователен вице-президент на банка. Умен и елегантен. Искрено влюбен в Росио.

Източник: www.rctv.com