Моят грях (Mi pecado)

След години, Хулиан и Лукресия се срещат отново и тяхната любов се възражда. Техните родители се противопоставят, но те са решени да се борят за своята любов до край!

Паулино Кордоба, Габино Роура, Родолфо Уерта и Матиас Кирога са били много близки приятели през детските си години, но когато порастват, техните приоритети се променят и един грях заплашва да разруши тяхното приятелство. 

Паулино е собственик на имението „El Milagro", производител на ябълки, и съпруг на Росарио. Те имат две деца: Сесар и Лукресия. Росарио винаги е показвала предпочитание към сина си и е отблъсквала дъщеря си. За Лукресия се грижи Делфина, прислужница на Росарио и майка на Мануел. 

Лукресия и Мануел са откърмени от една и съща жена, Делфина. Най-големият приятел на Лукресия е Хулиан Уерта. Двамата споделят едни вкусове и едно чувство, което с годините прераства в голяма любов. 

Габино Роура е хитър и амбициозен човек, който убива съпругата си Инес, за да присвои състоянието ѝ. Габино манипулира своите приятели и деца - Кармело и Тереса. Той е собственик на най-добрите земи, които отдава под наем на Паулино, за да контролира дистрибуцията и маркетинга на ябълките. 

Родолфо е преподавател в селото Сан Педро. Той е много работлив. Женен е за Хустина - чувствена жена, която живее неудовлетворена заради малкото, което ѝ дава съпруга ѝ. Двамата са родители на Хулиан и Хосуе... Хустина Алмада, жената на Родолфо, е причината за големи конфликти, които заплашват да разрушат приятелството на Родолфо, Паулино и Габино. 

Матиас Кирога, свещеникът на селото, с тревога наблюдава как неговите приятели се превръщат във врагове и е основното препятствие за любовта между Лукресия и Хулиан. За нещастие на двамата, той е бил свидетел на произшествието, което е коствало живота на Сесар. И въпреки че те са невинни, Росарио ги смята за отговорни за случилото се.

Депресията завладява Росарио, тъй като не понася присъствието на дъщеря си. Безразличието на Росарио принуждава Паулино да отдалечи дъщеря си от имението и да я дистанцира от семейството на Родолфо Уерта. От този момент тръгва лошата репутация на Хулиан, която обикаля цялото село и му спечелва прозвището „El Chamuco" (Дявол), който му остава за цял живот.

Минават години. Хулиан и Лукресия се срещат отново и любовта се възражда, но родителите им са против. Въпреки това, те са решени да се борят за любовта си. Те разчита на помощта на Делфина, Модесто, нейния съпруг, и солидарността на Мануел, който въпреки че обича Лукресия, иска да им помогне да бъдат щастливи. Модесто, управител на имението „El Milagro", е селски човек, който заедно с Делфина и Мануел сформира едно прекрасно семейство.

Лукресия не се връща сама. Тя е в компанията на братовчедка си Рената. Завистлива девойка, тя е способна да отнеме всичко, което принадлежи на Лукресия. Паулино преживява финансова криза и Габино настоява той да се ожени за Лукресия. Но Кармело се намесва и убива баща си. Хулиан е обвинен несправедливо за това престъпление, поради което Лукресия е принудена да се омъжи за Кармело, за да предотврати разорението на баща си и Хулиан да бъде обвинен несправедливо. Хулиан напуска селото, убеден, че Лукресия го е предала.

Лукресия живее, изпълнена с мъка като съпруга на Кармело, освен това е изгубила имението „El Milagro". В селото се говори за един непознат, който се очаква да пристигне и който е купил имението. Лукресия открива, че този непознат в действителност е Хулиан Уерта... Кармело научава, че Хулиан се е върнал и двамата започват една борба за любовта на Лукресия.

Тази история се развива на фона на прекрасни райони в Чиапас и именно там, Лукресия и Хулиан се борят, за да докажат, че любовта е много по-силна от всичко и всички.

Персонажите:

Лукресия Кордоба Педраса

Лукресия е едно прекрасно момиче на 9 години. Сестра-близначка на Сесар. Приятелка на Мануел и Хулиан. Страда от студенината на майка си Росарио, която я е оставила на грижите на бавачката Делфина. След смъртта на брат си, тя е изпратена в интернат и след време се превръща в прекрасна девойка. Постоянните конфликти с майка ѝ са направили характера ѝ много силен. Само любовта на Хулиан може да освободи Лукресия от миналото и заедно да изплатят греховете на родителите си, за да бъдат щастливи. 

Хулиан Уерта

Син на Родолфо и Хустина, по-голям брат на Хосуе. Той е най-добрия приятел на Лукресия. Силно момче с привлекателна физика. Страда заради лошата връзка между родителите му и завистта на брат си Хосуе. Обвинен е несправедливо за смъртта на Сесар. Всички трудности, които е преживял, са го превърнали в силен мъж, който е способен да се изправи срещу всички и всичко заради любовта на Лукресия, която се явява единственото му спасение във враждебния свят, който не успява да го оцени.

Кармело Араиса

Син на Габино и Инес, брат на Тереса. След смъртта на майка си, той расте заобиколен с привилегии, но без любовта на баща си, който е просто една далечна фигура, чиито очаквания никога няма да се осъществят. Той го ненавижда толкова, че е способен да го убие. Няма скрупули, нито е способен да обича някого. Лукресия е един голям каприз за него, защото така може да покаже, че може да отстрани баща си. Ненавижда и завижда на Хулиан Уерта и не смята да се отказва, докато не го види унищожен и далеч от Лукресия.

Рената Валенсия

Братовчедка на Лукресия. Амбициозна и завистлива по природа. Преследва всичко, което има Лукресия, включително и любовта на Хулиан. След като не я получава, дава воля на своята завист и това се превръща в мания за нея. Това, което не може да отнеме от братовчедка си, тя го разрушава, за да не може да се възползва Лукресия.

Росарио Педраса де Кордоба

Съпруга на Паулино и майка на Сесар и Лукресия, която отблъсква заради това, че е по-силна от Сесар. За нея мъжете са онези, които могат да прославят фамилията и да я продължат, поради което единствени те са достойни да получат наследството. Тя е огорчена жена, тъй като не може да запази сина си. Много хитра, тя иска да контролира всичко. Противопоставя се на връзката между Лукресия и Хулиан и го обвинява за смъртта на сина си Сесар. 

Паулино Кордоба

Съпруг на Росарио и баща на Лукресия и Сесар. Собственик на имението „El Milagro". Приятел на Габино, Матиас и Родолфо. Имал е невероятна афера с жената на единия от приятелите си. Този грях подклажда неговото чувство за вина, която без малко да го разруши. Той смята, че Лукресия не е способна да се погрижи за семейното имущество след неговата смърт, но въпреки това се възхищава на силния ѝ характер и допуска, че може да е несправедлив с нея. 

Хустина Алдама де Уерта

Съпруга на Родолфо и майка на Хулиан и Хосуе. Привлекателна и чувствителна жена. Била е любовница на Паулино и Габино, но за нея тези връзки са били чисто сексуални. Живее огорчена, защото съпругът ѝ не може да я задоволи. Взискателна, шантажистка, озлобена и постоянно се проваля. Опитва да се освободи от греховете, които я измъчват. Но вместо да се поправи, тя продължава да допуска грешки и да наранява хората, които са близо до нея. 

Родолфо Уерта

Съпруг на Хустина и баща на Хулиан и Хосуе. Приятел на Паулино, Габино и Матиас. Преподавател в селското училище, безупречен мъж със спокоен характер. Хулиан е неговата гордост и негов безусловен съучастник. С Хосуе няма такава връзка, защото майка му го е обсебила напълно. Родолфо живее, за да помага на семейството си, на обкръжението си и е щастлив с работата си. Слабият му характер го е превърнал в безволеви човек и обект на физическа и морална агресия от страна на съпругата му.

Хосуе Уерта

Син на Родолфо и Хустино, брат на Хулиан. Създава грешно впечатление за себе си, според което той заслужава всичко без да се налага да полага усилия. Завижда на брат си, на връзката му с баща им, а по-късно и заради любовта на Лукресия. Като свещенослужител Хосуе получава морална и публична „власт", която при други обстоятелства никога не би получил.

Габино Роура

Габаино е мъж, който се е посветил да постига всичко, което поиска без значение на цената, която трябва да се плати. Той е способен да се ожени за жена, която не обича, след което да я убие, за да присвои цялото ѝ състояние, за да продължи да изпълнява желанията си. Мами приятеля си Родолфо като става любовник на Хустина. Той е неспособен да обича. Във връзките си влага много страст, злоба и отмъщение. 

Отец Матиас Кирога

Чичо на Бланкита. Приятел на Паулино, Габино и Родолфо. Свещеник в Сан Педро. Умен мъж с дълбоки убеждения. Хората му се възхищават и оценяват силата на характера му, знанието и милосърдието му. Обвинен несправедливо, че има връзка с племенницата си. Притеснява се за греховете на приятелите си и за това търси истината и справедливостта. Подкрепя любовта между Лукресия и Хулиан.

Тереса Роура

Дъщеря на Габино и сестра на Кармело. Приятелка на Лукресия. Страда заради липсата на внимание от страна на баща си. След смъртта на майка ѝ, за нея се грижи Асунсион. Любезна, но неуверена личност, която не приема своята красота. Има добри намерения, но е манипулативна. Влюбва се в Хулиан, но знае, че тази любов е несподелена и за това подкрепя връзката му с Лукресия. Открива любовта там, където най-малко я очаква. 

Асунсион Торес

Работи в дома на Габино, тя е бавачка на Кармело и Тереса. Кума на Делфина. Умее да изпълнява ролята си на изпълнителна и работлива работничка. Близостта ѝ със семейство Роура ѝ позволява да стане свидетел на компрометиращи ситуации, които я сближават по един или друг начин със семейството. 

Източник: www.esmas.com