Брат ми е клонинг (Mi hermano es un clon)

Животът на Ренцо, в буквалния смисъл, е предопределен от науката. Той е замислен и изпълнен чрез инвитро процедура благодарение на намесата на дядо му Алехандро Фигероа. Той бележит учен (освен това експерт в клонирането), който може да сбъдне желанието на дъщеря си да бъде майка. Но по време на медицинската процедура, изследователят скрива един научен детайл: отделил е генетичен материал от ембриона, за да развие, за първи път, човешки клонинг. Експериментът се радва на плодове: ражда се Матео - „изкуствения близнак“ на Ренцо.

Фигероа е принуден да пази зад седем ключа тайната на съществуването на клонинг и решава да го предаде под опеката на Елена, негова асистентка в лабораторията и също така негова любовница. Жената го отглежда все едно е неин собствен син.
 
Докато Ренцо – младеж крайно интелигентен и рационален, не подвластен на емоциите, е израснал в лоното на заможно семейство (осигурило му добро образование), Матео – чувствителен младеж, с голямо сърце, но с „малко проблясъци“, е израснал в скромно семейство, с малко възможности за прогрес, но заобиколен с много любов. Двамата дори не подозират за съществуването на другия.
 
Почти тридесет години по-късно, малко преди да умре, възрастният Фигероа разкрива цялата истина пред внука си. Разтърсен, Ренцо тръгва да търси из земята и небето своя „двойник“, но неговите намерения не са да го опознае, а да го елиминира. Той се страхува, че „натрапникът“ може да попречи да наследи цялото състояние на семейството.
 
По пътя си – който включва и инцидент, при който е спасен от красивата медицинска сестра Амбар, той пресича този на клонинга и всички го объркват с него. Същото се случва и с Матео – който работи в полицията в екипа на Сатиян, и който се внедрява в дома на Ренцо и опознава своите конфликтни близки, сред които са годеницата Лара и братовчедът Камило, който основно се интересува от парите. Това пресичане на идентичности генерира безброй заплетени ситуации.
 
По време на историята, Ренцо започва да загърбва своето студено и дистанцирано поведение и дава изказ на своята чувствителност. В същото време, Матео открива, че не може да бъде такъв, за какъвто го смята. В този процес, двамата успяват да променят основно живота на всички, които са около тях...

Източник: http://www.pol-ka.com/ , https://www.eltrecetv.com.ar/ , https://es.wikipedia.org/wiki/Mi_hermano_es_un_clon