Моята съдба - това си ти (Mi destino - eres tu)

Андреа Санвисенте е млада адвокатка, модерна и умна девойка, която страстно вярва в правосъдието и в необходимостта да защитава безпомощните. Със същата страст тя се сблъска с миналото си, което не знае.

Андреа живее с леля си Сулема и чичо си Анселмо, с по-малката си сестра Джина и с братовчедка си Магда. Те спадат към средната класа в град Мексико. Леля й Сулема ги кара да си мислят, че родителите им, Алисия и Енрике, са умрели в катастрофа, но истината е друга.

Андреа и сестра й израства в добро семейство, а леля им Сулема често подчертава, че трябва да са им благодарни за всичко, което са направили за тях. Те са им дали семейство и са ги изучили. В тази ситуация Андреа става основна финансова опора на семейството, защото чичо й Анселмо страда дълги години от диабет и е непригоден да работи.

Андреа забелязва любовта на Рамиро, момче от заможно семейство. Те се готвят да се оженят, но тяхната връзка не е толкова лесна. Младата двойка трябва да се сблъска с противопоставянето на Самуел, бащата на Рамиро, а също така и с лъжите и интригите на София, бившата му годеница.

Въпреки всичко, Андреа и Рамиро успяват да се освободят от всички препятствия и се женят, но съдбата е решила нещо друго за тях двамата: по време на сватбеното им пътешествие, в първата им брачна нощ, Рамиро умира и я оставя напълно сама. Андреа остава вдовица твърде млада. Сега тя трябва да се примири с живот, много по-различен от този, който си е представяла.

Андреа решава да се скрие в работата си и в изучаване и реализиране на уменията й като психолог. Не само е погребала любимия Рамиро, а и възможността отново да обича. По-скоро тя иска да вярва, че е така. Без да го търси, без да мисли за това, двама мъже напълно различни по характер, се намесват в нейния живот: Едуардо Риваденейра и Маурисио Родригес, но само единият е нейната съдба.

Маурисио е безгрижен младеж, който винаги е живял в сянката на баща си, Аугусто: богат и важен текстилен магнат. Той живее в разбито семейство. Ампаро, майка му, е алкохоличка, става жертва на собственото си нещастие и психологичния тормоз на съпруга й, който счита, че жените са по-низши от мъжете.

Преди да се запознае с Андреа, Маурисио има страстна връзка с Олга. До този момент, както и баща си, той е убеден, че жените са само сексуален обект и никога не се е влюбвал в някое от завоеванията си. Всичко се променя, когато се запознава с Андреа – жена, която му отваря очите за реалността.

Може ли Маурисио да се откъсне от идеите, които са му втълпявани от баща му, за да бъде щастлив заедно с Андреа?

Едуардо Риваденейра е успешен адвокат, също като Андреа. Съдбата се намесва, за да ги изправи един срещу друг в съда. Тя защитава служители, които са били уволнени неправомерно от предприятието, чийто юридически представител е Маурисио. В началото има нещо, което те не успяват да определят дали е химия или съдбата им, която много си прилича. В деня, в който умира Рамиро, Ема, съпругата на Едуардо, претърпява катастрофа и тя остава в кома известно време. Бракът на Едуардо е практически приключен. Всъщност младата двойка вземат решение да се разведат. Връзката им е много рутина и монотонна. Едуардо прави напразни усилия, за да спаси връзката им, най-вече заради дъщеря им Химена, която е на шест години. След като Ема е призната за неправоспособна, Едуардо става единствен настойник на дъщеря си.

Също както и Андреа, Едуардо отрича всяка възможност отново да се влюби и съвсем случайно се впуска във връзка със София. Това е същата жена, която се е опитала да провали сватбата между Андреа и Рамиро. София решава да се бори срещу Андреа и в тази борба не подбира средствата.

Едуардо е забранен за Андреа. В началото тя се чувства виновна и не е готова да разруши едно семейство и да отнеме дома на едно дете. От своя страна, Едуардо не може да изостави майката на дъщеря си, защото все още е болна.

Но живота им се определя от съдбата. Андреа е жена, която е готова да се бори, за да може да се наслади на живота си. Но това е болезнен и труден процес. Тя предполага, че има съществени неща, заради които си струва да се живее и да обича. Двама мъже има в нейния живот, но само една съдба: любовта.

Персонажите: 

Андреа Санвисенте Фернандес

Модерна жена от средната класа. Умна адвокатка, която вярва в правото и правосъдието. Тя живее с роднини, които са приели нея и сестра й Джина, когато родителите им умират в катастрофа. Андреа е жена, която трябва да се бори с безкрайно много проблеми, за да намери своето мястото и признаване. Тя трябва да се изправи пред света, само защото се е влюбила е неправилния мъж и да докаже своята невинност. Любовта е свободна и само съдбата знае къде може да се загнезди. Най-накрая Андреа ще намери щастието.

Едуардо Риваденейра дел Енсино

Млад адвокат, спортист и много динамичен. Винаги е готов да разговаря. Справедлив човек, галантен кавалер, силен и решителен. Той е мъж с класа и образование. Животът на Едуардо се променя, когато той осъзнава, че не са достатъчни неговото трудолюбие и любовта му за семейството му, че грешките на другите нараняват и карат да открива болката и тъмното лице на живота. За да излезе от тази депресия на Едуардо ще му коства много, но освен това той е сигурен, че в тъмния тунел има изход и светлина, за да бъде щастлив.

Ема Пиментел де Риваденейра

Съпруга на Едуардо. Изучава комуникации. Встъпва в брак с Едуардо. Тя е много красива и умно, но прекалено егоистична и безжалостна, когато става дума за желанията й. Нейната страст я подвежда и тя обърква любовта с желанието. Тя научава, че в живота ако нараняваш другите, получаваш само болка и самота. Ема компенсира тази грешка, като си връща любовта на дъщеря си, най-свещената връзка, която има една майка. Ема се опитва да запази любовта на Едуардо, но заради това тя допуска нови грешки.

Рамиро Галиндо Суарес

Красив, умен, обича Андреа повече от всичко. Той е добър син. Той е динамичен младеж и много професионален. Той е готов да прекъсне връзката си с баща си, но да се ожени за любовта на живота си.

Маурисио Родригес Калдерон

Красив, динамичен, хитър и с голям нюх в сделките. Също както и Аугусто, той не се спира пред нищо и никой, за постигне целите си. Обича майка си и уважава Аугусто, но всъщност той го ненавижда заради всички унижения и пренебрежението към него. той използва ситуацията, за да се намеси в работата на баща си и да стане неговият най-голям съперник. Маурисио е много непостоянен в любовта, докато не среща Андреа, която го кара да се промени изцяло.

Нуриа дел Енинио

Красива и елегантна жена, дете на добро семейство. Била е напусната от съпруга си и е принудена да изостави двете си деца, Едуардо и Фернандо. Тя се отдава на фонд, който подпомага бездомните деца, организира концерти, изложби и др.п., за да събира пари за своята благотворителна дейност. Нуриа се отказва от любовта и приема, че е по-добре да живее така. От друга страна, съдбата довява любовта най-неочаквано. Нуриа се научава да бъде по-справедлива и да прощава.

Аугусто Родригес Франко

Баща на Маурисио. Привлекателен, силен, властолюбив човек, без морал. Той използва всичко, което може да му помогне да постигне целите си. Това негово всемогъщество нанася вреда на децата му и на Ампаро, съпругата му, която го обича безпределно. Аугусто наранява много хора, между които е и Нуриа. Както Маурисио, така и Хулиана, е готов да прости на баща си, но виждат колко е наранил Ампаро и осъзнават колко е нещастна. След като виждат лошото отношение на Аугусто, те решават да й помогнат да излезе от депресията и да намери щастието си другаде.

Сулема Фернандес де Санчес

Леля на Андреа. Честолюбива и противоречива жена. Тя живее с огорчението от несподелената любов. Завижда и алчна, иска да получава все повече и повече. Тя се отнася зле с Андреа, защото независимо колко аморална е Сулема, тя осъжда племенницата си за това, че не се подчинява на общоприетия добър външен вид. Тя е вманиачена на тема ред и чистота. Всичките й съседи я мразят. Сулема пази тайна, която като се разкрие, ще нарани много племенниците й и ще разкрият каква жена е в действителност.

Хенаро Хил

Той е мафиот, без капчица морал, съдружник на Аугусто в тъмните му сделки. Увлечен е по Олга, с която той изпълнява всичките си мечти, но на висока цена.

Изаура Бекер

Красива и интересна. Обича Аугусто. Тя е способна да използва всичко, което идва от него. Тя е забележителна, хитра и много способна в работата си. Тя е съучастничка на Аугусто във всичките му подлости. Заедно със Сулема тя пази тайна, която може да нарани всички, които са около нея, когато истината се разбере. Изаура има слабост към сина си Сесар, който живее далеч от нея, защото тя не е могла да му разкрие истината за миналото си.

Енрике Санвисенте Ордонес

Баща на Андреа. Текстилен инженер. Той е бил в затвора повече от 16 години. Той е изобретател на машини за текстилната промишленост. Заслепен от страстта, той се решава на убийство, за което ще съжалява цял живот. Той се надява да излезе на свобода, за може да отмъсти на човека, който го е натопил за убийството. В затвора той се запознава с Франсиско Кансеко, който го подкрепя и му дава пари, за да постигне целите си. Енрике не знае, че животът му има много общо с този на Кансеко. Енрике има съмнение дали да отмъсти на Кансеко или да прости, за да намери щастието си.

Клаудия

Безстрашна, решителна и честна жена, която е влюбена в Ектор. Иска да създаде семейство, но животът й се обръща на 180 градуса. Тя открива тъмната страна на живота, преди да си даде сметка, че всеки един е само инструмент в ръцете на съдбата.

София Девеса Лейва

Красива, умна, чувствена и решителна. Влюбва се в Едуардо. Тя не иска да го изгуби за каквото и да било. Тя реагира по изненадващ за другите начин. Когато реши, може да бъде много лоша. Тя влияе на Химена, за да постигне целите си. За нея няма значение колко болка ще причини на другите. Като млада е преживяла несправедливост и сега иска всички около нея да си платят.

Ектор Фуентес Мендует

Творец, простодушен и много приятен човек. Той умее да се справя с живота. Той е увлечен по работата си. Налага се да избира между юношеската си любов и зрялата и много неловка любов. Той не се разбира с Фернандо и Едуардо.

Олга Рамос Морет

Много красива и атрактивна. Певица в кабаре, в което не забелязват, че тя е звезда. Тя има странна връзка с Маурисио. Тя е провокационна, похотлива, умее да разпалва инстинктите. В живота й влиза Хенаро, който ще й покаже какво е рая, но също така и ада. По случайност, тя се запознава с Ампаро, на която благодарение на собствения си опит помага да избяга от този ад.

Баба Нина

Единствената, която знае за страданията на София. Тя се опитва да помогне, но не знае как. Тя се посвещава на грижите за София и на молитви към Бога, когото моли да намери спокойствие.

Асунсион Риваденейра

Съпруга на Хосе Игнасио, баба на Едуардо и Фернандо. Образована жена от класа и културна. Тя обича съпруга си, на когото посвещава целия си живот. Тази нейна любов я заслепява и довежда до това, че извършва несправедливост, заради която съжалява до края на живота си. Съжалява и изпитва ненавист, която я осъжда да остане сама. Тя е жена белязана от съдбата. Преживява ужасна болест, която я кара да помисли за Игнасио, живота, любовта и щастието.

Мария Суарес де Галиндо

Майка на Рамиро и много добър човек. Произхожда от добро семейство. За нея Рамиро е всичко в живота й. Когато го загубва, се научава да живее със спомените. В памет на голямата й майчинска любов, тя се отдава на подпомагане на безпомощните. Тя обожава Андреа и я оценява по достойнство. Тя защитава любовта на сина си от всички несправедливости на съпруга си. Мария трябва да научи съпруга си, че любовта понякога може да бъде болезнена, но в крайна сметка целта й е да помогне да се видят грешките и да се намери щастието.

Анселмо Санчес Перес

Чичо на Андреа, диабетик. Човек, към когото съдбата не е благосклонна. Той е измамен от един от съдружниците си и преживява неуспех. Сулема го обича само заради парите, но когато той изгубва всичко, тя престава да го обича. Независимо от всичко, Анселмо обича Сулема с нейните недостатъци и възприема живота положително. Винаги е усмихнат. Заради това всички в квартала го обичат. Джина и Андреа го обожават и винаги му помагат. Анселмо има сериозен проблем с дъщеря си Магда, безотговорно момиче, която почти го вкарва в гроба. Анселмо ще открие щастието при друга жена.

Фернандо Риваденейра Енсино

Брат на Едуардо, отговорен, мил и посветен на работата си. Той обича Хулиана, но неговата незрялост го кара да действа импулсивно и в живота му навлиза Магда. Този опит ще покаже на Фернандо много неща, между които е това, че любовта побеждава всякакви препятствия и че пътят към зрелостта е дълъг.

Самуел Галиндо Бетанкурт

Успешен предприемач и богаташ. Властолюбив и властен. Нетърпим към делата на хората, които не са от неговата класа. Той осъжда връзката на сина си с Андреа. Не се спогажда със съпругата си Мария. Неконтролираната му ненавист довежда до това, че изгубва това, което най-много цени в живота си. Самуел трябва да се бори със себе си и с желанието си за мъст, за да си върне любовта и спокойствието, което всяко човешко същество заслужава.

Гаспар Линарес Савал

Адвокат. Отворен и коректен човек. Той е собственик на кантората, в която работи Андреа. Той е първият, който вярва в нея и я подкрепя. Изящен и безкористен човек.

Хулиана Родригес Калдерон

Това е момиче, което е живяло потискано от баща си. Тя си мисли, че бракът й с Фернандо ще я спаси от нещастния й живот, но научава, че никой не може да избяга от съдбата си и се съпротивлява решително и храбро. Научава също така, че бракът не е решение на проблемите, а договореност, която има задължения и отговорности.

Еваристо Рейес Ернандес

Народен човек. Ласкав, простодушен, винаги открива положителната страна в живота Той се бори за щастието и единството на семейството си. В Зара той открива приятелка за цял живот, единственото му безпокойство е семейството му.

Селия Липед Ернандес

Бедна жена на 25 години. без икономически възможности, за да продължи кариерата си, тя приема решението да учи. Тя си намира работа в кантората, в която благодарение на нея след това започва работа Андреа. Тя е солидарна и развлекателна. За нея животът трябва да се живее такъв, какъвто е. Без тя да подозира, животът й е подготвил голяма изненада: сбъдва се мечтата да открие любовта на живота си.

Херохина Санвисенте Фернандес

Сестра на Андреа, типична подрастваща с обичайните проблеми. Тя обожава Андреа, а също така и Сулема, която използва това, за да я манипулира и да й влияе отрицателно. Джина страда много, когато се разкрива тайната на Сулема. Но ще се оправи благодарение на любовта и привързаността на сестра си Андреа. Джина открива първата си любов с едно младо и трудолюбиво момче, което й показва, че животът й е приготвил много възможности.

Магда Санчес

Огорчено момиче. Заради Сулема тя загубва всичко, което е било важно за нея. тя завижда на Джина и Андреа. Обвинява баща си, че държи повече на тях, отколкото на нея. Магда се опитва да се издигне в социално отношение като използва слабостите на мъжете. Тя получава урок от живота: когато причиняваш зло, няма да ти се размине и ще получиш заслужено наказание.

Диана Солис де Рейес

Трудолюбива, честна и ласкава. Както и при Еваристо, единственото й безпокойство е щастието на семейството.

Рикардо Рейес Солис

Трудолюбив, честен. Той помага с каквото може на баща си. Той се грижи и много обича сестрите и брат си. Влюбва се в Херохина.

Лупита Рейес Солис

Много красива и сладка. Трудолюбива е. Тя помага на семейството си във всичко. Единствената й приятелка е Джина.

Виви Легорета дел Алба

Красива и богата. Учи психология. Майка й е собственичка на фабрика за облекло. Тя е приятелка на Андреа, която харесва заради храбростта и отдаването й на правосъдието. Но съдбата ги изправя една срещу друга: и двете харесват един и също мъж. Виви научава, че любовта не е егоистична и животът я научава, че не трябва да бъде толкова повърхностна.

Франсиско Кансеко

Артист, преживял неотдавна крах. Посвещава се на идеята да изкарва пари и използва умението си като живописец. Той фалшифицира известни картини и ги продава. Той е в затвора заради извращения с непълнолетни. Той дели една килия с Енрике, на когото помага да изпълни отмъщението си.

Марко

Търсач на лесни пари. Той успява да заблуди Сулема, че я обича. Има сериозни конфликти с Магда, на която разбива живота.

Алфредо

По-малкият брат на Марко. Без образование и учител, Алфредо живее без закон и ред, докато се опитва да върне Еваристо и семейството си.

Николас

Приятел на Маурисио, фриволен и безкористен, слаб. Той открива любовта в момент, когато най-малко я очаква.

Даниел

Приятел на Едуардо. Сериозен, работлив човек. Той се влюбва в неправилната жена, което го кара да страда, докато не открива истинската любов.

Ноеми

Приятелка на Хулиана, която открива любовта в Даниел. И двамата ще са много щастливи, уравновесени и справедливи.

Химена Риваденейра Пиментел

Дъщеря на Едуардо и Ема. Обикновена и земна девойка. Афектирана от лошите семейни отношения между родителите, Химена започва да има конфликти с Едуардо, според който тя е под лошото влияние на София и баба Елена.

Хуанчо Рейес Солис

Типичен подрастващ, който е пред вероятността да сгреши, но сплотеното му семейство и доброто възпитание, което е получил, му помагат да вземе правилното решение.

Хосе Игнасио Ривандейра Орендаин

Бивш президент на Върховния съд. Той се е оттеглил и вярва, че ще изживее последните дни от живота си до жената на своя живот. Той е дядо на Едуардо и Фернандо, към които прилага радикални методи, заради което е неразбран. Игнасио има тайна, която го свързва с Аугусто и за това е твърдо решен да му отмъсти каквото и да става. До този момент всички си мислят, че Игнасио е безупречен човек, но все пак е човешко същество и допуска грешка, които провалят няколко души. Игнасио ще се опита да поправи грешката си и да приложи правосъдието.

Ампаро Калдерон де Родригес

Майка на Маурисио. Наследница на голямо богатство, което Аугусто използва за своя изгода, проваляйки живота на Ампаро. След дълго страдание, тя се отдава на алкохола. Тя е благородна жена, която обича Маурисио и Хулиана. Тя започва да ненавижда Аугусто. Независимо от болестта и порока й, си личи, че на младини е била красива жена и с класа. Тя се устройва отново с помощта на децата си.