Моят съпруг (Meu Marido)

Карлош Заната е баща за пример и с непоклатима слава на неподкупен държавен служител.

Срещу Рождество Христово, обаче, след като се прибира след едно пътуване, е хванат на местопрестъплението, тъй като е открит кокаин в тапицерията на колата му.

След неочакваното влизане на съпруга ѝ в затвора, домакинята Мария продължава да се бори храбро, за да докаже невинността на Карлош. Тя се изправя срещу батальон от полицаи, журналисти, адвокати и уплашени приятели. За да изясни какво точно се е случило, започва интензивно разследване, което всъщност е и в основата на историята.

Цялото семейство, преди много щастливо, страда силно от създалата се ситуация. Проблемите стават по-сериозни, заради връзката между Карлош и адвокатката му Кармен. Когато всичко сочи съвсем ясно, че е невинен, нови улики се появяват и искреността на Карлош отново е поставена под въпрос.

Карлош е бил одитор на Съюза и е открил нередности в един язовир. След като не е приел подкуп да потули случая, е щракнал капана с кокаина.

В затвора, той получава предложение – в замяна на свободата си, делото за язовира да се архивира. Карлош приема предложението като получава и пари. Тогава, обаче, съпругата му го изгонва от дома им и той се премества в дома на Кармен.

Адвокатката слага край на връзката с Карлош, защото не може да приеме нищо по-малко от сватба, за да живеят заедно.

Пийнал повече, Карлош се връща в дома на Мария. Разказва ѝ за заплахите, които е получил. Освен това ѝ разкрива, че винаги е знаел кои са били отговорни за наркотиците, открити в колата му. Крайно разочарована, Мария го критикуваи настоява да даде обяснения в полицията, както и за сметката си, в която има милиони.

На следващия ден, Карлош открива онези, с които е сключил сделката, връща им парите и им казва, че се отказва от споразумението. След като го пребиват бандити, Карлош продължава с одита, с който връща делото за язовира. Той е решен да разкрие истината, както и да назове имената на замесените...

Във финалната сцена, Мария и Карлош се срещат. Той я пита дали е готова да му помогне да се бори за истината. Със сълзи в очите, тя кимва с глава „не“. 

Източник: memoriaglobo.globo.com