Да лъжеш, за да живееш (Mentir para vivir)

Ориана е принудена да приеме чужда самоличност, за да защити дъщеря си... и трябва да се изправи пред множество препятствия и интриги, които я карат да Лъже, за да живее...

Ориана Калигарис и Хосе Луис Фалкон са мексиканско семейство, което от години живее в Колумбия. Те имат дъщеря на шест години, която се казва Алина.

Хосе Луис работи в колумбийски офос. Един ден той признава пред Ориана, че е извършил контрабанда, а печалбите е внесъл в сметка на нейното име без нейно знание. Сега, тя е заподозряна за незаконна дейност и полицията я издирва.

Разочарована, Ориана избягва в Мексико заедно с дъщеря си Алина. Търси своята скъпа приятелка Ракел, която заедно с Лусина, е собственица на хотел „El Descanso“ в Сан Карлос, Сонора.

Сред гостите на хотела е Дон Габриел Санчес, стар приятел на Лусина, съдружник в една от най-големите фабрики за предене и тъкане, разположена в Ермосийо, Сонора. Той е вдовец и е сключил брак с Лила, амбициозна жена, която е двадесет години по-млада от него. Брат му Берто, за разлика от него, не работи и само очаква да го издържа, за да си живее както иска, без никакви отговорности. Грабриел е баща на Рикардо – наложил се като отличен инженер и на непокорния тинейджър Себастиан.

Един следобед, докато Дон Габриел е заедно с Алина, се чува изстрел. Габриел пада мъртъв. Ориана побягва и вижда дъщеря си с пистолет в ръка. Притеснена, майката се страхува, че Алина е стреляла. Тогава Лусина поема контрола над ситуацията и решава да ги защити, като изпрати в Гуаймас, Сонора.

Когато Рикардо пристига в Сан Карлос, за да прибере тялото на баща си и да започне разследване, научава, че основната заподозряна за престъплението е млада жена, която е била там заедно с малката си дъщеря.

По същото време, Инес Валдивия – странна и самотна девойка, отсяда в хотела и умира най-неочаквано. Лусина реагира светкавично и се възползва от възможността да помогне на Ориана, която получава документите на Инес и започва да се представя за нея. Така, Ориана се спасява както от преследването заради контрабандата, така и от разследването на убийството на Дон Габриел. След като не вижда друг изход, за Ориана не остава друг шанс, освен да Лъже, за да живее...

Животът на Ориана продължава да се променя, когато, освен всичко това, научава, че в Колумбия Хосе Луис е умрял при престрелка с полицията.

Няколко седмици по-късно, в хотела се появява детектив, изпратен от милионерката Доня Палома Арести. Възрастната жена издирва единствената си внучка, която ще стане нейна наследница, но която не познава. Става дума за Инес Валдивия.

Лусина отново се възползва от стечението на събитията и препраща детектива при Ориана, убеждавайки го, че тя е Инес. Предава ѝ и четката за коса на истинската Инес, за да може да се потвърди с ДНК-анализ, че наистина тя е наследницата на Доня Палома.

Ориана, която сега се представя за Инес, най-накрая е открита от Палома, която я отвежда да живее в дома ѝ. Там се запознава с Рикардо, кръщелник и съдружник на Палома във фабриката.

Привличането между Ориана и Рикардо е мигновено. И двамата дори не подозират, че между тях има много обстоятелства и тайни, нито колко страдания трябва да преживеят. Ситуацията се усложнява още повече, когато Хосе Луис, който се оказва, че не е мъртъв, се връща в Мексико с твърдото намерение да си върне семейството. Той се включва в играта на лъжи и истини, докато най-накрая любовта не тържествува.

Източник: www.televisa.com