Признавам се за виновен (Me declaro culpable)

Какво ще направиш, ако животът на човека, когото най-много обичаш, е в твоите ръце?!

Това е историята на една жена, която взема едно от най-трудните решения в житейския си път. От този момент, животът ѝ се превръща във вечна буря.

Не може да се бориш срещу това, което съдбата ти е предвидила. Животът на всеки един от персонажите в тази история се съкращава от неочаквани събития. Вярата и любовта стават единствените мотиви, за да се изправят на крака и да продължат напред...

Франко Урсуа в престижен адвокат, с успешна кариера. Животът го изправя пред най-трудния казус: да защитава една жена – Алба Кастийо, която е изключила съпруга си, неизлечимо болен, от машините, които са го поддържали жив. Хавиер Дуеняс, изморен от болката и без никаква надежда за излекуване, е помолил съпругата си, като свое последно желание, да го изключи, в знак на безкрайна и безусловна любов.

Алба, като вярна и напълно влюбена съпруга, го прави. Това решение, обаче, ѝ коства свободата и тя е осъдена от съда според законите и от обществото, които не са готови да приемат евтаназията или така наречената достойна смърт.

Въпреки че е адвокат с пари, слава и успех, Франко води празен живот – бракът му с Роберта Монрой с годините се е влошил и се е превърнал във връзка без любов. Франко приема да защитава Алба, която е зад решетките. Той вярва, че е открил случай с голямо професионално предизвикателство, но в действителност, това предизвикателство е за сърцето му.

Като излиза от затвора, Алба се опитва да си върне сина – Габриел, който живее под опеката на леля си Ингрид Дуеняс, която я мрази безкрайно, защото е сложила край на живота на брат ѝ. Ингрид прави всичко възможно, за да върне Алба в затвора.

Наталия – дъщерята на Франко и Роберта, е добра девойка със здрави принципи. Франко се чувства горд от нея, но това може да промени. След като Наталия избягва от годеника си Хулиан, който я дрогира с намерението да я изнасили, блъска Паоло – професионален футболист, който тъкмо е успял да осъществи мечтата на живота си: да играе футбол в Европа, след като е закупен от клуб Барселона.

Паола остава прикован към инвалидна количка завинаги. След тази катастрофа, животът му напълно се променя. Наталия има желание да поеме отговорност за случилото се и да разкаже на баща си, но както Хулиан, така и Роберта ѝ забраняват, намеквайки, че ще изгуби завинаги любовта на Франко.

Ужасена, Наталия си замълчава и понася огромната тежест на вината за случилото се. Тя не подозира, че Паоло – младежът, в когото се влюбва безумно, в действителност е човека, когото тя е блъснала и изоставила на пътя, следвайки съвета на Хулиан да избяга. Истинста е голяма заплаха за любовта на Наталия и Паоло.

Роберта, която страда от биполярност, се чувства заплашена от близостта между Алба и Франко. Тя не може да понесе да изгуби съпруга си, когото държи до себе си с много умели манипулации. Преди всичко, когато научава, че Алба в действителност е нейна сестра – дъщеря на баща ѝ, Мауро Монрой, и друга жена и заради връзката между които е станала причина майка ѝ да се самоубие. Това е била възможно най-голямата болка и една ужасна травма, която не е успяла да преодолее.

Независимо, че целият свят е срещу него, Франко е притежава силна вяра, упоритост и сила, за да не се спира, докато не върне свободата на Алба и живота на собственото си сърце. Той се бори за възможността да обича отново.

Със своята история, Паоло и Наталия показват, че омразата и любовта са част от една везна, без да знаят кое и кога ще надделее.

Източник: www.lasestrellas.tv/