Максимо, любов моя (Maximo corazon)

Това е историята на Максимо, млад мъж, който се влюбва в жената, на която са присадили сърцето на неотдавна починалата му съпруга.

Максимо Мартинели е щастливо женен за Лусила. Те мечтаят да имат шест деца и да умрат заедно. На първата годишнина от сватбата им, Лусила е нападната от улични крадци, които стрелят по нея с пистолет и тя умира. Потънал в дълбока мъка, Максимо решава, че сърцето на съпругата му трябва да бие в друго тяло и той подписва документите, с които позволява трансплантация. По този начин сърцето на Лусила е присадено на Лухан, за която това е единствената възможност да живее.

Минават месеци. Лухан започва да изпитва някакви странни и непонятни за нея чувства. За това тя изпитва остра нужда да разбере за кого е била омъжена жената, чието сърце бие в нейните гърди. Максимо и Лухан се запознават съвсем случайно и при първата им среща възникват странни чувства: от една страна и двамата изпитват неустоимо привличане един към друг, все едно се познават отдавна, но от друга - никой от тях няма желани да започва нова връзка.

По това време, Лухан е омъжена за Артуро Лопес Пас, могъщ издател и изглежда щастлива с него. От друга страна, след смъртта на съпругата си Максимо просто не иска да живее и още по-малко да се влюбва отново. Заради това неговите приятели, Пабло и Басилио, не могат да го разберат. Те постоянно се опитват да го запознават с нови и нови жени, поставяйки своя приятел в неловки и смешни ситуации.

Така започват отношенията между Максимо и Лухан.

Успоредно с това, в играта се включва Оливия, дъщерята на Артуро Лопес Пас от първия му брак - много разглезена девойка, която се запознава с Максимо и от първата им среща започва да го преследва, да се опитва да го завоюва. Оливия е смесица от жена-дете и жената-вамп, която предизвиква в живота на Максимо много проблеми. Тя живее с годеника си, Фелипе, в един апартамент в съседство и не се съмнява, че може да влезе през прозореца и да лекува съседа си Максимо в леглото, стига да поиска. Това, което започва за Оливия като игра, скоро прераства в голяма любов. Любов, която Максимо не споделя, тъй като сърцето му откликва на друга любов - тази на Лухан. Оливия е способна на всичко, за да получи Максимо, без да подозира, че главната й съперница е съпругата на собствения й баща...