Повече от приятели (Más que amigos)

Шест младежи, студенти в столичен университет, поделят една къща в Сантяго. Те са с различни характери и имат свои житейски истории, но се научават да съжителстват и да се справят с проблемите, които следват от това.

Всичко започва с обявяването на брака между Алваро и Клаудия, който е заплашен от Барбара, която все още е влюбена в Алваро и полага всички усилия, за да бъде с него, дори скача в леглото му, но той я отблъсква.

В деня на сватбата, Алваро изчезва, изоставяйки Клаудия пред олтара. Откриват само мобилния му телефон, колата му със спукана гума и писмо, адресирано до Алвро, което Барбара успява да открие първа и скрива от останалите.

Дните се нижат, но никой не знае нищо за Алваро. За това, сестра му Даниела се премества в дома на младежите с надеждата да открие някаква следа. Клаудия е объркана, притеснена и ядосана на моменти от това, което всички говорят. Нейна голяма подкрепа е Фелипе – младеж, който винаги е бил тайно влюбен в нея.

Успоредно с това, Родриго се влошава след като започва да прекалява с наркотици. Матиас се опитва да поддържа реда в къщата, да открие своя голям приятел Алваро и да си намери работа. Освен това се сблъсква със срама, че на 23-годишна възраст все още е девствен и си организира среща само в Интернет.

Нищо не се знае за Алваро и това става причина отчаянието да завладее дома, а настроението на обитателите ѝ е много лошо. Изчезналият студент поп медицина е бил техния лидер и ги е държал обединени, а сега всичко е с „краката нагоре“. Фелипе и Барбара слагат край на връзката си. Даниела подозира, че Барабра има нещо общо с изчезването на брат ѝ. Матиас също е изпълнен със същите подозрения, тъй като е ставал свидетел как русокосата девойка е спорила с Алваро.

В действителност, теориите около изчезването се лутат между това, че се е случило нещо лошо с Алваро, до това, че е избягал, защото е бил изплашен от брака. В резултат на това, Клаудия не знае на какво да вярва. Тя мисли, че той я е изоставил, защото не са имали никакви интимности преди брака, но също така се страхува, че нещо лошо може да се е случило. Тя желае само малко надежда и едно добро обяснение.

Следователите от полицията не откриват нищо и изчезването на младия медик се превръща в национална новина. Родриго и Даниела започват да изпитват силни чувства един към друг, но употребата на кокаин от негова страна проваля всичко. Всички се притесняват и помагат, а за него остава само да събере сила, за да се пребори със своя порок.

Дебелият Матиас най-накрая си открива работа по професията. Работата го кара да престане да се чувства дискриминиран заради външния си вид и да се чувства удобно такъв, какъвто е. Шефката му Каролина го приветства радушно и след като открива, че годеникът ѝ ѝ изневерява, тя се сближава с Матиас.

Най-накрая Родриго решава да се пребори със зависимостта си към наркотиците и се подлага на лечение. И прави това най-вече заради Даниела.

Барбара прави опити да се сближи с баща си, милионер, но всичко свършва с викове и обиди, както винаги след като майка ѝ ги изоставя и той се е оженил отново. Това, кеото тя не е очаквала е, че ще се сближи с доведената си сестра – Ванеса, с която стават големи приятелки, докато страда от сексуален тормоз от страна на шефа си.

Матиас изгубва девствеността си, а Фелипе и Клаудия започват сериозна връзка.

Най-изненадващо, Алваро се появява. Всички с нетърпение очакват да разберат какво е станало и той им разказва...

... когато той и Клаудия са се разделили за известно време, Алваро се е запознал с Паулина на един купон и са започнали връзка. След време, когато е започнал да практикува като лекар отново се е срещнал с девойката, която е била много болна с диагноза HIV. Тъй като е имал достъп до лаборатория, той се е подложил на изследване, използвайки чуждо име, а резултатите са сбъднали най-големия му кошмар – били за положителни за HIV. За това той е решил да избяга, да се скрие в една къща без да каже на никого.

В тази деликатна ситуация, всички му помагат, но не се осмеляват да кажат на Алваро, че Клаудия и Фелипе са се събрали. Те се притесняват, че тази новина може да му повлияе зле и дори да посегне на живота си. В същото време, Фелипе и Клаудия се чувстват като предатели. Фелипе не знае дали Клаудия не изпитва все още нещо към Алваро. След време, Фелипе признава всичко и след голям скандал, всичко се нарежда.

Въпреки всичко, те решават да продължат заедно, като приятели, каквито са. Но не е лесно и нищо не е както преди – Клаудия сега е с Фелипе, Даниела с Родриго, Матиас с шефката си, а Алваро е в компанията на Барбара.

Това е една история за чувства, нещо повече от класическите комедии. Всеки епизод е изпълнен с емоции и превръщат сериала в един наистина по-различен не само за чилийската телевизия...

Вината, тайните, истините и лъжите, подтикват персонажите в историята да изкарат на светло своите лични конфликти, подлагайки на тест приятелството.

Персонажите:

Алваро

27-годишен. Роден в Талка, по-големият в семейство, той наскоро се дипломира като лекар. Като студент е бил отличник, уважаван от околните, добър приятел, обичан от всичките. С две думи: идеалния мъж. Роден лидер, той лесно се превръща в обединяващо звено за групата приятели. Дълбоко влюбен в Клаудия, за която иска да се ожени след дипломирането, но в деня на сватбата, изчезва безследно, без никой да заподозре, че няколко дни преди това, животът му се е променил радикално. Изчезването му се превръща в огромна мистерия, предизвиквайки няколко хипотези, но никой дори не може да си представи какво се е случило в действителност.

Клаудия

22-годишна. Студентка по архитектура, родом от Валдивия. Решила е да се отдалечи от прекомерните грижи на семейството, за да опознае света. Заживява с няколко приятели в една къща и се влюбва в Алваро, с когото решават да се оженят. За нея, той е приказния принц, който уважава решението ѝ да се омъжи девствена. Когато голямата ѝ любов я изоставя пред олтара, нейният свят се срива и тя започва да се съмнява във всичко.

Барбара

22-годишна. Студентка по журналистика. След като майка ѝ напуска семейството, за да замине за Мексико, тя не може да се похвали с добри отношения с баща си, още повече след като той се жени за втори път, създавайки ново семейство. Тя контактува с него, само когато става дума за пари. Един от капризите ѝ е бил да споделя с приятелите си една къща и както винаги, баща ѝ е изпълнил желанието, нещо, на което е свикнала от малка. За първи път получава отказ, когато Алваро не се поддава на чара ѝ и от този момент, основната ѝ цел става да покори младежа. Сгодява се с Фелипе – единственият човек, с когото се е сближила в своя самотен живот.

Фелипе

25-годишен. Студент по медицина, родом от Валпараисо, където живеят баба му и дядо му, които са го отгледали след смъртта на родителите му. Със силен характер, той сам се издържа по време на следването и започва работа в столицата като сервитьор. Сгодява се с Барабра, с която има бурна връзка, но малко по малко започва да се чувства привлечен от Клаудия – годеницата на най-добрия му приятел, когото не иска да предаде, но сърцето си има причини, които разума не слуша и любовта побеждава.

Родриго Осорио

24-годишен. Студент по бизнес администрация, родом от Ранкагуа. Той е палячото на групата, но също така е малко безотговорен, хаотичен и безгрижен, обича да се наслаждава на живота като че ли е безкраен филм, въпреки че никога не е разполагал с достатъчно пари за това и често задлъжнява. Не спира да дразни дебелия Матиас с инфантилни шегички. Пристрастява се към наркотиците. Порок, с който трябва да се пребори, защото му носи допълнителни проблеми.

Матиас

23-годишен. Най-чувствителният от групата. Родом от Икике. Следва програмиране и е фен на компютрите. Най-голямата му драма е в това, че е останал девствен, въпреки възрастта си, тъй като изпитва комплекс за малоценност заради външния си вид. Обожава Алваро, неговия най-добър приятел. Трудно успява да си намери работа, тъй като е голям спец в областта си и точно за това вярва, че става дума за дискриминация.

Даниела

18-годишна. Тъкмо е завършила училище. Тя е сестра на Алваро и пристига от Талка заедно с родителите си за сватбата, когато брат ѝ изчезва. Тогава успява да убеди родителите си да ѝ позволят да остане в къщата, в която той е живял с приятелите си, за да разследва по-обстойно какво се е случило. Започва да опознава един по-различен свят, една доста далечна реалност от обичайната за нея, още повече когато се забърква с Родриго, който е пристрастен към кокаина.

Източник: teleserieschilenas.blogspot.com