Отвъд хоризонта (Más allá del horizonte)

Семейни връзки и любовни отношения, открити или тайни, са се преплели в тази вълнуваща история, която е изпълнена със страст, романтика, ненавист и отчаяние.

Историята започва с нещастието на малката Мария Педраса, чийто баща Хуан я оставя в ръцете на Енкарнасион и Мануел Оласабал след смъртта на майката на момиченцето Амалия. Мария получава фамилията на влиятелно семейство и израства заедно с приемната си сестра Виктория. Момичетата имат леля - Асунсион.

Като порастват, двете сестри се влюбват в един и същи мъж - Енрике Мунис. Приемните родители на Мария със сила я принуждават да се омъжи за влиятелния Гонсало Линч. Тя му ражда дъщеря, която нейният съпруг отвежда и подменя с друго момиченце - дъщерята, която се е родила от връзката му с Маргарита.

От тайната връзка между Виктория и Енрике се ражда син - Картиел, който е отвлечен и е отгледан от индианци. Той официално се жени за Росаура и приема сина й Аугусто като свой собствен.

Асунсион Оласабал се влюбва във вожда на индианското племе Шанке, но той умира.

Минават 20 години...

Мария, както и преди, живее със съпруга си Гонсало и дъщеря си Лусия. Виктория също има дъщеря - Камила.

Междувременно, Милагрос, истинската дъщеря на Мария, работи в цирка и се разкъсва между любовта си към Аугусто (синът на Росаура и Енрике) и Катриел, за когото накрая все пак се омъжва и ражда дъщеря, която нарича Асунсион в чест на жената, която е спасила съпруга й от индианците, когато е бил все още дете.

Милагрос смята, че съпругът й е загинал. Аугусто, който по стечение на обстоятелствата, отново се появява в живота на Милагрос, която на свой ред много прилича на Мария и се среща с нея. Той се отнася към девойката като към собствена дъщеря и продължава с опитите да се сближи с предполагаемата вдовица, която накрая приема да стане негова съпруга.

Но не е съдено тази сватба да се състои. Самият Катриел, който също мисли, че Милагрос е мъртва, се жени за Лилен, индианска девойка, която е успял да обикне по време на своята самота и им се ражда дъщеря, която кръщават Айлен, така както е наричал Асунсион Оласабал, когато е бил съвсем малък.

Камила, която научава за истинския си произход, тайно се омъжва за младежа Мариано. След като умира баща й, Лусия решава официално да оформи брака си с Пабло...

Източник: teleserials.narod.ru