Марпараисо (Marparaíso)

В основата на историята стои алчността и отмъщението на един мъж, който иска да присвои луксозен курорт в северните части на Чили.

Себастиан Валдерама – млад водолаз на 25 години, който живее в Пуерто Рико, решава да се върне в Чили. Това предизвиква гнева на Иван Андраде, неговият порочен кръстник, който наема София, за да го накара да се влюби в нея и да го държи далеч от страната. Причината е, че Себастиан е наследник на един луксозен курорт – Марпараисо, и след няколко измами, Иван иска да стане негов собственик. София се влюбва наистина в Себастиан и за това двамата се връщат в Чили.

Междувременно, Иван се жени за Исабел – милиоинерка, която обича само заради парите и на която изневерява с Хосефина, нейната сестра. Камила Идалго, дъщерята на Исабел, се съмнява много в любовта на Иван към майка й и заедно със забавната си приятелка Сойла се опитва да свали маската му. На сватбената церемония, Камила пристига много разстроена, тъй като се е блъснала със Себастиан, който тъкмо пристига и който се влюбва отчаяно в нея, но Камила се съмнява в него, защото е племенник на Иван.

Иван замисля измами, порочни планове и включително убийството на съпругата си, за да може да остане с любовницата си Хосефина. Той е човек, когото трудно може да бъде измамен, имал е детство, изпълнено с изоставяния, което го е накарал да смята, че не дължи нищо на обществото. Неморален, манипулатор и чувства свободата да прави каквото поиска и да вреди безнаказано на хората около себе си.

От друга страна, Даниел Монтенегро е млад еколог, който принадлежи на Националното общество по опазване на околната среда, в неговия морски отдел. Хилда разкрива, че съществува проблем със замърсяване на водите на курорта и го извиква, за да се опитат да го разрешат.

Младият еколог не само вижда проблемите във водата, но същото така започва любовна връзка и остава в близкото до Марпараисо село. И така, Хилда е решена да промени живота си, докато късметът й не се усмихва: 4 милиона долара, които й позволяват да се установи в курорта. В тази нова ситуация, Хилда се облича изцяло в бяло, решава да бъде щастлива и да вложи злато дори в зъбите си.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Marparaíso , www.emol.com