Марисол (Мексико) (Marisol (Mexico))

Марисол – бедно момиче, което живее заедно с болната си майка София. Марисол има на лицето си белег – като малка, докато е носила едно огледало се спъва и пада, като преди това стъклото се разбива на земята и тя пада върху парченцата. За това момичето много страда, нейното лице предизвиква само отвращение. За да не се забелязва толкова много белега й, Марисол го прикрива с косата си.

Марисол си има годеник, Марио, който само се преструва, че я обича. Но в действителност, той само издевателства над бедното момиче и при всеки удобен случай взема парите на Марисол, които тя изкарва, продавайки хартиени цветя. Майката на момичето, доня София, е много болна жена. За да изкарва пари за лекарствата и храната за себе си и майка си, Марисол ходи да продава цветя на месния пазар. София винаги е казвала, че Марисол е много богата, тъй като дядо й, дон Алонсо Гарсес дел Вале, е милионер. Но Марисол не вярва на думите й, защото приема, че майка й бълнува. В действителност, това е самата истина: бащата на София, възрастният дон Алонсо Гарсес е бил против брака на София с Ледесма, лицемер и сребролюбец. От напускането на дъщеря си той я издирва, но напразно. Той не знае, че София живее в бедност и че има дъщеря Марисол.

Дон Алонсо има син, Леонардо, и внук, Хосе Андрес, синът на Леонардо. Майката на Хосе Андрес, Ампаро, е тщеславна, зла и безжалостна жена, ненавиждаща Дон Алонсо и мечтаеща да стане собственичка на неговото наследство. Хосе Андрес е художник. Той има годеница, Росана Валверде, която не е привлечена от Хосе Андрес, а от неговото огромно състояние.

Веднъж, Хосе Андрес случайно среща на площада Марисол. Харесват се от пръв поглед. Скоро Хосе Андрес завежда момичето в дома на дядо си Алонсо. Ампаро от първия път намразва Марисол. Росана също. Двете започват да издевателстват над нея. А Дон Алонсо реагира напълно противоположно: дава й работа. Майката на Марисол скоро умира и Дон Алонсо моли момичето да работи в неговия дом. Марисол се съгласява. Но другите не мислят да я оставят на мира. Ампаро и Росана правят всичко, за да изгонят „грозната продавачка на цветя“. Ампаро стига до там, че прави опит да убие Марисол. Само Хосе Андрес е в състояние да защити момичето, в която се влюбва. Но влюбените дори не подозират за своята кръвна връзка. Но наистина ли са роднини?!