Марина (Marina)

„Марина“ е една история за любов, която използва като сцена плажовете на невероятния Акапулко.

„Марина“ е история за симпатично и смело момиче, което се препитава като осигурява воден транспорт във водите край Акапулко. Светът й се срива, когато майка й умира най-неочаквано.

Марина се премества да живее в разкошното имение на семейство Аларкон Моралес. Семейство Аларкон Моралес се смята за представител на висшата класа и в него скромното момиче не е посрещнато с отворени обятия. В тази къща, Марина се изправя лице в лице със злобата и презрението, но също така намира защита в лицето на властния мултимилионер Дон Гилермо, който в последствие се оказва неин чичо. Без дори да подозира в началото, Марина има същото законно право на семейното богатство и разкошния начин на живот.

Именно в това имение, Марина открива своята любов – Рикардо Аларкон. Той е красив младеж, който не работи нищо и основното му занимание е да пилее семейното състояние. Той има характерно излъчване, сериозен брак и невротична съпруга, Ариана. Рикардо е поразен от непринудената индивидуалност на Марина и скоро те се влюбват силно един в друг. Но въпреки голямата им любов, хората около тях правят всичко възможно, за да ги разделят.

Животът още веднъж се променя за младата жена, когато нейната голяма мечта се сбъдва и тя се омъжва за Рикардо. Радостта бързо изчезва, когато детето, резултат от голямата й любов с Рикардо, изчезва. Това е повратна точка за Марина – страданието драматично променя и нейният оптимизъм много бързо се превръща в депресия, смехът в сълзи. Единственото, което иска е да открие детето си, но Марина е сама в своето търсене. Никой не вярва на думите й, че детето е било отвлечено. Всички мислят, че детето е умряло.

Само Съдбата е на нейна страна и й помага. Така накрая майка и син се събират отново, като само нейното постоянство я отвежда отново при него.

Персонажите (в азбучен ред):

Адриана

Съпруга на Рикардо. Преследва издигане в социалната стълбица. Бракът й с Рикардо е уреден от Алберта, майката на Рикардо. Забременява от Хулио, един от приятелите на Рикардо, но изгубва бебето след като пада по стълбите в къщата на Аларкон, когато вижда Рикардо да говори с Марина. Тя ги обвинява, че имат връзка зад гърба й. Умира в автомобилна катастрофа.

Алберта Аларкон

Майка на Рикардо. Овдовява с Рикардо на ръце и се цени за брата на Гилермо. При този брак, тя става мащеха за Елиас и така Рикардо и Елиас стават полу-братя. Заядлива и манипулативна, тя ръководи животите на синовете си, настоявайки сина й да наследи Гилермо, който няма деца.

Вероника Салдивар

Сестра-близначка на Лаура и пълна нейна противоположност по характер. Злодейка, жена, която е способна да поръча убийство заради пари. Вероника е принудена да се омъжи за Рикардо Аларкон Моралес. Всъщност, това се превръща в най-големия й удар. За това, когато той се запознава с Марина и от пръв поглед я харесва, Вероника се превръща в неин заклет враг. В действителност, Рикардо е единствения човек, от когото се е заинтересувала в живота си. Добре се преструва, че е приятелка на Рикардо. Красива и се държи добре, с добри обноски. Носи се по последен вик на модата.

Даниел

Влюбен във Вероника Салдивар от самото начало на историята. Когато тя го отблъсква, той отива в Акапулко и принуждава сестрата-близначка на Вероника, Лаура, да се омъжи за него. Доминиращ, ревнив и манипулатор. Пропива се и изгубва работата си. Посяга на Лаура и накрая тя го напуска. Получава изгаряния в автомобилна катастрофа, при която умира негов приятел. Изпитва вина за смъртта му. Намира подслон в сиропиталище, където става градинар. Там се среща случайно с Лаура, която го смята за мъртъв. След като тя отказва да се върне при него, той се самоубива пред нея – прострелва се в главата.

Гилермо Аларкон

Чичо милионер на Марина и Рикардо.

Лаура Салдивар

Близначка на Вероника, но много по-доблестна от нея. Вярва силно в Бог.

Марина

Бедно момиче, която изкарва прехраната си като управлява лодка в Акапулко. Живее с майка си, но неочаквано тя умита. Животът на Марина се променя след загубата на майка й. Двете са се борили да оцелеят както могат. Майката на Марина е шиела, за да изкарва пари за храна. Бащата на Марина е милионер, който я изоставя и е умрял, когато Марина е била много малка. Чичото милионер поема грижите за момичето и я взема в къщата си. В голямата къща на семейство Аларкон Моралес, Марина среща Рикардо, най-голямото дете в семейството. Безнадеждно се влюбва в него, докато той само се забавлява с нея. Тя не си мери приказките и казва това, което мисли, което вбесява обитателите на къщата. Малко по малко, Марина успява да се усъвършенства и започва работа в корабна компания като асистентка на чичо си. Рикардо се влюбва в нея и накрая те се женят. Елиас, братът на Рикардо, също се влюбва в Марина. Когато Марина открива, че е бременна, хората, които я мразят, убеждават Рикардо, че бебето не е негово, а на Елиас. Рикардо я отблъсква и заминава на пътешествие. Изведнъж Марина се оказва сама, безпомощна и без каквито й да е средства. Тя ражда в една несигурна за нея ситуация и губи здравия си разум. Напълно луда, Марина се шляе по улиците с новороденото си дете и го дава на първата жена, която се изпречва на пътя й. Следващите 17 години за Марина са истински ад. Тя започва да издирва изгубеното си дете, въпреки че никой не й вярва, че то съществува.

Пати

Един от най-големите й кошмари е фактът, че се влюбва в собствения си брат. Пати Аларкон осъзнава, че Чуи е синът, който са отвлекли от майка й, но също така е много трудно за нея да приеме, че нещата между нея и Чуи трябва да се променят. Въпреки това, тази новина й помага любовта й към Чуи да не се превърне в грях. Остават, обаче, още препятствия, които трябва да преодолее. Рикардо Аларкон, болен от ревност, смята, че Чуи е любовник на Марина и отхвърля възможността да е сина, който е изгубила малко след раждането. Поражда се ненавист, която несправедливо разделя двама млади, които се обичат. Пати се разболява от тежка болест и й остава малко живот. За Марина настъпва повратен момент – когато открива изгубеното си дете, е заплашена от опасността да изгуби другото, или може да се случи чудо.

Рикардо Аларкон

Младеж, чието основно занимание е да харчи парите на семейството. Харесва екстремните спортове и въпреки че е женен, не е щастлив. Когато Пати разбира, че в действителност е осиновена и че майка й е Росалба, той е наранен и изпитва голяма болка.

Федерико

Управител в имението на чичо Хоакин, където се запознава с племенницата на Хоакин, Вероника. Ползва се от доверието на Хоакин. Започва пламенна връзка с Вероника, която го използва като играчка след раздялата си с Даниел. Мислейки че е влюбен, той постига с хитрост Вероника да се омъжи за него. Тя го оставя пред олтара унижен. Федерико е бил с Росалба, преди да се втурне в приключението с Вероника, но Вероника го разкрива. След като е зарязан, Федерико се връща при Росалба, която е влюбена в него. Тя забременява от него, но той я изоставя за няколко седмици. След това я напуска, преди да разбере, че е баща на Пати. Успява в бизнеса и се завръща след години в Акапулко.

Чуи

Истинското дете на Марина и Рикардо.