Маримар (Marimar)

Маримар е бедно и невинно момиче, което живее с баба си и дядо си на брега на морето. Тя се влюбва в Серхио - син на богат мъж. Серхио решава да се ожени за Маримар, за да ядоса родителите си, които отказват да му дадат неговия дял от наследството, но в действителност - той е безумно влюбен в девойката.

Мащехата на Серхио, Анхелика, не приема Маримар въпреки нейната невинност, защото не познава света на висшето общество. Анхелика постоянно притеснява Маримар, най-вече я унижава като личност. Серхио се ядосва и решава да замине, за да спечели малко пари, след което да отведе Маримар далеч от дома на баща си, да я спаси от Анхелика.

Докато Серхио отсъства, Анхелика подрежда нещата така, че Маримар е обвинена в кражба на бижу и пратена в затвора. Докато Маримар е в затовра, Анхелика изпраща свое доверено лице, Никандро, да подпали дома на роднините на Маримар. При пожара, бабата и дядото умират. След това, Анхелика подправя почерка на Серхио и написва писмо до Маримар, в което пише, че Серхио не иска да има нищо с нея и никога не я е обичал. Това, заедно със смъртта на близките й, променят Маримар и я подтикват към отмъщение.

Мариимар се премества от родното си градче, Сан Мартин де ла Коста, в Мексико. Там започва работа и се сблъсква с биологичния си баща, без да подозира че е той. Той я научава да чете и пише, както й на обноски и стил на обличане.

След промяната, Маримар е готова да се изправи в обществото. Биологичният й баща решава да я заведе на опера, където тя се сблъсква със Серхио. Но Маримар вече е позната като Бела и отрича пред Серхио и всички останали, че тя е Маримар. Изпълнена с желание за отмъщение, Маримар-Бела съблазнява Серхио и не пропуска възможността да го нарани, както и бащата и мащехата на Серхио. Маримар купува къщата на семейство Сантибаньес и притеснява Анхелика по същия начин, по който тя е притеснявала Маримар преди. Когато Серхио решава да се разведе с Маримар и да се ожени за Иносенсия, Маримар планира да ги раздели. Тайно, Серхио продължава да обича Маримар.

Анхелика претърпява инцидент, при който е тежко обгорена и преди да умре, тя пожелава Маримар да бъде изгорена в дома й жива. Иносенсия открива, че Серхио посещава Маримар и се опитва да влезе в дома на Маримар. Иносенсия е бременна. Тя пада и е откарана в болница, където ражда, но й откриват мозъчен тумор.

Маримар иска да забрави Серхио и да даде шанс на друг мъж, който е инженер. Но Иносенсия, след мозъчна операция, се разкайва за всичко, което е направила и оставя Маримар да се омъжи за Серхио. Накрая двамата се женят и са много щастливи.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Marimar_(Mexican_TV_series)