Мария дел Мар (María del Mar)

В едно село на венецуелския бряг, живее Мария Селесте – мечтателка, много весела и непокорна девойка. Тя е приютена от мило рибарско семейство, тъй като момичето е плод на изнасилване и Хуана, нейната майка, полудяла след раждането се скита по улиците.

Това лято, две летни къщи в селото отново се отварят. Властният Леонидас Парас Мотниел се завръща заедно с дъщерите си – инженера Валкирия и плахата Сулай.

Също така се завръща Виктор Мануел Галиндес, за да отвори дома на родителите си.

Въпреки че Валкирия хвърля мрежите си, Виктор се влюбва в Селесте, която му отвръща и се влюбва безумно в него, но неговият живот не е толкова ясен, колкото нейния, тъй като той крие мъчително минало.

Дон Леонидас е най-богатия човек в селото, силен и арогантен, свикнал всичко да става според волята му. Той е много горд от дъщеря си Валкрия, която тъкмо се е дипломирала като инженер, но тя не е добра жена, а разглезен, невъзпитана и егоистка.

Леонидас иска да изгради хотел в селото и възлага проекта на Валкирия. Той също така наема Виктор Мануел, тъй като той също е инженер.

От първия миг, Валкирия се влюбва във Виктор Мануел, но той вече е очарована от Мария Селесте.

Скромната девойка, израснала край морето, и атрактивният инженер не се оплакват, че им е много трудно да споделят напълно любовта си, защото не само са тормозени от Валкирия, но също така и Леонидас, който се влюбва в Мария Селесте и иска да я направи своя жена на всяка цена. Така, баща и дъщеря полагат всички усилия, за да разделят двамата влюбени.

В селото се носи легенда, че се появява една сирена и че нощно време излиза, за да омагьосва мъжете по тези места. По стечение на обстоятелствата, Виктор спасява от водите на морето една красива и непозната жена, която наричат Мария. Цялото село вярва, че тя е сирената, но в действителност не е так. Истината е, че става дума за Мириам, жена, която е изгубила разсъдъка си след Леонидас е разрушил финансовата стабилност на нейното семейство и подпалва имението, предизвиквайки смъртта на родителите и съпруга ѝ, а тя смятана за мъртва, докато се скита из селото.

Виктор Мануел е очарован от тази жена и иска да ѝ помогне да се възстанови. Селесте се изпълва с ревност, но Виктор е решен да помогне на Мария и я отвежда в града, където я настанява в една психиатрична клиника, където да я излекуват.

Леонидас и Валкирия умело убеждава Селесте, че Виктор и Мария са любовници и никога няма да се върнат.

В селото пристига известен журналист – Даниел, който остава впечатлен от естествената и екзотична красота на Мария Селесте и предлага да я заведе в града, за да я превърне в модел. Водена от огорчението, тя приема и заминава с него.

В града, Даниел помага на Селесте да се преобрази и да се превърне в популярен модел от ревютата и ѝ дава артистичното име Мария дел Мар.

Даниел и Селесте стават любовници, въпреки че тя не може да забрави Виктор Мануел. Още по-малко след като го среща отново в столицата, когато се оказва ненавистта между двамата е по-силна от желанието да си простят.

На едно ревю, злодеите залагат капан на Мария Селесте. Те повреждат подиума така, че тя да падне, в резултат на което тя остава инвалид.

След множество перипетии, Селесте се събира отново с Виктор, женят се и се връщат в селото. Там, пред дома си, двамата се целуват с огромна страст и силата на тази голяма любов помага на Селесте да размърда отново краката и да проходи отново...

Източник: www.network54.com/Forum/223031