Мария Селесте (María Celeste)

Мария Селесте е дъщеря на Сесар Аугусто - рок музикант от седемдесетте години, и Селина - красива млада жена, дъщеря на Дон Патрисио Идалго де ла Торе, богат земевладелец. След като изоставя удобствата на дома си, тя се оказва много самотна след смъртта на съпруга си. Селина умира при странен инцидент и оставя дъщеря си при най-добрата си приятелка, Мартитио Паниагуа.

Мартирио осиновява Мария Селесте, грижи се за нея като за собствена дъщеря и я отглежда заедно с дъщеря си Ирания.

Докато търси работа, Мария Селесте пристига в Консорциума Идалго. Съвсем случайно, тя се среща с бъдещия си шеф, д-р Сантяго Аспуруа, който също така е внук на Дон Патрисио.

Дон Патриио, който е открил за съществуването на внучката си, започва да я издирва. Когато той открива Мартирио и двете момичета, той ги взема да живеят при него. Ирания се възползва от ситуацията, за да се представи за наследницата, а майка й става нейна съучастница без да го иска. Мария Селесте се превръща в жертва на съмнения и лъжи, понасяйки поредица от обърквания и измами.

Тя има връзка със Сантяго, но те скъсват, тъй като Ирания го убеждава, че Мария Селесте има връзка с Орасио.

В своето нещастие, Мария Селесте решава да напусне дома на Идалго, въпреки че усеща своите корени. Тя отива в ранчото на Крибе Лесама, който я наема като своя асистентка и приписва цялото си състояние на нея, за да може тя да си отмъсти.

Последвалите разкрития помагат на Дон Патрисио да разбере истината и да поиска от Мария Селесте прошка. Сантяго се отказва от сватбата си с Ирания и тръгва да търси своята истинска любов - Мария Селесте. Тя, от своя страна, е обвързана с Карибе от благодарност. Но Карибе осъзнава, че тя не го обича и й позволява да си тръгне, за да бъде със Сантяго.

Истина, любов, страст, интриги и лъжи изпълват тази прекрасна история.

Източник: www.venevisioninternational.com