Мария (María)

„María“ е историята за една невъзможна любов, подхранвана от надеждата и увековечена от смъртта.

Мария остава съвсем сама, сираче, когато е много малка. Тя израства като още една дъщеря в дома на братовчедите си Ефраин и Ема.

След като завършва гимназия, Ефраин се прибира в дома. Не след дълго, между него и Мария се заражда една изпепеляваща любов, за която Ефраин вярва, че е кръвосмешение, защото я приема като собствена сестра.

Един ден истината излиза наяве и двамата влюбени демонстрират открито чувствата си. Но щастието им е помрачено, когато Карлос – най-добрият приятел на Ефраин, предлага брак на Мария. Въпреки всичко, любовта към Ефраин е по-силна и Мария отхвърля предложението на Карлос.

по-късно, в имението се появява напетият лейтенант Бариентос, който се заинтересува от Мария, а това разпалва ревността на Ефраин. Ситуацията приключва с предизвикване на дуел, който, за щастие, не е приет от военния.

Бариентос изяснява всичко и решава да напусне мястото, за да успокои Ефраин. Една по-голяма заплаха се втурва в живота на двамата млади влюбени: бащата на Ефраин настоява сина му да замине да учи медицини в Лондон. Това засилва склонността на Мария към болестта, наследена от майка ѝ: епилепсия. Болестта много наподобява на сърдечни проблеми, които, все едно, са предизвикани от отсъствието на любимия.

Парадоксално, слабостта на Мария засилва убедеността на Ефраин, че трябва да предприеме това пътуване, за да учи медицина в Лондон. Така той се надява да открие лек за болестта на Мария.

Идва моментът на раздялата. Най-накрая Ефраин заминава и Мария все повече се влошава. Единственото, което я крепи в тези трудни моменти е надеждата, че един ден той ще се върне. Любовните писма от Лондон също ѝ даряват спокойствие.

Една година по-късно, Ефраин получава новината, че Мария е много зле и се завръща веднага. През цялото време той има чувството, че неговата любима го зове.

Когато пристига, обаче, Мария вече е мъртва. Безутешен, Ефраин обикаля местата, където са били заедно и от които пази едни от най-прекрасните спомени. Накрая, след като написва своята нещастна любовна история, той галопира в тъмната нощ, за да не се появи отново...

Източник: ventasint.canalrcn.com