Сватбен марш (Marcha nupcial)

Дон Естебан Ларесгоития, съдия от Върховния Съд, изгонва от дома си дъщеря си Маргарита като при това я лишава от наследство заради това, че се е омъжила против волята му. От този брак се ражда Мария Лола, едно прекрасно момиче, но с физически недъг, което помага на майка си в прането на чужди дрехи, за да се издържат.

Мария Лола се влюбва във Фернандо – един нехранимайко, който от своя страна има връзка с Имелда – девойка, която много прилича на него.

Майката на Мария Лола се чувства много зле заради тежката болест, от която страда. Тя усеща, че края на дните ѝ наближава и за това моли дъщеря си да ѝ обещае, че след като умре, тя ще поиска своя дял от наследството, което ѝ се полага по право, от семейство Ларесгоития.

Един ден, когато отива на пазар, Мария Лола е блъсната от една кола. Зад волана на тази кола седи Серхио Ларесгоития, който започва с нея искрено приятелство.

След смъртта на майката на Мария Лола, Серхио заплаща всички разходи по погребението, без да подозира, че става дума за неговата леля.

Няколко дни по-късно, Мария Лола изявява своите претенции към наследството на майка си и Серхио, като научава за това, принуждава родителите си – Естебан и Луиса, да ѝ предадат полагаемото ѝ се, без да споменава за смъртта на Маргарита.

Имелда и Фернандо, които са съседи на Мария Лола, разбират, че момичето сега е богато и за това решават Фернандо да ѝ предложи брак. Те се надяват, че след като двамата се разведат, той ще получи голяма сума пари и ще може да се ожени за Имелда.

Мария Лола се премества да живее в къща, която ѝ намира Серхио, но Фернандо я открива и я моли за пари в името на своята „любов“.

В същото време, Серхио се среща с Пати – девойка, с която се е запознал в една дискотека и която се записва да учи медицина, за да го покори.

Дон Естебан взема Мария Лола, за да му помогне да напише своите мемоари, но Луиса и Естебан откриват, че тя е дъщерята на Маргарита и го обявяват за неспособен, за да му попречат да промени завещанието си в полза на девойката.

След смъртта на Дон Естебан става ясно, че той в действителност е направил Мария Лола в единствена своя наследница и двамата трябва да напуснат къщата.

Девойката се омъжва за Фернандо, но той я изоставя още в първата им брачна нощ, за да отиде при Имелда.

Серхио, който междувременно се е влюбил в Мария Лола, я посъветва да се разведе и да си оперира крака.

Когато Фернандо я вижда излекувана, той отказва да ѝ даде свободата и настоява да водят нормален семеен живот. Серхио я защитава и двамата с Фернандо се сбиват. След това, Фернандо се преструва на инвалид, за да се възползва от жалостта на Мария Лола.

Пати се разболява от левкемия и Серхио се оженва за нея, за да я направи щастлива през последните дни от живота ѝ, като в същото време се договаря с Мария Лола, че когато Пати умре, двамата ще се оженят.

Междувременно, Мария Лола започва работа като медицинска сестра в една болница за душевно болни, в която е настанена Луиса. Серхио отива да работи в болницата, в която Мария Лола работи и разбира, че друг лекар се е влюбил в нея.

Положението се усложнява, когато дъщерята на собственика на болницата – Лусила, решава да спечели любовта на Серхио.

Фернандо иска да принуди Мария Лола да се върне при него, но умира след самолетна катастрофа. Имелда обвинява Мария Лола и Серхио в това и за да ги тормози, завежда Пати в болницата. Лусила става приятелка на Пати, умолявайки я да промени последното си желание и да помоли Серхио да ѝ обещае да омъжи за нея (Лусила).

Пати умира. Когато Лусила и Серхио са на път да се оженят, Рубен, запалва пожар в стаята, в която Лусила се облича, но Луиса идва на себе си и извиква за помощ. Така Серхио се появява, за да я спаси. Лусила приема, че любовта е подтикнала Рубен да предприеме такива драстични мерки и се омъжва за него.

Така, след като Серхио остава свободен и не изпитва никакво морално задължение към паметта на Пати, той се оженва за Мария Лола.

Източник: www.network54.com/Forum/223031/