Утре и завинаги (Mañana es para siempre)

Фернанда е малката дъщеря на земевладелеца Гонсало Елисалде, собственик на важна компания за млечни продукти, а Едуардо е син на Соледад, икономка в дома на семейство Елисалде. Двете деца растат заедно, обединени от невинната и вярна любов, въпреки социалните различия.

Гонсало живее щастлив със съпругата си Монсерат и петте си деца, без да подозира, че един неумолим враг се промъква към него.

Артемио Браво изпитва към Гонсало дълбока омраза, която не напуска мислите му и единствената цел в живота му се състои в това да разруши бавно и болезнено цялото семейство Елисалде. За да постигне това, той използва безскрупулна девойка, която влиза в компанията на Гонсало под името Брабара Греко. Нейният ум прави впечатление на Гонсало, която той избира за личен помощник. Малко по малко и с голяма доза ловкост, Барбара успява да спечели пълното му доверие.

Първите жертви на Барбара са Фернанда и Едуардо, които разкрива, докато се целуват нежно. С тънки и недобронамерени намеци, Барбара убеждава Монсерат, че Едуардо е опасност за момичето и момчето е изпратено в интернат извън града. Писмата на децата попадат в ръцете на Соледад и тя, с много болка, решава да ги раздели. Така, Фернанда чувства, че Едуардо я е забравил.

Следващата стъпка в плана на Артемио е да превърне Барбара в съпруга на Гонсало, което означава, че Монсерат трябва да умре. Барбара я задушава с възглавница и подрежда нещата така, че голямата дъщеря Лилиана да бъде обявена за виновна. Крещейки, че е невинна, девойката свършва в психиатрична клиника. След това Гонсало се жени за Барбара и я назначава за директор в управлението на компанията си.

Соледад е единствената, която знае до къде може да стигне злобата на Барбара, но е длъжна да мълчи. Тя живее в истински ад през годините, разделена от сина си Едуардо и с вечния страх, че Барбара ще изпълни заплахите си - да го убие.

Годините минават... Едуардо е завършил образование в чужбина и се завръща в имението, където открива майка си смъртно болна. Тя му разказва за живота си и той се заклева да въздаде правосъдие.

Барбара използва своя нов съучастник, Дамян, за да накара Фернанда да се влюби в него и да се омъжи за него.

Едуардо, под името Франко Санторо, успява да влезе в компанията с намерението да разкрие и да накаже отговорните хора за своето нещастие... Фернанда изпитва силно и необяснимо привличане към него и между тях се събужда голямата любов, която не е умряла през годините.

Соледад, усещайки, че смъртта й наближава, предава на Лилиана една кутия, в която се крие тайната за нейните страдания, надявайки се някой ден тя да успее да се освободи от несправедливостта, която я е застигнала.

Скоро, с помощта на Едуардо, Лилиана разкрива Барбара. Барбара се избавя от Артемио, когато се открива голямата тайна: той е полу-брат на Гонсало и е целял да го разруши. Дамян и Барбара се предават взаимно.

Най-накрая, семейство Елисалде се освобождава от сянката на Барбара. А Едуардо и Фернандо могат да бъдат щастливи, разбирайки, че най-голямата сила, която съществува, е истинската любов.

Това, което сега е невъзможно.. Утре е завинаги!

Персонажите:

Едуардо Хуарес Крус/Франко Санторо

Жизнерадостно и благородно момче, с дълбоки чувства, което обожава майка си. Баща му е починал, когато е бил на 6 години. От него е наследил любовта към животните и уважението към природата. Мечтател, но любовта му към Фернанда е силна като скала. Въпреки че злобата на Барбара ги разделя за години, когато се завръща, той открива, че любовта му се е запазила недокосната и е готов да се бори за Фернанда и да въздаде правосъдие.

Фернанда Елисалде Ривера

Красива, сладка, великодушна, с твърди убеждения, без предразсъдъци и притесняваща се за ближните. Невинното й сърце понася голям удар, когато я разделят с Едуардо и малко след това, когато майка й умира. Нейната положителна позиция й помага да понесе храбро загубите. Когато пораства, тя работи в семейната компания и иска да използва приходите от нея, за да помага на слабите и бедните.

Барбара Греко/Ребека Санчес

Красива и умна, но перверзна и манипулативна жена, която е способна на всичко, за да постигне намеренията си. Детството й е било изпълнено с побои и злоупотреби, които са деформирали душата на Ребека и накрая тя е убила родителите си. Години по-късно, под името Барбара Греко, тя започва работа в компанията на Гонсало, за да разруши семейство Елисалде по заповед на Артемио.

Гонсало Елисалде

Богат земевладелец, собственик на голямо предприятие за млечни продукти. Възпитан, праволинеен, честен, трудолюбив и отговорен мъж с простодушен характер и лесно поддаващ се на емоционални шантажи. След като остава вдовец, той се жени за Барбара, на която се доверява сляпо. Гонсало се смята за успял и щастлив човек.

Монсерат Ривера де Елисалде

Красива жена, традиционалистка, със силни морални ценности и религиозни принципи, които се опитва да втълпи на децата си. Придържа се към социалното разделение в обществото и се държи дистанцирано с прислугата. Децата й се намират в тежка възраст и тя не умее да общува с тях. Монсерат се осланя на Соледад, икономката в дома, която много добре се разбира със Сантяго, Фернанда и Лилиана и която е спечелила нейната привързаност и уважение.

Дамян Гаярдо

Годеник на Фернанда. Кариерист, съюзник на Барбара, която го наема на работа в компанията като директор по финансите. По нареждане на Барбара, той успява да накара Фернанда да се влюби в него и дори да приеме да се омъжи за него. Дамян е напуснал дома си след като е навършил пълнолетие, защото не е понасял прекомерното желание на майка си, Урсула, да го защитава.

Соледад Крус

Майка на Едуардо, който е всичко за нея. Вдовица от няколко години и се е посветила на грижите за децата на семейство Елисалде. С пристигането на Барбара, Дон Гонсало й прехвърля много от важните решения в компанията и в дома. Соледад се сблъсква с новата помощница, забелязвайки нейната злоба. Барбара успява да я раздели със сина й и я заплашва да го убие.

Лилиана Елисалде

Със силни убеждения и благородни чувства, тя е искрена и пряма, ненавижда лицемерието. Жива, непокорна и предана девойка, която нарушава правилата. Тя предизвиква главоболия на майка си и се радва на обожанието на баща си. Обича много Соледад и Едуардо и защитава сестра си Фернанда. Животът й се разрушава, когато Барбара успява да я обвини в убийството на Монсерат и дълги години е затворена в психиатрична клиника.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Mañana_es_para_siempre , www.esmas.com