Лусесита (Lucecita)

Лусесита е девойка, която живее щастливо с майка си и малкото си кученце, Манчас, е в провинцията.

Един ден, докато се къпе в реката, Густаво, който е собственик на съседното имение, скрива дрехите й и тя хвърля камък по него, защото я е видял съблечена. Густаво само се смее на тази дивачка.

Густаво се завръща в града, където го заварва неговия тъжен живот. Той е женен за порочната Анхелина, която е прикована към инвалиден стол. За нея се грижат честолюбивата й майка, Грасиела, и медицинската сестра, Мирта.

Майката на Лусесита умира и тя отива в града, за да потърси Модеста, която е готвачка в дома на Густаво.

Модеста, която е най-добрата приятелка на майката на Лусесита, приема девойката и я запознава със сина си Серхио, който се влюбва отчаяно в нея. Серхио работи като шофьор в дома на Густаво.

Модеста разговаря с бащата на Анхелина и успява да уреди Лусесита като прислужница в къщата.

Не след дълго, бащата на Анхелина разбира, че Лусесита е негова незаконна дъщеря. За това разбира и Грасиела и решава да изгони девойката от къщата си.

Густаво и Лусесита малко по малко се влюбват един в друг. Анхелина разкрива това. Тя се изпълва с ненавист и ревност, която нараства още повече, когато разбира, че Лусесита й е полу-сестра.

Случайно става ясно, че Анхелина никога не е била парализирана, а винаги се е преструвала, за да манипулира съпруга си Густаво и да му попречи да я напусне. Само порочната медицинска сестра Мирта знае, че Анхелина може да ходи, но решава да пази тайната и да я използва в своя полза.

Бащата на Лусесита и Анхелина се разболява тежко и преди да умре, променя завещанието си и включва в него и Лусесита. Честолюбивите Грасиела и Анхелина разбират това и след смъртта на добрия човек, скриват завещанието, за да не може Лусесита да получи наследството. Лусесита е изгонена от дома на Густаво бременна. Анхелина успява да убеди Густаво да заминат далеч от Венецуела, но по пътя към летището, тя му разкрива измамата си - винаги се е преструвала на инвалид. Густаво решава да не заминава и да потърси Лусесита, за да бъде щастлив с нея. Анхелина, побесняла от ревност, се хвърля върху волана на колата и предизвиква катастрофа, при която губи живота си.

При катастрофата, Густаво е ранен и страда от амнезия. Медицинската сестра Мирта, която винаги е била влюбена в него мълчаливо, го отвежда в Испания и го убеждава, че тя е неговата съпруга.

Междувременно, Лусесита ражда момиче, но Мирта научава за това и отвлича детето. Взема малката в Испания и убеждава Густаво, че това е тяхната дъщеря.

Минават пет години. Лусесита започва да работи в дома на милионери, в който живее млад и огорчен сляп младеж, който е бил художник. Постепенно, Лусесита спечелва приятелството и любовта му. Така той се превръща в добър и приятен младеж благодарение на Лусесита.

Густаво с дъщеря си и Мирта се завръща във Венецуела. Той продължава да страда от амнезия. Лусесита научава за завръщането му от приятелката си Модеста и се връща да работи като прислужница в дома на Густаво, за да може да бъде близко до дъщеря си. Мирта не може да направи нищо срещу това. Лусесита успява да се приближи до дъщеря си, но без да й казва, че тя е истинската й майка.

Дори и с амнезия, Густаво отново се влюбва в Лусесита, без да подозира, че тя е истинската му любов от миналото.

Накрая, Густаво си връща паметта, а Мирта си плаща за злобата и манипулациите си. Лусесита си връща дъщерята. Тя и Густаво, заедно с малката им дъщеря, са щастливи заедно... завинаги!