Луда страст (Louca Paixão)

Младата Летисия е отраснала в сиропиталище, след като е изчезнала нейната майка осиновителка. Там, тя е обвинена несправедливо в убийството на съквартирантката ѝ и е осъдена на 15 години затвор.

Вече пет години в затвора, Летисия работи като секретарка и телефонистка. Тя е обект на тормоз за директора Д-р Жасинто, но разчита на защитата на социалната асистентка Сузана.

От друга страна, Андре де Албукерке, адвокат, принадлежащ на богато семейство, е собственик на голямо модно списание.

Един ден, Летисия трябва да набере номер, даден ѝ от Жасинто, но обърква една цифра от телефонния номер и така се свързва с Андре. Двамата разговарят няколко минути и двамата остават очаровани от гласа на другия, а привличането между тях е мигновено.

Влюбена в Андре, Летисия създава един свят, изтъкан от лъжи, за да му попречи да разкрие в какво положение се намира тя. Тя му разказва историята на своята съкилийничка – Вера, като в същото време под същото име Летисия се представя пред Андре.

Летисия никога не би допуснала, че Вера, след като излиза предсрочно на свобода, ще се представи за момичето, с което Андре е разговарял по телефона, след като знае колко сладък, богат и влюбен е той. Ден след ден, Летисия и Андре се забъркват във все по-заплетена и завладяваща връзка.

Успоредно с тяхната любовна история, новелата разказва за живота на Ирасема, също затворничка; обсебената от любов Карла – годеницата на Андре; злодеянията на Тереза, майката на младежа, а също така не липсва и комедийни моменти, за които се грижат Доменико и Бианка...

Източник: www.teledramaturgia.com.