Тримата Викторино (Los Victorinos)

Три живота, една съдба!

Едно проклятие, което бележи бъдещото на трима души, носещи едно и също име...

В един и същи ден и един и също час, три деца се раждат с предопределена съдба, белязана от късмета и с едно име, което им определя едно фатално бъдеще... Всичко това се отнася за трима, които се казват Викторино и са родени на 22 ноември в 1 часа по обяд през 1979 година.

Преди време, три двойки, които очакват скоро да станат родители, чуват странно предсказание на един ексцентричен предсказател, който им разкрива, че един Викторино ще умре, когато тримата мъже се срещнат на едно и също място.

Три паралелни живота в различни социални класи се развиват на три различни места и в търсене на различни посоки, далеч от истината за проклятието, за което те не знаят и които са предпазени от темата, която крие тайната за тяхната смърт...

Мечтите за живота, които превръщат желаещия да стане писател в наемен убиец, полицаят с жажда за отмъщение и един семеен мъж, който живее сред лукс и успехи, се оказват прекъснати в деня, в който се осъществява тяхната неизбежна среща и смъртта ги застига за тяхна най-голяма изненада.

Персонажите:

Викторино Мора

Викторино Мора е очарован от мечтите, един мъж, който по стечение на обстоятелствата и своя скромен произход, се отказва от най-голямата си мечта да стане голям писател и поема по тъмния път на престъпността... единственият начин, по който той е научен да оцелява в един свят на бедност и липса на възможности. Роден и израсна в един популярен квартал на Меделин и заобиколен от един кръг, в който само силните и жестоките успяват да оцелеят. Освен това, той се радва на любовта на майка си, която го е дарила с благородно, солидарно, вярно и искрено сърце. Лина Мария, неговата защитница, се сблъсква със самотата и е принудена да приеме ролята на самотна майка, тъй като съпругът й я е измамил и изоставил сама с дете на ръце. За това, за Викторино тя е пример за подражание и тя е човека, за когото той е готов да даде живота си и се чувства задължен да й се отплати за усилията на жената, която го е научила да цени семейството, борбата и приятелството. Той изпитва голяма любов и благодарност към Лина заради всичко, което е направила за него и се чувства задължен да й се отплати за усилията. Нежен и съсредоточен в своя вътрешен свят, той страда заради една реалност, която го изправят между доброто и злото и между това, което трябва и не бива да прави... една ситуация, която споделя със сестра си, която иска да измъкне от света на „предплатените“ услуги, докато той се забърква с престъпния свят. Непокорен по природа и непримирим към условията на живот, в които е принуден да живее, след като не успява да се реализира като писател, той приема музиката като начин да изразява себе си. Въпреки всичко, той вярва в Бог, в Девата и всички светци. И като ирония на неговата вяра, той разчита изцяло на тях (светците), когато извършва поредното си престъпление.

Викторино Гаярдо

Викторино Гаярдо е човек, за който амбицията и желанието за финансова независимост са завладели сърцето му. Той губи всичките си скрупули, за да достигне своите цели, без да се замисля какво може да последва. Роден в златна люлка, с родители, произлизащи от заможни семейства, способни да изпълнят всяко желание на детето си, докато то не порасне и не пропилява състоянието, която му се полага по право, в игра и за жени. Роден в Кали като нежелано дете, той е израснал с баба си, тъй като майка му е била заета със суетата си. От баща си наследява нерешителността, той е способен да премахва от пътя си всеки и всичко, което му пречи. Той е способен да прекрачи всякакви граници, за да изпълни всеки свой каприз и да стигне там, където иска. Амбицията и алчността му го отвеждат до тъмни сделки. Когато родилите му изпадат във финансова криза, благодарение на своята разточителност, освен пороците на баща си, той се оказва забъркан с наркотици и в един момент се превръща в наркотрафикант, измамвайки приятелите и собственото си семейство. Безделник, невъзпитан и женкар, той е престъпник от висшето общество и със способност дори на убийство. Той извършва жестоки престъпления. Желанието му да се превърне в шеф на мафията става негов кръст, път, който го отвежда към собственото му проклятие.

Викторино Манхарес

Викторино Манхарес е човек, който вярва в справедливостта, резултат от жестокото и целенасочено образование на баща му, който е военен. Той е идеалист, крайно открит, в живота си винаги следва принципите, че трябва да е честен и неподкупен. Роден в Богота в семейство от средната класа, той има брат полицай и сестра актриса в театъра. Семейството преживява голяма трагедия, когато при изпълнение на служебните си задължения, баща му остава инвалид. Животът му преминава под строгия контрол на баща му, който е подкрепян от майка й, преподавателка в училище, която изпълнява буквално всичко, което казва съпруга й. Честен, перфекционист и малко отегчен, той не познава думата развлечение, ненавижда лукса и жадува за спокоен живот заедно с единствената жена. Неговата сериозност и желанието да бъде перфектен го лишават от възможността да се наслаждава на живота. Той следва примера на баща си и става полицай с намерението да отмъсти за страданията на баща си. Така той се надява да стане неговия герой. Той води борба в полза на доброто и правилното. Докато изпълнява мисията си, той се сблъсква с пророка, който е предопределил живота му и го среща с наркотрафиканта, който носи неговото име – Викторино.

Източник: msnlatino.telemundo.com